Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 21:35, 23 paź 2016

blyxa napisał(a)
Poczytałam o Twoich kłopotach i diagnozie - i ściskam z daleka. Miałam już wstępną diagnozę celiaki u dziecka - wiem jaka to masakra. U nas na szczęście pół roku diety bezglutenowej wyprowadziło dziecko na prostą. I prawda taka, ze po tych 6 miesiącach już okrzepłam w nowych realiach gotowania, więc wiem, ze da rade żyć i się ogarnąć. Początki jednak wspominam jako horror. Więc rozumiem co przechodzisz i jak Ci ciężko.
Ogród pokazuj - zawsze to odrobina radości, kiedy człowiek wreszcie znajdzie jakiś fajny kadr i wklei zdjęcie.

Ja już to gotowanie ogarnełam, właściwie robi się tak samo używając innych składników, gorzej z jedzeniem u ludzi, nie wszyscy ogarniają o co chodzi
Ostatnio chcialam zrobic corce przyjemność i zamowiłam torta na urodziny u dziewczyny która piecze bezglutenowo, omówiłyśmy jaki ma być i z czego zrobiony a okazał się niesmaczny, goscie zostawiali na talerzach a u corki skończyło się sensacjami
My jesteśmy na diecie kilka miesięcy i przełomu nie widać
Napisz mi cos więcej o chorobie Twojego dziecka- to nie byla w koncu celiakia, a co? Jakie badania robiłaś? Może być na prywatną poczte
lojalna_ 21:38, 23 paź 2016

Widzialam je w Wojslawic ach w szpalerze przycietych na jajo piękne były. Zastanawiałam się nad nią zamiast Nigry ale to chyba nie jest dobry pomysł?
Kuba 21:46, 23 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Widzialam je w Wojslawic ach w szpalerze przycietych na jajo piękne były. Zastanawiałam się nad nią zamiast Nigry ale to chyba nie jest dobry pomysł?

Sama nie wiem
Lepiej zapytaj Martę zieloną
Moja nie zachwyca, słabo kwitnie bo rośnie w cieniu a kwitnie dopiero jak ma liście więc słabo te kwiaty widzę, nigdy też jej nie formowałam, jakoś jej wiele uwagi nie poświęcam więc i mi się nie odwdzięcza urodą
Ona ma inny pokrój od nigry, za to teraz ma piekne jasnoczerwone liście
Masz jakies zdjęcie tych z w.?.
Zielona 21:55, 23 paź 2016

Kuba napisał(a)

jest mi lepiej z myślą że mogę Ci się wypłakać na ramieniu, chociaż pewnie tego nigdy nie zrobię

Gdybyś kiedykolwiek chciała to zrobić - wiesz, jak mnie znaleźć
Zielona 21:59, 23 paź 2016

Royal Burgundy w tym roku zakwitła mi, ale słabo. Za to kwiaty ma ładniejsze od Nigry. Liście w kształcie i wielkości też ma ładniejsze, ale kolor w sezonie gorszy - nieco bury. Rekompensuje to intensywną czerwienią jesiennej przemiany. Pokrój u mnie nie do oceny, bo jest młoda, mała. Ale wydaje się bardziej uporządkowana niż Nigra.
Marta 22:07, 23 paź 2016

Tulipanowiec piękny, a borówki ślicznie się przebarwiły. Fajnie, że trochę humor Ci się poprawił. Życzę wytrwałości i zdrówka dla wszystkich
bleebla 22:40, 23 paź 2016

Ewcia. Ja uwielbiam Twój humor. Nie wyobrarzam sobie przeżyć bez niego nadchodzącej szarugi
Juzia 10:30, 24 paź 2016

Zielona napisał(a)
Royal Burgundy w tym roku zakwitła mi, ale słabo. Za to kwiaty ma ładniejsze od Nigry. Liście w kształcie i wielkości też ma ładniejsze, ale kolor w sezonie gorszy - nieco bury. Rekompensuje to intensywną czerwienią jesiennej przemiany. Pokrój u mnie nie do oceny, bo jest młoda, mała. Ale wydaje się bardziej uporządkowana niż Nigra.

I znowu mi dziś pomogłaś!
Juzia 10:32, 24 paź 2016

Ewo a ten Ambrowiec to jaki? KOlumnowy?
BASIA8 10:38, 24 paź 2016

Ekstra widoki