Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:26, 29 paź 2017

Bosz. Leje drugi dzień. Woda już nie wsiąka. Tulipany nadal nie posadzone. Nawet nie próbowałam.

Podróż zaplanowana. Muszę jeszcze doczytać i poznajdować informacje nt tego jak dostać się z lotnisk do miasta i z powrotem. Jak zwiedzić wielki mur i starówkę w Pekinie korzystając z przerwy między lotami.
Jak dotrzeć do Laosu i się z niego wydostać. Drogą ladową bo loty bardzo drogie. Kombinuję płynąć Mekongiem w jedną stronę, tj do granicy z Tajlandią. Dwa dni

Miłej niedzieli!
Milka 12:46, 29 paź 2017

popcorn napisał(a)
Byle do wiosny a na razie weekend! Jupi

Całkiem niezły mi sernik wyszedł

Uwielbiam serniki, w końcu siedzę w domu i zażyczyłam sobie tort, może coś kupi, pogoda sprzyja objadaniu się
popcorn 12:56, 29 paź 2017

Witaj Irenko ten już zniknął pozdrawiam serdecznie!
paniprzyroda 16:58, 29 paź 2017

Kurczę, spóźniłam się na taaki sernik Podróż wow
Margarete 19:26, 29 paź 2017

Ja też za późno przyszłam...już po serniczku...
Margarete 19:29, 29 paź 2017

U mnie wiało i lało i tylko wiało bez lania...
Ale w przerwach między jednym a drugim deszczem udało mi się posadzić cebulowe i róże Lavender flower cirrus. Uff...koniec sadzenia choć do , zakończona sezonu jeszcze daleko...liście, trawy, zabezpieczanie donic na tarasie, róż.. dużo roboty zostało.
popcorn 09:38, 30 paź 2017

Mariolko, Małgosiu, buziaki
na wiosnę Was zaproszę na sernik i nie tylko może przyjedziecie?

Tu wreszcie nie wieje, nie było źle bo zwarta zabudowa, wysokie żywopłoty, brak otwartej przestrzeni.
Ale wody tyle że już przestała wsiąkać.

Podziwiam że pracujecie w ogrodzie, ja jakoś mam słabą motywację. Ale te tulipany wsadzić jeszcze muszę, żeby się nie zmarnowały... największy problem jest z miejscem
Margarete 12:40, 30 paź 2017

Noo, grzebanie w korzeniach przy takiej ciasnocie to żadna przyjemność ale ja też mam ciasno...sadziłam i klęłam pod nosem
nicol21 13:04, 30 paź 2017

Podróży do Azji zazdraszczam! Będzie super! Plan bardzo ambitny, ale da się zrobić. 23 dni to długo Widzę, że do SAPA jedziesz. Wiedz, że w grudniu tamże temp są mało fajne. Spędziliśmy tam 3 dni na przełomie grudnia i stycznia i dużo siedzieliśmy w łóżku...bo tam mieliśmy koc elektryczny. Na dworze ok 8-10 stopni, duża wilgotność. do tego trafiła się nam mglista pogoda. W SAPA sa 2 hotele co mają ogrzewanie i ceny bardzo europejskie, tak nam powiedzieli na miejscu. Nasz hotel niby spoko, ale dziury w oknach sprawiły że różnic w temperaturze pomiędzy wnętrzem a zewnątrz nie było . Był kominek z mega nisko-kalorycznym drzewem. Cóż z tego że spaliło się szybko [a kolejne dostawy extra płatne] jak dym leciał do pokoju...
Tarasy ryżowe to błoto w grudniu - nic z tych zielonych pięknych widoków nie uświadczysz. Na chwilę wyszło słonce ostatniego dnia i w lecie na pewno jest tam cudnie!Ba, pewnie nawet zimą przy ładnej, słonecznej pogodzie jest super. Widoki, pola ryżowe - przez chwilę się rozmarzyliśmy nawet. Kolega z pracy właśnie w ten weekned poleciał do Wietnamu i też dyskutowaliśmy sprawę wyprawy do Sapa - w koncu zrezygnował.

Oby Tobie udała się pogoda na całą wyprawę i jeśli będziesz w SAPA to obyś miała piękne słonko.

a jeśli byś była w pobliżu to polecam Quán Ăn Ngon Restaurant na 18 Phan Bội Châu, Cửa Nam, Hà Nội. Mam adres na swieżo bo odkodowaliśmy adres z danych gps z mojego zdjecia z kolega. on tam zamierza sie wybrac. moze ciut drozej, ale gotujesz sama na wlasnym stole. plus pyyyyycha deserki . Ceny tez trochę droższe, ale nam miejsce polecił lokals i się nie zawiedliśmy.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
popcorn 21:50, 30 paź 2017

Nicol, dzięki
Wiem że będzie zimno, ale będąc tak blisko nie wyobrażam sobie ominąć. I tak okroiłam pobyt tam czasowo. Nasza listopadowa pogoda, długie spodnie, kurtka puchowa i będzie ok
Dzięki za adres knajpy, te ich kociołki są świetne nie mogę się już doczekać.

W Pekinie też będzie jeszcze paskudniej. Liczę na chwilę dobrej pogody na murze chińskim. Zobaczymy