Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 13:00, 24 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Świetnie się wpasowała. To miejsce wymarzone dla niej.

Trochę mi śliwa przeszkadza przy wejściu, i morelka z innej strony ogranicza przejście z taczką, ale co tam - będę gałązki podcinać Inaczej jej tam wcisnąć nie dawało rady.

Anda napisał(a)
Rownież podziwiam szklarenkę, świetnie wygląda

trzymam kciuki, by płony tez były warte podziwiania
Zagajanka 13:05, 24 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Piekna kostka no i te rabaty tawula kwitnie jak szalona

Tak, to jest zdecydowanie czas tawuły Szkoda, ze tak krótko kwitnie, ale potem ma też wielką zaletę - przez cały sezon nie rzuca się po kwitnieniu w oczy, chociaż rośnie na samym brzegu rabaty

Gabisia napisał(a)
Janka, ale działasz Pięknie! Szklarenka świetna

Gabiiiiii, pokazałabyś też kawałeczek swojego ogrodu - przecież tęsknimy za Twoją "bombonierką z pralinkami"...
Zagajanka 13:16, 24 kwi 2018

A kto tu będzie pierwszy w tym sezonie?

Zagajanka 13:21, 24 kwi 2018

Rodki i azalie zaczely popis:

I poranny widoczek cieszy oko:

Kasia_CS 16:40, 24 kwi 2018

Rabaty odżywają, cieszą kwiatami, a tu taki ładny trawnik jeszcze do kompletu Masz!
_Martini_ 13:31, 28 kwi 2018

Szklarnia zrobiła mnie wrażenie. Profesjonalna robota, super!
Co masz w tym projekcie między cisami w parterze, to białe?
Janko, bardzo podobało mi się u Ciebie zestawienie Parky z jakąś niższą różową różyczką. Coś podobnego chcę zrobić u siebie. Czy jesteś z Parky zadowolona? Pytam, bo nie ma jej u mnie stacjonarnie, za to jest Winchester Cathedral, ale poza tym, że białe to chyba niewiele je łączy?
Zagajanka 22:11, 28 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)
Rabaty odżywają, cieszą kwiatami, a tu taki ładny trawnik jeszcze do kompletu Masz!

Rabaty rzeczywiście się wypełniają po troszku, jeszcze chwilka i będą pierwsze różyczki heh

O trawnik dba małż, przekażę mu komplement
asiak 22:27, 28 kwi 2018

Janeczko owocnych zbiorów w szklarence Superowa
Zagajanka 22:30, 28 kwi 2018

_Martini_ napisał(a)
Szklarnia zrobiła mnie wrażenie. Profesjonalna robota, super!
Co masz w tym projekcie między cisami w parterze, to białe?
Janko, bardzo podobało mi się u Ciebie zestawienie Parky z jakąś niższą różową różyczką. Coś podobnego chcę zrobić u siebie. Czy jesteś z Parky zadowolona? Pytam, bo nie ma jej u mnie stacjonarnie, za to jest Winchester Cathedral, ale poza tym, że białe to chyba niewiele je łączy?

Za cisami są niskie hortensje bukietowe Dart's Little Dot. Przed nimi miałą zostac róża, ale przeniosłam ją do tyłu i w jej miejsce oraz pomiedzy cisami wsadzę rozplenice Hameln Gold.

Parky jest fajna - polecam, całkiem zdrowa, pachnie, obficie kwitnie. U mnie rośnię obok Pomponelli, ale ta druga później startuje:

Winchester mi nie pasowała, wydałam ją po drugim sezonie. Łapała u mnie maczniaka, szybko miała plamki. Kwitła na dwóch poziomach - z dołu i gdzieś na końcach pędów, kształt kwiatka taki rozczochrany...
Więc wg mnie niewiele je łączy, to prawda
Zagajanka 22:47, 28 kwi 2018

asiak napisał(a)
Janeczko owocnych zbiorów w szklarence Superowa

Nie dziękuję, Asiu, by nie zapeszać
już niedługo trzeba będzie coś tam wsadzić