Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Agi2006 23:30, 30 kwi 2020

Przeczytałam teraz ze z różowych szałwi to amethyst jest wyzsza. Ktoś ją ma? Pasowalaby do jesiennej?
Roocika 09:43, 01 maj 2020

To może wybrać jakaś wyższą odmianę?
Anda 09:51, 01 maj 2020

Witaj Agnieszko Dziękuję za bardzo miły wpis u mnie Mam szałwię Amethyst. U mnie stoi wyprostowana na baczność, nawet po deszczach. Jest wysoka, ok. 70-80 cm. Bardzo ją sobie chwalę i polecam

Nie doczytałam jeszcze, dlaczego chcesz do seslerii albo szałwię, albo jeżówkę? Nie mogą być obie? Szałwię tniesz dość nisko końcem czerwca. Zanim ona zacznie ponownie kwitnąć, kwitnienie zacznie jeżówka. Oczywiście terminy kwitnień mogą się z roku na rok trochę różnić Pogoda jest nieobliczalna.

Będę zaglądać, a teraz idę doczytać, jak i co planujesz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aggaa 10:28, 01 maj 2020

Hej Agus. Ja bym nie rezygnowala z jezowki bo daje taką przyjemna świezosc przy tych wszystkich rózach. Jestem za szalwia z jezowka na grabowej, zwlaszcza ze ona nie jest taka malutka.
Agi2006 10:28, 01 maj 2020

Ewo cieszę się ze jesteś Co do rabaty grabowej to najpierw miała być i szałwia i jeżówka. potem stwierdziłam , ze może tego za dużo..... Ale nie pomyślałam o tym, ze faktycznie te gatunki mogą kwitnąc o różnych porach.... Może wrócę do pierwotnej wersji....Nie wiem. a co sadzisz o tych wrzuconych żywopłocikach z hoserii? nie upierałabym się przy nich gdyby nie fakt iż chciałabym czymś oddzielić przy studni te dwie rabaty z seslerią jesienną...
Agi2006 10:29, 01 maj 2020

Aggaa napisał(a)
Hej Agus. Ja bym nie rezygnowala z jezowki bo daje taką przyjemna świezosc przy tych wszystkich rózach. Jestem za szalwia z jezowka na grabowej, zwlaszcza ze ona nie jest taka malutka.

Hej Aga. A o której jezówce myślisz? Zielono - białej czy rózowej?
Anda 10:35, 01 maj 2020

Agi2006 napisał(a)
Ewo cieszę się ze jesteś Co do rabaty grabowej to najpierw miała być i szałwia i jeżówka. potem stwierdziłam , ze może tego za dużo..... Ale nie pomyślałam o tym, ze faktycznie te gatunki mogą kwitnąc o różnych porach.... Może wrócę do pierwotnej wersji....Nie wiem. a co sadzisz o tych wrzuconych żywopłocikach z hoserii? nie upierałabym się przy nich gdyby nie fakt iż chciałabym czymś oddzielić przy studni te dwie rabaty z seslerią jesienną...

Nie boisz się, że tuje będą łysieć tam, gdzie będzie na nie wchodzić trawa?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agi2006 10:54, 01 maj 2020

Anda napisał(a)

Nie boisz się, że tuje będą łysieć tam, gdzie będzie na nie wchodzić trawa?

Ewo nie pomyślałam o tym. Kurcze a na tej prostopadłej rabacie do grabowej mam już daniki i one tez maja być wymieszane z seslerią
Aggaa 11:14, 01 maj 2020

Agi2006 napisał(a)

Hej Aga. A o której jezówce myślisz? Zielono - białej czy rózowej?

No ja mysle o bialo zielonej
Agi2006 11:17, 01 maj 2020

Aggaa napisał(a)

No ja mysle o bialo zielonej

To tak jak ja