Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 17:27, 27 maj 2016

jolanka napisał(a)

Doczytałam, róże historyczne tnie się po kwitnieniu, ale tylko te, które kwitną RAZ, te, ktore powtarzaja kwitnienie - wiosną

To już wyższa szkoła jak dla mnie
Anda 18:52, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Właściwie sadziłam ją bez jakiś wielkich nadziei na piękne kwiaty, po prostu żeby zapełniła pustą donicę; ale może jeszcze ją pokocham i pół ogrodu przekopię żeby miejsce jej znaleźć

No ja myśle, że ją pokochasz, jak ją raz powąchasz Jesli donica wysoka, to gałązki ładnie sie bedą zwieszać (bo są wiotkie) i będzie ładnie kwitnąć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
leon60 21:01, 27 maj 2016

Milka napisał(a)

U mnie nic takiego sie nie dzieje, moze molinia? tez mam problem z podlewaniem donic, nawalam i sa wyrzuty sumienia

molinia variegata rosła u mnie w jednym miejscu chyba z 10 lat stan idealny tylko szła w objętość
bleebla 21:33, 27 maj 2016

Potwierdzam, molinia jest niezawodna i niezniszczalna!

Mam nadzieję, że obiedka też taka będzie, ale mam ją od jesieni wiec jeszcze nic pewnego. Na razie bardzo mi się podoba.
Kacha123 22:09, 27 maj 2016

Kuba napisał(a)

Dobrze że mszyca zdążyła z nich opaść do zdjęcia
Dziękuję za dobre słowo

A u mnie znów mszyce! Jutro wojna!
Madzenka 23:23, 27 maj 2016

Anda napisał(a)
Piękne widoki u Ciebie. Jaka śliczna doniczka z truskawkami
Louisa w donicy wyglada bardzo zdrowo. Podlewanie samo nie wystarczy, musisz ja tez nawozić. Czasem warto jej też prysnąć nawozem liście Mimo ze to róża historyczna, możesz ja ciąć wiosną, bo ona kwitnie na tegorocznych pędach. Moją ciełam przed Wielkanocą a ucięte gałązki wysłałam Gosi z Ogrodu z widokiem na Lanckoronę. Teraz ma mnóstwo pączków.

Moja po cieciu wiosennym (omyłkowym ) owszem zakwitła ale bardzo słabo, teraz natomiast jest szal. Skorygowałam ja porzadnie w sierpniu.
inag 00:04, 28 maj 2016

Kłopot z podlewaniem donic w pełni rozumiem. Od trzech lat się zmuszam do pamiętania o bukszpanach w donicach. Na razie jakoś mi idzie ale czuję coraz większy opór ze strony silnej woli
Kuba 07:17, 28 maj 2016

jolanka napisał(a)

Doczytałam, róże historyczne tnie się po kwitnieniu, ale tylko te, które kwitną RAZ, te, ktore powtarzaja kwitnienie - wiosną

ponieważ luisa trzymam w donicy przytnę go jesienią żeby łatwiej było go przechować przez zimę, jeśli przezimuje wyciągnę wnioski
Kuba 07:17, 28 maj 2016

Anda napisał(a)

No ja myśle, że ją pokochasz, jak ją raz powąchasz Jesli donica wysoka, to gałązki ładnie sie bedą zwieszać (bo są wiotkie) i będzie ładnie kwitnąć

na to liczę
Kuba 07:18, 28 maj 2016

leon60 napisał(a)

molinia variegata rosła u mnie w jednym miejscu chyba z 10 lat stan idealny tylko szła w objętość

fiu fiu 10 lat poważny wiek, zapamiętam że molinia bezproblemowa