Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 07:34, 22 mar 2015

W Lodzi nie ma dobrych cen... jedynie na targu na Bałutach można fajne roślinki za niezłe ceny wyhaczyc; wczoraj dziadek miał fajne prawie kulki bukszpanowe po 12 zl/szt. Zagłębie szkółek za to jest w okolicach Lasku i Łopatek - droga na Sieradz. Jakbyś chciała to możemy jechać którejś soboty, ale to w kwietniu ruszy na całego dopiero.
popcorn 08:55, 22 mar 2015

Dzisiaj zamiast deszczu spadło troszkę śniegu... brr... juz go nie ma, ale rano ręce mi opadły Jak się ociepli, pewnie będę musiała podlać całość żeby nawóz się rozpuścił a nie zmarnował i zwietrzał.
Rench 11:14, 22 mar 2015

Macham niedzielnie
Taki wczesny oprysk miedzianem to profilaktyka. Za miesiąc,jak już będzie bardziej ciepło i liście się rozwiną,możesz prysnąć drugi raz,nie musi to być miedzian.
Może być jakikolwiek inny oprysk przeciwgrzybowy.
Ja ostatnio kupiłam 2 w 1 i na grzyba i mszyce,za jednym zamachem rozprawię się z niszczycielami
ren133 11:30, 22 mar 2015

popcorn napisał(a)
W Lodzi nie ma dobrych cen... jedynie na targu na Bałutach można fajne roślinki za niezłe ceny wyhaczyc; wczoraj dziadek miał fajne prawie kulki bukszpanowe po 12 zl/szt. Zagłębie szkółek za to jest w okolicach Lasku i Łopatek - droga na Sieradz. Jakbyś chciała to możemy jechać którejś soboty, ale to w kwietniu ruszy na całego dopiero.

O Łopatkach to wiem) Kiedyś odpisałaś mi na ten temat u kogoś na wątku. Ja mam do Łasku 15km. Muszę tam podjechać ale może, tak jak piszesz, po świętach
Dzięki
Mala_Mi 11:41, 22 mar 2015

Topinambur Kasya bardzo ładny bo zapalikowany, u nie to wszytko poległo na rabatach Sucho było i żadnej tyczki nie byłam w stanie wbić ziemie..
Ty sadzisz a ja wykopuję
popcorn 13:44, 22 mar 2015

Renato, dzieki za info! To mozna profilaktyczne p/mszycom pryskac? hmm warte rozwazenia, bo co jak co, ale mszyce sa na rozach praktycznie co roku...

Ren, akbys sie wybierala, napisz, to Ci wyjasnie co i jak gdzie pojechac, gdzie warto a gdzie szkoda czasu; chyba ze czegos konkretnego szukac bedziesz. Chetnie sie w ktoras poznokwietniowa sobote tez wybiore

Aniu, ja posadzilam w doniczkach, bo sie przestraszylam! I nie wiem czy w ogole go posadze, nawet za plotem jak ma smakowac jak zmarzniete ziemniaki, a potem opanowac wszystko, to chyba nie chce

Wlasnie podlewalam ogrodek. Sasiedzi zapewne mysla ze oszalalam h zajela mi calosc. Staralam sie wplukac kulki nawozu w ziemie/ w kore, zeby nie zwietrzal. Wczoraj prognozowany opad byl inestety sniegiem, nie deszczem Poki nie spadnie deszcz, moze troche nawozu sie uchowa.

Slonko cudne, ale mroz! Kolo zera, w cieniu snieg sie utrzymuje w zakamarkach :/
popcorn 18:16, 22 mar 2015

Stwierdzam ze żadna z werbenek zostawionych w gruncie nie przetrwała zimy. Niektóre okopczykowane, część przykryta - kora plus mata jutowa + mata kokosowa. Nic z tego, a przecież zimno bardzo nie było. Trzeba było wszystkie wykopać. Choć te przechowywane na parapecie ładne nie są Jeszcze z miesiąc zanim będzie je można bezpiecznie hartować, a wcześniej trzeba będzie je porządnie obciąć, bo suche badyle ładne nie są
Nie siałam wcale, chociaż może posieje? Nasiona zebrałam, niewiele ale jednak..
Kasya 18:25, 22 mar 2015

popcorn napisał(a)
Stwierdzam ze żadna z werbenek zostawionych w gruncie nie przetrwała zimy. Niektóre okopczykowane, część przykryta - kora plus mata jutowa + mata kokosowa. Nic z tego, a przecież zimno bardzo nie było. Trzeba było wszystkie wykopać. Choć te przechowywane na parapecie ładne nie są Jeszcze z miesiąc zanim będzie je można bezpiecznie hartować, a wcześniej trzeba będzie je porządnie obciąć, bo suche badyle ładne nie są

Moja chyba tez nie żyje chyba ze wyjdzie potem coś z korzeni
Nie wiem czy nie wyschla. Jest okropnie sucho
popcorn 18:27, 22 mar 2015

Moje są brązowe aż do powierzchni ziemi. Nie wyrywałam, obcięłam na łyso, zobaczymy?
Skończyły mi się słoneczne parapety, Młoda protestuje bo u niej tez nastawiałam pomidorów
rozark 19:12, 22 mar 2015

popcorn napisał(a)

Ja wysiałam dużo więcej niż potrzebuję to ci oddam ile chcesz
Ale roboty odwaliłaś przez te parę dni fiu, fiu