Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Milka 15:03, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Chyba wszystkie carexy na trzeci rok robią się brzydkie i trzeba dzielić; nie natknęłam się jeszcze na trawę idealną ale szukam oczywiście dalej

U mnie nic takiego sie nie dzieje, moze molinia? tez mam problem z podlewaniem donic, nawalam i sa wyrzuty sumienia
Anda 15:04, 27 maj 2016

Piękne widoki u Ciebie. Jaka śliczna doniczka z truskawkami
Louisa w donicy wyglada bardzo zdrowo. Podlewanie samo nie wystarczy, musisz ja tez nawozić. Czasem warto jej też prysnąć nawozem liście Mimo ze to róża historyczna, możesz ja ciąć wiosną, bo ona kwitnie na tegorocznych pędach. Moją ciełam przed Wielkanocą a ucięte gałązki wysłałam Gosi z Ogrodu z widokiem na Lanckoronę. Teraz ma mnóstwo pączków.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 15:13, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)
modrzew po leczeniu w latach ubiegłych prezentuje się z najlepszej strony

pierwszy z lewej grujecznik Rotfuchs, dalej wiśnia Royal burgundy- nawet nie zauważyłam czy kwitła

Ale slicznie, a eksperyment dobra rzecz, fajna ta róża i ładnie wygląda
Milka 15:31, 27 maj 2016

Samba w Kwiatonie jest, dosyc droga, ale pierwszy raz w życiu ją widzę
Kuba 15:35, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

U mnie nic takiego sie nie dzieje, moze molinia? tez mam problem z podlewaniem donic, nawalam i sa wyrzuty sumienia

Czyli obaliłaś mit dotyczący carexów że po trzech latach brzydką
Kuba 15:37, 27 maj 2016

Anda napisał(a)
Piękne widoki u Ciebie. Jaka śliczna doniczka z truskawkami
Louisa w donicy wyglada bardzo zdrowo. Podlewanie samo nie wystarczy, musisz ja tez nawozić. Czasem warto jej też prysnąć nawozem liście Mimo ze to róża historyczna, możesz ja ciąć wiosną, bo ona kwitnie na tegorocznych pędach. Moją ciełam przed Wielkanocą a ucięte gałązki wysłałam Gosi z Ogrodu z widokiem na Lanckoronę. Teraz ma mnóstwo pączków.

Czyli jak zapomnę ciąć jesienią, jak przezimuje oczywiście, utnę wiosną; to dobra wiadomość
Kuba 15:39, 27 maj 2016

Milka napisał(a)
Samba w Kwiatonie jest, dosyc droga, ale pierwszy raz w życiu ją widzę

Jeszcze jej na Twim zdjęciu nie zlokalizowałam
Anda 15:51, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Czyli jak zapomnę ciąć jesienią, jak przezimuje oczywiście, utnę wiosną; to dobra wiadomość

W sumie tak. Tylko ze ona najlepiej kwitnie na długich, przewieszajacych sie pędach, wiec za krótko cięta juz nie będzie tak ładnie kwitła.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kuba 16:08, 27 maj 2016

Anda napisał(a)

W sumie tak. Tylko ze ona najlepiej kwitnie na długich, przewieszajacych sie pędach, wiec za krótko cięta juz nie będzie tak ładnie kwitła.

Właściwie sadziłam ją bez jakiś wielkich nadziei na piękne kwiaty, po prostu żeby zapełniła pustą donicę; ale może jeszcze ją pokocham i pół ogrodu przekopię żeby miejsce jej znaleźć
jolanka 17:02, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Doczytałam, róże historyczne tnie się po kwitnieniu, ale tylko te, które kwitną RAZ, te, ktore powtarzaja kwitnienie - wiosną