Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ana_art 23:17, 11 paź 2015

siakowa napisał(a)
W sensie ze mozna wykopac dolek wsadzic tulipana zasypac troche i wsadzic szafirka ????
dokładnie tak, lub pomieszać szafirki z krokusami i będą najpierw krokusy, a potem szafirki i tulipki
ana_art 23:19, 11 paź 2015

ren133 napisał(a)

Ana a Twoje jasnoróżowe z Ben kwitną później niż szafirki?
nie pamiętam, musiałabym sprawdzić na fotkach ale wydaje mi się że te szafirki z liścmi kwitną pózniej.
ren133 23:19, 11 paź 2015

siakowa napisał(a)
W sensie ze mozna wykopac dolek wsadzic tulipana zasypac troche i wsadzic szafirka ????

Ja się nie znam na piętrowym sadzeniu ... dopiero co opanowałam krokusy i tulipany Pewnie Ana odpowie
ana_art 23:24, 11 paź 2015

te z drobnymi liśćmi w tym samym czasie
3.05

waldek727 23:30, 11 paź 2015

ana_art napisał(a)

Ta część ogrodu też mi się bardzo podoba. Charakterystyczne w Twoim ogrodzie Anetko są te delikatne murki które pojawiają się nie wiadomo skąd, aby w ostatecznym kształcie zaznaczyć różnice poziomów terenu. To czego inni nie doceniają, u Ciebie wygląda wręcz idealnie.
ana_art 23:38, 11 paź 2015

waldek727 napisał(a)

Ta część ogrodu też mi się bardzo podoba. Charakterystyczne w Twoim ogrodzie Anetko są te delikatne murki które pojawiają się nie wiadomo skąd, aby w ostatecznym kształcie zaznaczyć różnice poziomów terenu. To czego inni nie doceniają, u Ciebie wygląda wręcz idealnie.
haha no widzisz, inaczej być nie mogło bo różnica terenu na tym małym kawałku duża. Musieliśmy kombinować z EM jak to zrobić by można było na prostym altanę postawić i plac zabaw
Ale fajnie, że uważasz to za charakterystyczne miejsce
katarzynkak 00:26, 12 paź 2015

Renia byłam

pozdrawiam.
waldek727 01:17, 12 paź 2015

jankosia napisał(a)

A tym nawozem to najwyraźniej można jednak spalić. Pewnie zaraz wielki fan twojego trawniczka się odezwie i potwierdzi lub zaprzeczy to wszystko będziemy wiedziały

Ja jestem fanem Renatki, a ten trawniczek to tylko tak do zagajenia rozmowy służy.

Zwykłą wodą można tak zaszkodzić roślinom, że później trzeba je przenieść spać do kompostownika. Po to są podane dawki aby ich nie przekraczać. Nadmiar minerałów tak samo szkodzi roślinom co ich brak. Także potwierdzam Moniko i Reniu aby być ostrożnym przy aplikacjach nawozów zarówno doglebowo jak i dolistnie. Nie tylko azot potrafi zniszczyć trawnik.
ren133 09:48, 12 paź 2015

ana_art napisał(a)
te z drobnymi liśćmi w tym samym czasie
3.05

Akurat w maju - na urodziny moich dzieci Może jednak "wcisnę" te szafirki gdzieś w pobliżu tarasu. Część wsadziłabym do okrągłej białej donicy (nie wiem tylko jak to zrobić? ... bo należałoby wcześniej do gruntu wsadzić cebule i wiosną przenieść do donic)

PS Ana posadziłam ostatnio kilkadziesiąt cebul tulipanów i ... jestem pełna podziwu dla Ciebie ... to nie jest łatwa praca ... i jeszcze trzeba to kolorystycznie zaplanować ... naprawdę jesteś wielka!!!
ren133 10:40, 12 paź 2015

katarzynkak napisał(a)
Renia byłam

pozdrawiam.

Pozdrówka