Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:12, 19 kwi 2016

szemusia napisał(a)
I ja zostawię slowa zachwytu...
Cuuuuudne, Reniu te tulipki Jednak w masie siła...

Bardzo miło słyszeć takie słowa Dziękuję
ren133 22:14, 19 kwi 2016

ryska napisał(a)
Dużo cofania miałam ale widok zapierający dech zrekompensował nerwowe oczekiwanie na zdjęcia tulipanów. Cudownie to wymyśliłaś, gratuluję i pozdrowienia zostawiam

Dziękuję Reniu
Bardzo się cieszę z tych wszystkich pochwał
ren133 22:42, 19 kwi 2016

A dzisiejsze popołudnie spędziłam na dosadzaniu runianki na rabacie bukszpanowej
Wszystko byłoby fajnie gdyby nie żwirek rozsypany kilka tygodni wcześniej
Znam wiele przyjemniejszych zajęć ale cóż
A może doradzicie mi co zrobić żeby runianka zachowała swą zieleń a nie przybierała żółtawy kolor?
ren133 22:44, 19 kwi 2016

I jeszcze evergold dla Edytki
Stan po zimie przed czyszczeniem
Szału nie ma
amelia_b 22:54, 19 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Amelia To dobrze żeś Ty bukszpanów Krys nie widziała bo powiem Ci ... można nabawić się kompleksów Miałam nakarmić moje siarczanem potasu ale jeszcze tego nie zrobiłam ... jedynie florovitem, tym uniwersalnym, je podlałam Ale miło mi, że Ci się podobają ... i tulipki też ... fajnie dzięki
idę bukszpany u Krys oglądać,jak mówisz że warto,ja nic jeszcze nie karmiłam,powinnam już? jakoś z tym nawożeniem to ja do tyłu jestem
ren133 23:05, 19 kwi 2016

Trzeba trzeba ... ja trochę za późno podpasłam cebulowe ale w przyszłym sezonie będę mądrzejsza i tuje odżywiłam pinivitem i róże oraz hortensje specjalnie do nich dedykowanymi Aaa i jeszcze musze się przyznać jedną glupotę zrobiłam - serba, który mi trochę zbladł podlałam siarczanem potasu!!! a on lubi przcież glebę zasadową
amelia_b 23:15, 19 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Trzeba trzeba ... ja trochę za późno podpasłam cebulowe ale w przyszłym sezonie będę mądrzejsza i tuje odżywiłam pinivitem i róże oraz hortensje specjalnie do nich dedykowanymi Aaa i jeszcze musze się przyznać jedną glupotę zrobiłam - serba, który mi trochę zbladł podlałam siarczanem potasu!!! a on lubi przcież glebę zasadową
Kurcze,to ja się muszę doksztalcić,ja mam jakiś jeden nawóz uniwersalny,tym też mogę podlać na dobry początek,co nie Reniu? U Krys przyrosty na bukszpanach takie zielone że ma się ochotę je zerzreć
ana_art 00:33, 20 kwi 2016

ren133 napisał(a)

No co Ty mówisz?
Zamawiałam w Benexie te zwykle białe 50szt ... domówiłam po tygodniu 50 tych samych białych (może przy tym drugim zamówieniu ktoś coś pomylił?) Ale czy tam mają w ofercie jakieś białe strzępiaste?
tak, kupowałam u nich takie postrzępione royal sfings i drugie jeszcze których nie pamiętam. Zerknij na ich płateczki i góry sa lekko postrzępione
admete 05:47, 20 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

a mi w zeszłym roku exotiki kwitły, w tym tylko dwa wyszły i bez pąków kwiatowych, to za rok jest jeszcze dla nich szansa na kwitnienie?

o kurcze , czyli nie ma reguły, ale jesli ich nic nie zjadło, podejrzewam że za rok cebulki które się podzieliły urosną i jest szansa że będa kwitły
admete 06:42, 20 kwi 2016

ren133 napisał(a)

A wszystkie wychodzą czy jakaś część tylko?

wychodzi na to że prawie wszystkie

Chciałabym miec nienaganny porządek ... póki co można powiedzieć, że mam w miarę ład na rabatach I nie wiem jak Ty to robisz,że ogarniasz tak duży ogród a wszystko jest takie zadbane?

raz - nie wszystko pokazuję hahahaha
dwa - to co już zrobione - poświęcam temu naprawdę dużo czasu, w tym roku mam go już więcej bo moje chłopaki już same się sobą zajmą, a ja mogę spokojnie dłubać

miłego dnia!!!!!