Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 19:39, 28 wrz 2015

Gosia, Justynko, dzięki. Cieńko. Jutro kontrola. Konsultowałam się telefonicznie z super weterynarzem ze Zd. Woli, wymienił lek pobudzający nerwy, jutro o niego poproszę moją lekarkę. Damy jej jeszcze trochę czasu, mam nadzieję wystarczająco...
Na lekach p/bólowych próbowała się ruszać, a teraz prawie nic.. przekręca się tylko, ale nie wstaje, wcale.

Zjadła, wycisnęłam z niej parę kropli moczu.. byle do jutra. Piszczy jak to robię, muszę dość mocno nacisnąć podbrzusze, a ona poobijana jest
Nie wiem jak długo pociągniemy jeszcze

Dzisiaj spakowałam parę paczek z roślinkami dla dziewczyn, w zamian za doniczki. Dostałam ich trochę
Jutro podjadę na pocztę, ale najpierw z kotką do lekarza. Może coś nowego wymyśli...

Umawiam się z gostkami od ogrodzenia. Niech grodzą. Pewnie nadepczą trochę gorczycy (sporo zniszczyli panowie od pergoli). Jak ogrodzą, powoli wyznaczam miejsce pod nasadzenia, przekopuję gorczycę (etapami), przenoszę krzaki. Mus zacząć, bo lada chwila może zrobić się zimno
malkul 19:40, 28 wrz 2015

pisz jurto co z kicią

moja znajoma ma dwa koty rasowe i jedne z nich pare dni temu nazarł sie tych kotków z rozplenicy i tez ostro choruje, sterydy, antybiotyki i nic tylko charczy
Madzenka 20:29, 28 wrz 2015

Czekam na wieści o kici
Margarete 23:20, 28 wrz 2015

Ja też i trzymam za nią kciuki.
beta 08:01, 29 wrz 2015

cześć...o pomyśle na pergole czytałam już wcześniej...a tu proszę, już zainstalowane...super to wygląda...fajnie wykombinowałaś z ta pergolą przy garażach...to najlepszy przykład na to, że nawet przy braku miejsca, lub jego małej ilości można jeszcze coś wymyślić, żeby trochę zielonego wcisnąć....super...aha, pobyt w Stolicy udał się na 100%...dzięki
Filemon24 10:16, 29 wrz 2015

mój kot ostatnio też się czegoś najadł i zachorował na szczęście wystarczyła jedna wizyta i mu przeszło

trzymam kciuki żeby twoja kiciusia wyzdrowiała
Nikita 11:53, 29 wrz 2015

Carola, co z kicią...wszyscy czekamy na wieści.....
popcorn 12:03, 29 wrz 2015

Magda, za chwilę z nią jadę, dopiero. Dzwoniłam rano, mają naszykowany ten środek na pobudzenie nerwów, mam nadzieję go podadzą.. (nie wiem czy nie ma jakichś przeciwwskazań.. ) i czy nie trzeba go podawać no co 12h - wtedy sama bym musiała kłuć kota... ech

zobaczymy.
Kasya 12:31, 29 wrz 2015

Karola, pw ci napisalam z linkiem, zobacz, tam, tzn na fb, jest jeszcze filmik jak kotka teraz chodzi, calkiem dobrze
Moze ona powinna byc w tym pierwszym okresie w szpitalu, pod stałą opieką ?

cytat ze strony na fb:

Całodobowa Lecznica dla Zwierząt Alma-Wet
·
Do lecznicy przywieziono kotkę po wypadku samochodowym 08.05.2015.Na dwóch pierwszych zdjęciach widać połamaną miednicę z przemieszczeniem i urwany ogon.Po repozycji sposobem zamkniętym przy pomocy rtg-tv kotka przebywała w klatce przez 3 tygodnie.W dniu wypadku kotka była w ciąży (około 20 dzień).Tydzień temu 05.06.2015 kotka urodziła siłami natury 3 kocięta.2 żywe i 1 martwe(zdjęcie czwarte).Na filmie widać jak teraz kotka chodzi.
MarzenaG 12:48, 29 wrz 2015

KArola trzymam kciuki za kicię

Pergole ekstra, ta pod winorośl świetna, maja takie na południu Europy
Pozdrawiam,