Trochę mi śliwa przeszkadza przy wejściu, i morelka z innej strony ogranicza przejście z taczką, ale co tam - będę gałązki podcinać Inaczej jej tam wcisnąć nie dawało rady.
trzymam kciuki, by płony tez były warte podziwiania
Tak, to jest zdecydowanie czas tawuły Szkoda, ze tak krótko kwitnie, ale potem ma też wielką zaletę - przez cały sezon nie rzuca się po kwitnieniu w oczy, chociaż rośnie na samym brzegu rabaty
Gabiiiiii, pokazałabyś też kawałeczek swojego ogrodu - przecież tęsknimy za Twoją "bombonierką z pralinkami"...
Szklarnia zrobiła mnie wrażenie. Profesjonalna robota, super!
Co masz w tym projekcie między cisami w parterze, to białe?
Janko, bardzo podobało mi się u Ciebie zestawienie Parky z jakąś niższą różową różyczką. Coś podobnego chcę zrobić u siebie. Czy jesteś z Parky zadowolona? Pytam, bo nie ma jej u mnie stacjonarnie, za to jest Winchester Cathedral, ale poza tym, że białe to chyba niewiele je łączy?
Za cisami są niskie hortensje bukietowe Dart's Little Dot. Przed nimi miałą zostac róża, ale przeniosłam ją do tyłu i w jej miejsce oraz pomiedzy cisami wsadzę rozplenice Hameln Gold.
Parky jest fajna - polecam, całkiem zdrowa, pachnie, obficie kwitnie. U mnie rośnię obok Pomponelli, ale ta druga później startuje:
Winchester mi nie pasowała, wydałam ją po drugim sezonie. Łapała u mnie maczniaka, szybko miała plamki. Kwitła na dwóch poziomach - z dołu i gdzieś na końcach pędów, kształt kwiatka taki rozczochrany...
Więc wg mnie niewiele je łączy, to prawda