Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 08:25, 03 kwi 2016

ukradzione
dokładny przepis to:
2 cm w szklance florovitu
2 cm w szklance pinivitu
2 cm w szklance żelaza
i to do 10l konewki
Zalać wodą i można lać po rodkach
Kuba 08:33, 03 kwi 2016

Marta napisał(a)

Ciekawa jestem czy ten biomas pomoże. Myślałam, że nie chcą Ci się zagęszczać trzmieliny rosnące w gruncie. Moja na pniu białoobrzeżona, rosnąca w cieniu też taka licha, ale te nieszczepione żółte fajnie rosną na słońcu i w cieniu. Radzą sobie nawet pod świerkiem gdzie jest dosyć sucho, a nie podlewam.

to tak jak u mnie
o biomasie jeszcze nie doczytałam bo inne rzeczy mnie pochłonęły ale zaraz popatrzę
Zana 08:34, 03 kwi 2016

A ja wiem od kogo przepis, ha! A odnośnie trzmieliny - ja mam szczepioną na pniu Emerald Gold w donicy na balkonie i przezimowała bezproblemowo. Jedynie ma mało słońca i już nie jest żółta a zielona. W ogrodzie tak samo w cieniu zzieleniały.
Kuba 08:35, 03 kwi 2016

Kasia73 napisał(a)
Ewa trzmielinę bardzo lubią obgryzać do gołych gałązek ślimaki nagie ( nie wiem czy nie jest jeszcze na nie za zimno?). Z pewnością jest dla nich odpowiednio mokro

Ps jak dzieci zdrowe? Mam nadzieję że lepiej

nad tym moim dzieckiem to łzy wczoraj wylewałam, już myślałam że odwodnione, przeleżało pół dnia, ale dzisiaj samo śniadania zawołało, czyżby jakieś światełko??

ślimaków to mam sporo ale w trzmielinie jeszcze nie widziałam
Marta 08:39, 03 kwi 2016

Kuba napisał(a)

nie mam złudzeń co do tego że wędrują ale chyba dorosłe, larwy na ruchliwe nie wyglądają, a co Ci da że sprawdzisz roślinom korzenie? ja jestem szczęśliwsza jak nie wiem

Larwy też coś tam się przemieszczają, ale nie na duże odległości. Przecież na zimę schodzą głębiej, żeby nie zamarznąć
Kuba 08:39, 03 kwi 2016

stychaz napisał(a)
Jak tam zdrówko? Podziałałaś ogrodowo?

zdrówko jeszcze szwankuje dlatego czasu na ogród nie było
ale godzinkę znalazłam zaczęłam wysadzać rośliny z placyku na trampolinę- przesadziłam 2 kule z bukszpanu na front- tam gdzie mi w tamtym roku Toszka radziła, wywaliłam z frontu żurawki, a posadziłam ice dance, przesadziłam tulipany- pewnie nic z nich nie będzie, nawiozłam cebulowe a emuś zrobił oprysk promanalem
Kuba 08:39, 03 kwi 2016

babka napisał(a)

Nie gadaj gupot, cho

byłam, namieszałam
Kuba 08:41, 03 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa o trzmielinie kiepskiej na pniu u Ciebie czytam.

Mam ten sam problem. Moje 5 sztuk posadzone w zeszłym roku od północnej strony słabo się zagęszczają. Nie wiem jak im pomóc?

A co to za preparat do zagęszczania?

właśnie o to chodzi że takiego preparatu nie ma
moja trzmnielina ma 3 lata i wygląda dokładnie tak jak ją kupiłam, rzadziutka
BASIA8 08:42, 03 kwi 2016

Kuba napisał(a)

nad tym moim dzieckiem to łzy wczoraj wylewałam, już myślałam że odwodnione, przeleżało pół dnia, ale dzisiaj samo śniadania zawołało, czyżby jakieś światełko??

Oby było już dobrze najgorzej jak dzieci chorują niech duuuużo pije - nawet jeśli nie będzie jadło bo wiadomo brak apetytu przy chorobie często jest - ale niech pije. Pozdrawiam niedzielnie i zdrówka życzę.
Marta 08:42, 03 kwi 2016

Kuruj się kobito i współczuję chorego dziecka w domu. Zdrówka życzę całej rodzince