Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

ren133 10:41, 24 paź 2016

Fajnie, że optymizm powrócił i oby juz Cię nie opuszczał ... jesień piękną masz u siebie Drzewa jednak robią dobra robotę w ogrodzie
malkul 11:04, 24 paź 2016

Kuba napisał(a)

dziękuję bardzo
ale dzisiaj tulipanowiec aż razi w oczy

faktycznie cudnie
malkul 11:12, 24 paź 2016

jesteś
Margarete 11:25, 24 paź 2016

Kuba napisał(a)

też mnie nie było na forum, myślałam że już na dobre przestały mnie cieszyć kwiatki i roślinki, byłam przybita i szczerze mówiąc wkurzało mnie że można tak się cieszyć kolorami róż czy kitkami na miskantach teraz już patrzę na to inaczej- można się przecież cieszyć wszystkim- dzisiaj po prostu się cieszę że się wyspałam, nie muszę nigdzie jechać a na drzewa świeci piękne słońce
Takich kolorów i promyczków słońca życzę i Tobie Małgosiu dziękuję za ciepłe słowa
dla Ciebie ambrowiec

Dzięki za fotkę z dedykacją
Ambrowiec to moje niedościgłe marzenie....
Cieszę sie że małe radości sie u ciebie pojawiły Ewuś. Tak trzymaj!
lojalna_ 16:42, 24 paź 2016

Zielona napisał(a)
Royal Burgundy w tym roku zakwitła mi, ale słabo. Za to kwiaty ma ładniejsze od Nigry. Liście w kształcie i wielkości też ma ładniejsze, ale kolor w sezonie gorszy - nieco bury. Rekompensuje to intensywną czerwienią jesiennej przemiany. Pokrój u mnie nie do oceny, bo jest młoda, mała. Ale wydaje się bardziej uporządkowana niż Nigra.

Cenne Martus a ja i tak dumam i dumam ....zawsze starsze drzwewo wyglada piekniej a te w W. Mnie zauroczyły ale tsk naprawde to tez potrafia byc potfory )))
lojalna_ 16:51, 24 paź 2016

Ewciu jak je zobaczyłam to zaraz pomyslałam zeby tak prowadzić Amanogawy ) podobne sa w pokroju tylko te maja cały czas piekne bordowe liscie )) wiosna juz spróbuje moje dziobnąć troche.

Boje sie bo to duze drzewa a miejsca mam tam mało gdzie ich potrzebuje i chyba zostanę przy nigrach ale cały czas cos kombinuje )

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7101-swieto-traw-wojslawice-25-wrzesnia-2016?page=22
Malgosik 17:20, 24 paź 2016

Kuba napisał(a)

Oj Gosiek
U Ciebie mogą też spaść liście nawet zielone
Faktem jest że przymrozek już był, więc to może być przyczyna, ale niemożliwe żeby u Ciebie w tym samym czasie nie bylo

no zielone liście z ambrowca to raczej nie spadną
przynajmniej u mnie
u Reni też taki przebarwiony jak Twój
u mnie to był tylko 1 raz przymrozek i to nawet termometr go nie wykazał, bo zmarzło przy gruncie, a termometr mam wyżej
dobrze że napisałaś że to kolumnowy, bo się zastanawiałam czemu taki szczupły
mój jest u dołu dużo szerszym stożkiem
Sebek 17:30, 24 paź 2016

Kuba napisał(a)

mój nastrój jest jak sinusoida- ras są górki raz doliny

Doskonale Cie rozumiem

Ewa - wiesz, że my tu i tak zawsze będziemy trzymać za Was kciuki
A co będziecie z Kasią w czwartek robić?
18:45, 24 paź 2016
Kuba napisał(a)

Ja już to gotowanie ogarnełam, właściwie robi się tak samo używając innych składników, gorzej z jedzeniem u ludzi, nie wszyscy ogarniają o co chodzi
Ostatnio chcialam zrobic corce przyjemność i zamowiłam torta na urodziny u dziewczyny która piecze bezglutenowo, omówiłyśmy jaki ma być i z czego zrobiony a okazał się niesmaczny, goscie zostawiali na talerzach a u corki skończyło się sensacjami
My jesteśmy na diecie kilka miesięcy i przełomu nie widać
Napisz mi cos więcej o chorobie Twojego dziecka- to nie byla w koncu celiakia, a co? Jakie badania robiłaś? Może być na prywatną poczte

ja mam z tym duzy kłopot ......zwyczajnie nie jadam u ludzi (robie za dziwolaga) ...chyba ze to sa swieze warzywa i owoce ......ale w naszej kulturze mało kto je podaje....salatki zwykle sa wymemłane w dziwnych sosach ...zamiast żeby te sosy stały obok .....tak samo jak gotowanych jałowych ziemniaków na stole nie uswiadczysz......zwykle sa obficie polane okrasą o gotowane jałowe warzywa tez trudno ...buła z masłem musi byc ....i zasmażka

najgorsze sa wycieczki zorganizowane ...nawet za dopłata jest trudno zamówic to co chcesz zjesc

trudny temat ...ale przynajmniej juz "insekty" wprowadzaja dobre..nieszkodliwe jedzenie
a ludziom nawet jak mówisz ze tego nie bedziesz jeść to i tak beda nalegac zeby spóbowac ... bo takie dobre
sylwik69 20:11, 24 paź 2016

Takie kolorowe fotki poprawiają nastrój.Wybór drzew do ogrodu to nie lada wyzwanie z którym nie umiem sobie poradzić.Wiem,że masz dużo swoich problemów i to ważniejszych niż moje drzewa ale gdybyś zajrzała do mnie będę wdziecznapozdrawiam serdecznie