Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 15:41, 26 sie 2015

Edit napisał(a)

Moim skromnym zdaniem nie będą się gryzły, wręcz przeciwnie, będą się wzajemnie podkreślały
Śliczny ten ambrowiec, zazdroszczę fajnej miejscówki na niego, bo ja już u siebie takiego miejsca nie mam, czego bardzo żałuję też bym go chętnie posadziła u siebie, właśnie w takim miejscu 'reprezentacyjnym', ale cóż, mus obejść się smakiem....

jak znam życie kupię to co dostanę, już nieraz wymarzyłam sobie roślinę a potem dostępność weryfikowała plany, poza tym na razie modrzew stoi więc nic mnie nie pogania, właściwie nawet skłaniam się do tego, żeby zakup zrobić dopiero wiosną, w tym roku już na ogród poszło dużo za dużo
ja też już nie mam miejsca w ogrodzie, ale jak widać chore starsze egzemplarze ustępują miejsca nowym
bleebla 15:46, 26 sie 2015

Hej hoo

Nie wyrabiam i nie wiem co się u Ciebie dzieje
Zmieniasz wątek na często słońce czasem deszcz?
inag 20:35, 26 sie 2015

Kuba napisał(a)

I co o nim myślisz?
Już jednego ambrowca mam zwykłego bezodmianowego ale z drugiej strony domu jego liście mają piękny kolor ale jesienią są zjawiskowa.
Tylko znowu blisko łezki rośnie grujecznik, nie pogryzą się kolorami? Ech widzę same problemy...

Wg mnie jest śliczny! To jedno z drzew, które z chęcią bym przygarnęła pod swoje skrzydła Ostatnio widziałam w jednej ze szkółek ambrowca slender silhouette czy jakoś tak. Kocham też tego osobnika. Gdyby mieli nie jednego a trzy to już bym obmyślała transport Wg mnie z grujecznikiem będą się fajnie uzupełniały. Poza tym zaufałabym Danusi...
Anda 20:38, 26 sie 2015

Bierz tego ambrowca. Będziemy Ci strasznie zazdrościć

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwk4 22:24, 26 sie 2015

Anda napisał(a)

Hi, hi, jakby pół darmo dawali- też bym wzięła
Mi się podoba
babka 23:23, 26 sie 2015

Czyli już zdecydowane
Kuba 04:40, 27 sie 2015

bleebla napisał(a)
Hej hoo

Nie wyrabiam i nie wiem co się u Ciebie dzieje
Zmieniasz wątek na często słońce czasem deszcz?

cześć Aga! Jak milo Cię widzieć! Mam nadzieje że rekompensujesz nieobecność wieloma fotkami ogrodu

Nazwy nie zmieniam- przyjdzie jesień i się zrobi odwrotnie
Kuba 04:42, 27 sie 2015

inag napisał(a)

Wg mnie jest śliczny! To jedno z drzew, które z chęcią bym przygarnęła pod swoje skrzydła Ostatnio widziałam w jednej ze szkółek ambrowca slender silhouette czy jakoś tak. Kocham też tego osobnika. Gdyby mieli nie jednego a trzy to już bym obmyślała transport Wg mnie z grujecznikiem będą się fajnie uzupełniały. Poza tym zaufałabym Danusi...

dziękuję za głos ambrowiec wysunął się na prowadzenke
Kuba 04:43, 27 sie 2015

Anda napisał(a)

pewnke wezmę tylko muszę go znaleźć
Obawiam sie że znaleźć odpowiedni egzemplarz, tzn. nie za wysoko szczepiony, nie będzie prostą sprawą
Kuba 04:45, 27 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, jakby pół darmo dawali- też bym wzięła
Mi się podoba

właśnie jeszcze cena wchodzi w grę, Małgosik mi pisała że i za 500 zł widziała...trudno, bedę czekać ckerpliwie aż się trafi okazja, nie muszę kupować go już dziś