Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 08:03, 23 paź 2016

Zielona napisał(a)
Ewciu... Myślę, że nie muszę pisać, bo Ty wiesz...
Rozumiem Twój nastrój i bardzo się cieszę, że się poprawił.
Ściskam.

myślę Marto że wiem
są rzeczy o których po prostu trudno pisać, tym bardziej tu- tutaj powinniśmy skupić się na oglądaniu kadrów pięknych ogrodów a nie analizowaniu psychiki, ale wiem że właśnie Ty masz ten dar odczytywania nastrojów, nie poprzestajesz na pobieżnym przejrzeniu zdjęć tylko analizujesz zakamarki cudzych myśli; jest mi lepiej z myślą że mogę Ci się wypłakać na ramieniu, chociaż pewnie tego nigdy nie zrobię
Gocha 16:26, 23 paź 2016

Pięknie wybarwiony ambrowiec i tulipanowiec. Cudne kolory jesienne. Ja u siebie nie mam tych drzew, ale tulipanowca mam tuż obok ogrodzenia około 2 m od niego na działce sąsiadów i świeci on również dla mnie w tym momencie. Pozdrawiam
polinka 17:10, 23 paź 2016

Ambrowiec to u Ciebie chyba teraz gra pierwsze skrzypce
Jest rewelacyjny i mam nadzieję, że za każdym razem jak na niego spoglądasz to lekko się uśmiechasz...
Ściskam Ewuś i przesyłam dobre myśli
Malgosik 20:44, 23 paź 2016

Kuba napisał(a)

Małgoś, zaskoczę Cię ale podlewałam i to dużo, u mnie jest glina, automatyczne podlewanie ze studni i tygodniami nie kontrolujemy podlewania, opanowujemy się dopiero jak robi się bardzo mokro
myślę że to nie jest tylko kwestia wody ale też stanowiska- dużo słońca, narażenie na wiatry itd, co roku tak wygląda

no to może przeszedł jakiś przymrozkowy prąd po Twoim ambrowcu
mój jest też na wygwizdowie i z pełnym dostępem do słońca oraz na gliniastym podlewanym podłożu i dopiero delikatnie ciemną zieleń zaczyna oplatać bordowy kolor
ale nie ma co się smutać
Jak u Ciebie spadną liście, to u mnie będzie jeszcze czerwono
Oby
lojalna_ 20:56, 23 paź 2016

Ewciu ))))))

a Ty masz jeszcze ta sliwe Royal Burgund chyba ))
blyxa 21:05, 23 paź 2016

Poczytałam o Twoich kłopotach i diagnozie - i ściskam z daleka. Miałam już wstępną diagnozę celiaki u dziecka - wiem jaka to masakra. U nas na szczęście pół roku diety bezglutenowej wyprowadziło dziecko na prostą. I prawda taka, ze po tych 6 miesiącach już okrzepłam w nowych realiach gotowania, więc wiem, ze da rade żyć i się ogarnąć. Początki jednak wspominam jako horror. Więc rozumiem co przechodzisz i jak Ci ciężko.
Ogród pokazuj - zawsze to odrobina radości, kiedy człowiek wreszcie znajdzie jakiś fajny kadr i wklei zdjęcie.
Kuba 21:21, 23 paź 2016

Gocha napisał(a)
Pięknie wybarwiony ambrowiec i tulipanowiec. Cudne kolory jesienne. Ja u siebie nie mam tych drzew, ale tulipanowca mam tuż obok ogrodzenia około 2 m od niego na działce sąsiadów i świeci on również dla mnie w tym momencie. Pozdrawiam

To tak jakbyś Ty go miała a jaka oszczędnośc miejsca
Spodobal mi sie Twój awatar, musze do Ciebie trafić
Kuba 21:25, 23 paź 2016

polinka napisał(a)
Ambrowiec to u Ciebie chyba teraz gra pierwsze skrzypce
Jest rewelacyjny i mam nadzieję, że za każdym razem jak na niego spoglądasz to lekko się uśmiechasz...
Ściskam Ewuś i przesyłam dobre myśli

Właśnie tak jest, lubie na niego zerkać, widzę go przez okno kuchenne
Dzięki Paulina za dobre myśli, też myślę o Tobie i naszym spotkaniu ktore oddala się w czasie, ale może jeszcze kiedyś do tematu wrocimy
Kuba 21:27, 23 paź 2016

Malgosik napisał(a)

no to może przeszedł jakiś przymrozkowy prąd po Twoim ambrowcu
mój jest też na wygwizdowie i z pełnym dostępem do słońca oraz na gliniastym podlewanym podłożu i dopiero delikatnie ciemną zieleń zaczyna oplatać bordowy kolor
ale nie ma co się smutać
Jak u Ciebie spadną liście, to u mnie będzie jeszcze czerwono
Oby

Oj Gosiek
U Ciebie mogą też spaść liście nawet zielone
Faktem jest że przymrozek już był, więc to może być przyczyna, ale niemożliwe żeby u Ciebie w tym samym czasie nie bylo
Kuba 21:28, 23 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Ewciu ))))))

a Ty masz jeszcze ta sliwe Royal Burgund chyba ))

Mam, ale to nie jest jakaś moja miłość
A dlaczego pytasz?