Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

jankosia 19:10, 03 kwi 2015

Nie , pan bylinowy raczej nie gustuje w ciekawostkach ale zdarzają mu się Najczęściej ma najpopularniejsze byliny ale często też u niego kupowałam takie które mi osobiście się podobają ale niektórzy nie wzięliby tego nawet do ręki. W zeszłym roku nabyłam u niego m.in. chaber białawy czy walerianę. Często ma takie zapomniane rośliny. Jest jeszcze babcia która sprzedaje rośliny z własnego ogródka. Dużo sasanek ma zawsze i za 10-12 zł kupowałam u niej karpy które ledwo do wiadra się mieściły. A tak w ogóle to widzę na forum że sasanki już kwitną a u mnie to jeszcze do tego daleko daleko. Nawet narcyzy to u mnie dopiero z ziemi wylazły łaskawie. Chyba mój kąt wyjątkowo zimny w tym roku.
A liście czosnku to mrozisz, suszysz czy jeszcze coś innego z nimi robisz?
popcorn 20:34, 03 kwi 2015

Sasanka u mnie dopiero jedna zakwitła, w zacisznym miejscu przy południowej ścianie domu. Reszta zwinięta przy ziemi, a teraz przysypana śniegiem

Liście suszyłam, ale nie jest to dobry pomysł, potem jak siano smakują, nie jak czosnek Chyba zamrożę w tym roku...
Mysza 22:32, 03 kwi 2015

Zdrówka i spokoju na Święta
Mala_Mi 18:24, 04 kwi 2015

Widzę, że rabata już zrobiona

A ja kupiłam w lutym czosnek nieniedźwiedzi, nie wiedziałam jaki ona jest w naturze i na wszelki wypadek posadziłam do szklarni.. i zakwitł teraz
Nikita 19:45, 04 kwi 2015

świąteczne pozdrowienia
paniprzyroda 21:16, 04 kwi 2015

Wiosna u Ciebie bardziej zaawansowana niż u mnie. Ciemiernikowo będzie/jest super A z Jankosią na ryneczek po doniczki to może do mnie? Zdrowych i spokojnych Świąt życzę dla Ciebie i całej Rodzinki
popcorn 16:26, 06 kwi 2015

Dziewczyny, dzięki za odwiedzinki i życzenia!

Aniu, rabata z ciemiernikami i buksami zrobiona tylko prawostronnie, tj od strony domu. Dzisiaj wygładziłam kształt, stwierdziłam że jak jeszcze trochę posiedzę za stołem to oszaleję Dosadziłam tam też 3 nowe nabytki - pełne ciemierniki z LM. Boskie są! Wielkanocny prezent
Między nimi z przodu jest kilkanaście przylaszczek. Z tyłu między buksy zamierzam posadzić 3 kompaktowe derenie Ivory Halo - dla efektu dereniowo-ciemiernikowego jak u Pszczółki

Miłego dnia! Jak dobrze że jutro do pracy Tylko Młoda ma ostatni wolny dzień :/
popcorn 16:27, 06 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
A z Jankosią na ryneczek po doniczki to może do mnie?

Mariolko, chętnie, ale chyba o 5tej byśmy musiały wyjechać, żeby zdążyć no i jeszcze trafić hihi może kiedyś
Madzenka 16:44, 06 kwi 2015

A fotki gdzie są z relacji ogrodowych?
popcorn 18:31, 06 kwi 2015

Ano som Nie patrzymy na mechownik (zamiast trawnika), dziwny ząb - wyrwę na dole i lewą stronę - jeszcze nie ruszana. Widać też że zabrakło mi kory

Prezenty
Numer 1:

Numer 2:

Numer 3:

Niedługo zmienię tytuł wątku na "ciemiernikowy bałagan"