Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 23:04, 15 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne te sasanki, ale inne kwiecie też

Aga.. twoim sasankom to moje nigdy nie dorównają Masz najpiękniejsze na świecie
Fotki sie kończą, wiec powtórka z wilczomlecza ..
Mala_Mi 23:05, 15 kwi 2015

Pamajo8589 napisał(a)

Piękne zdjęcia

Misiek jako kaloryferek dla roślin to jest pomysł

Kiepski kaloryfer. dużo lepszy z niego walec i glebogryzarka
Bogdziowe miłki coś mi podgryza płatki.... ślimaki????

Mala_Mi 23:12, 15 kwi 2015

makkasia napisał(a)
No to moje stipy na bank is dead ale nic to mus kupić piękne drzewo liściaste wąsko rosnące na sloneczne piaskowe miejsce - czy ambrowiec? grujecznik? buk?
czy jeszcze cosik innego ?

Ambrowce to raczej ogromne drzewa Chociaż piękne.
Ba bukach się nie znam.. mam jednego od zeszłego roku
Grujecznik u mnie na razie trzyma pokrój kolumnowy.. i go lubię . chociaż jesienią strajkuje..
Ogromny pieris przeżył zimę, a wiosenne przymrozki spowodowały brązowe liście.. szkoda, bo w tym roku obsypał się kwieciem pierwszy raz.. a jest większy ode mnie.. robi wrażenie ..
Mala_Mi 23:16, 15 kwi 2015

Nicol i Agania - hurtem..
mój pies już mnie goni do spania. szczeka jak głupi... posiedziałam na forum Stare to i głupiutkie..

Mój kwitnący klon to Red Sunset.. kwitnie do tej pory.... ale on taki szybki.. inne klony dopiero pąki pękają.. ten nad oczkiem w listkach ..

a tera gonie do spania...

Wiadomość dla Mariusza - trzy piwonie drzewiaste mają pąki Czyli każda od Ciebie ma szansę zakwitnąć
barbara_kraj... 23:57, 15 kwi 2015

Podoba mi się wilczomlecz, idealne miejsce ma.

Przez tę marną zimę zgniły mi dwa koszyczki cebul tulipanów! W tym botaniczne Tarda. Po prostu wierzyć mi się nie chce, że coś takiego mogło się zdarzyć.
Iwk4 00:08, 16 kwi 2015

Wszystkie kwiatki powąchałam. Ale zawrót głowy. Tak lubię. Macham nocnæ porą. Pięknie Aniu u ciebie.
Kasya 06:53, 16 kwi 2015

Aniu, odbylam dzisiaj po twoim ogrodzie długi spacer, bo az 4 strony chyba na raz

Duzo fotek, to lubię
Nigdy takiego efektu sie nie osiągnie na całkiem płaskim terenie, jednak te gorki i pagorki u ciebie niesamowicie dużo dają
Przyglądałam sie szafirkom, co z tego ze u mnie tez kwitną jak ich nie widać, bo co chwile je przesadzałam muszą sie w koncu zadomowić w jakims miejscu i zagęscić
Szachownicami..Michałowskiego ? jestem rozczarowana, posadzilam w zeszlym roku ale tak kwitly i teraz tez zaczynają ze ich nie widac, wcale nie sa efektowne
I jeszcze pomyslalam ze moja miodunka z lasu wcale nie jest gorsza od tej rasowej w kropki

U ciebie jest takie mnostwo wszystkiego ze az kipi nawet o tej porze roku ogromny wysyp kwiecia, cudnie
Jak chce o coś zapytać to do ciebie jak w dym bo ty na pewno to masz
Bogdzia 07:04, 16 kwi 2015

kwiczołki sliczne.
Mala_Mi 07:39, 16 kwi 2015

Iwonka.. też odmachuję, w weekend będę zbierać dobro dla Ciebie. Teraz mm urwanie dupy.

Bogdzia - kwiczołki i inne ptaszki mieszkają wszystkie chyba u mnie

Kasya - Kasiu, kwiatki jak kobiety... nie zawsze fotogeniczne są piękne w realu. Zawsze to piszę, że są kwiaty które ładnie wyglądają tylko na zdjęciach. Z tego powodu wyciepałam bez żalu tojeść purpurową, którą zachwyca się pół ogrodowiska. Mnie nie urzekła.. szaro-bura i ponura lub nie umiałam jej wyeksponować. Nie urzekła mnie też szachownica... liczyłam, że jak się rozrośnie i będzie jej dużo to zrobi fajny efekt. Pąki i liście objadły ślimory. I po efekcie
A tak wogle to lubię wyraźne kolory, które widać. Kwiaty mają dawać kolor, a ładne tło inne rośliny, albo byliny jak przekwitną.... Z powodu kolorów ja mam rabaty pomarańczowe.. kolor też niepopularny na forum
Szafirki tylko w masie dają efekt i w szafirkach wnerwiają mnie liście, bo czasami urosną wyższe niż kwiaty.
Słaba jakość fotki.. tulipany na froncie kwitną..

zawitka 07:45, 16 kwi 2015

O ile kulków tu widzę ha ha to I miejsce laurce się znajdzie