Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 21:54, 01 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Ech, kusisz magnoliami. Chyba nie dam rady się powstrzymać w szkółce.

Nie ma sie po co powstrzymywac przed magnoliami. Cudowne są!
Juz za momencik:

Zagajanka 21:56, 01 kwi 2017

Ewik napisał(a)
Janka zazdroszę juz takiej wiosny , u nas sporo w tyle jesteśmy .

Ewuś, u was pewnie też już niedługo. Dzisiaj u nas było prawie lato!
oliwka 21:57, 01 kwi 2017

ja dzis widziałam magnolie juz w rozkwicie cudnie będzie juz niedługo u Ciebie Dziś znalazlam u siebie pierwszego tulipana w donicy. Jakoś długo się zbieraja w tym roku
Zagajanka 21:58, 01 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Jeju, ale będzie pokaz magnoliowy... tyle pąków!!! Cudnie!

A u mnie jak Twoja różyczka to juz agrest wygląda, hihi, jakoś tak najbardziej hop do przodu jest

Ta rózyczka to w takim osłoniętym miejscu rośnie, więc pewnie dlatego
Agrestu nie mam, ale porzeczki u mnie w podobnym stadium
Anda 21:59, 01 kwi 2017

Kolista rabata przy ścieżce wygląda świetnie
Tulipanki u mnie też już kwitną. Jedynie na narcyzy czekam, ale są już tuż tuż.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zagajanka 22:02, 01 kwi 2017

Asiu, Gosiu, no jednak w okolicach Wrocka jest trochę cieplej, niż w pozostałych częściach Polski, ale ciepełko na pewno do was już też za chwilę dotrze!
Zagajanka 22:06, 01 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Super Wam poszło Janeczko! Rabata zapowiada się obiecująco Dzisiaj przycięłam kilka swoich róż, to był mój pierwszy raz Jedna z kalin ma obiecujące pąki kwiatowe, może nie obrazi się i zakwitnie? Pozdrawiamy serdecznie

Masakra masakryczna na dwa weekendy była z tą rabatą, ale daliśmy radę! Jutro będzie kontynuacja, ale już lajcikowo.
Ja też na początku ostrożnie podchodziłam do tego cięcia różanego, ale później się nabiera wprawy i po prostu się ciacha i już!
Trzymam kciuki za kaliny, niech dobrze rosną i pięknie kwitną.
nawigatorka 22:07, 01 kwi 2017

Nachalna Ci i wczoraj i dziś nowa rabata są super lokalizacje
Zagajanka 22:15, 01 kwi 2017

oliwka napisał(a)
ja dzis widziałam magnolie juz w rozkwicie cudnie będzie juz niedługo u Ciebie Dziś znalazlam u siebie pierwszego tulipana w donicy. Jakoś długo się zbieraja w tym roku

Patrzę na zdjecia z zeszłego roku i powiem, że pomimo wczesnej wiosny, tulipanów w rozkwicie na początku kwietnia jeszcze wtedy nie było. A magnolię kwitły podobnie, czyli już za kilka dni pewnie zobaczę ich kwiatki.
Tam też sobie przypomniałam, ze w pierwszym sezonie po posadzeniu, magnolia soulangeana zakwitła mi JEDNYM kwiatkiem, Alba Lennei nie kwitłą w cale, a Black Tulip kwitła w sierpniu... Toż to teraz to prawdziwy szał się szykuje !
Zagajanka 22:20, 01 kwi 2017

Anda napisał(a)
Kolista rabata przy ścieżce wygląda świetnie
Tulipanki u mnie też już kwitną. Jedynie na narcyzy czekam, ale są już tuż tuż.

Ewo, twój to był pomysł, i rzeczywiście się wpasował idealnie.
Narcyzy innych odmian dopiero mają liście, a niektóre dopiero wyłążą. A te są jakieś super wczesne... Tak w ogóle to miały być białe... Ale fajnie pachną, to niech zostaną