Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

tulucy 18:30, 04 maj 2017

Gdzieś pewnie pokażę, jak już zakwitnie u nas po dość ładnym popołudniu właśnie mamy oberwanie chmury

Dziś popatrzyłam po pracy i w sumie to jeszcze coś bym zmieściła poza Krasawicą. Moźe dla m jakieś iglaste coś wsadzę...
Zagajanka 07:09, 05 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Pięknie wszystko bucha wiosennie mówisz, ze Queen of the night późniejsze, to jak u mnie zimniej to może dopiero będą kwitly, bo część tulipkow mam w pąkach, a już nie wiem gdzie co posadziłam-mialam ze 40 cebulek i nic mi na queena nie wygląda jeszcze

dokladnie, na Queeny musisz jeszcze chwilke poczekać.
W zeszlym roku tez pozno startowaly u mnie Mount Tacoma.
Zagajanka 07:10, 05 maj 2017

Anda napisał(a)
Sliczna wiosna u Ciebie Czosnek ale sie pospieszyl

Dzięki, Ewuś.
Czosnkowo to bedzie jeszcze za chwile
07:13, 05 maj 2017
przyszłam na tulipany zwlaszcza blue diamont ...bo juz 3 próbe podejmuje ...bo w zeszlym roku dostał chore cebule i nie zakwitły ...a w tym roku jedna paczka pomylona ...ale druga z innego marketu zapowiada sie że wreszcie trafiłam

PS. papuzie białe 2szt na 5szt mi w tym roku wyszło...bo wykopałam i przenosiłam ...sa świetne ...w zeszłym roku nie wykopywałam to wyszły wszystkie 5szt ...i miały kilka mlodych pustych lisci mysle ze warto jest nie tykac tulipanów ..wieksze szanse na to ze powtórza kwitnienie i nie padna.
choc Anqueliki to inna bajka ...te w drugim sezonie nie chca kwitnac ...zakwitło mi tez chyba ze 3szt starych a pozostałe co wyszły to jakies mutanty schorowane ...do wywalenia

długo by pisac ...ale wiosna z tulipanami musi byc
Zagajanka 07:14, 05 maj 2017

kasja83 napisał(a)
Czosnki zaczynają łepki pokazywaćmoje jeszcze śpią-ale już nie mogę się doczekać widoku

A juz widze u siebie, ze po 2 latach czosnek Purple Sensation nie wylazl gdzie rosl, wiec w mojej glinie pewnie sie wyradza. A moze tez przez to, ze obcinam mu usychajace liście?
Teraz zdjeciami zaznaczam takie niewypały, na jesieni trzeba bedzie troche cebulek dosadzic...
Zagajanka 07:18, 05 maj 2017

kasia_w napisał(a)
Hej Jana
To zestawienie żółci tawułki i purpury jest boskie, tak intensywne, że oczy bolą. Mam podobne

Tsss, Kasiu, to cytrynowa zielen, nie zolc

Ale jak zwal, tak zwal - te kontrasty cudownie pobudzaja i rozswietlaja ogrod, nawet jezeli od tygodni prawie nie ma slonca na niebie
Zagajanka 07:22, 05 maj 2017

tulucy napisał(a)
Gdzieś pewnie pokażę, jak już zakwitnie u nas po dość ładnym popołudniu właśnie mamy oberwanie chmury

Dziś popatrzyłam po pracy i w sumie to jeszcze coś bym zmieściła poza Krasawicą. Moźe dla m jakieś iglaste coś wsadzę...

Jezeli do tego czasu nie zalozysz watku, to z Katharina zapraszam do mnie

Co do ilosci wsadzanych roslin, to Ty jesteś mistrzyni-upychaczka
Zagajanka 07:34, 05 maj 2017

eee_taam napisał(a)
przyszłam na tulipany zwlaszcza blue diamont ...bo juz 3 próbe podejmuje ...bo w zeszlym roku dostał chore cebule i nie zakwitły ...a w tym roku jedna paczka pomylona ...ale druga z innego marketu zapowiada sie że wreszcie trafiłam

PS. papuzie białe 2szt na 5szt mi w tym roku wyszło...bo wykopałam i przenosiłam ...sa świetne ...w zeszłym roku nie wykopywałam to wyszły wszystkie 5szt ...i miały kilka mlodych pustych lisci mysle ze warto jest nie tykac tulipanów ..wieksze szanse na to ze powtórza kwitnienie i nie padna.
choc Anqueliki to inna bajka ...te w drugim sezonie nie chca kwitnac ...zakwitło mi tez chyba ze 3szt starych a pozostałe co wyszły to jakies mutanty schorowane ...do wywalenia

długo by pisac ...ale wiosna z tulipanami musi byc

Blue diamond sa przepiekne. Ja bralam w cebulach i przyszly ok. U sasiadki z marketu tez sa w porzo. Na pewno bede na nie polowac na jesieni by troche dosadzic.

Angelique u mnie kwitly ponownie, ale byly juz sporo nizsze. Ostatecznie je wykopalam i oddalam, a jak sie sprawuja dalej nie wiem.

Te papuzie zostawię w gruncie, zobacze czy cos z nich bedzie w kolejnym sezonie.

Natomiast Elegant Lady sa chyba niezniszczalne - powtarzaja oraz sie mnożą; wykopalam i oddalam je w zeszlym roku, a teraz i tak kilka sztuk wylazlo
inka74 07:35, 05 maj 2017

Cudnie u ciebie. Oczy nacieszyłam. Normalnie inna strefa klimatyczna. Queenów miałam sporo - nie wyszedł ani jeden bardzo podoba mi się ten czosnek Karatawski - chyba muszę nad takim pomyśleć.
Ewik 08:21, 05 maj 2017

Janka i co ja mogę napisać, piękna wiosna u Ciebie. Zdecydowanie więcej fotek poproszę ☺☺