Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

popcorn 18:17, 14 kwi 2015

wow jakie cudne brunery! zachorowalam ostatnio, miejsc wygospodarowuje i musze je dopasc!
Aniu u Ciebie werbena zimuje? Ta na powyzszym zdjeciu wyglada jakby byla w gruncie.. ja okrywalam, cudowalam i zadna nie przezyla, a przeciez zimy nie bylo... za to te w domu na parapecie mimo ze przycinalam im zielone, to brzydkie strasznie, szpeca uschnietymi badylami, Za rok zgole na lyso i dopiero do zimowania..

pisalas mi o cieciu kopytnika? pytalam i musze sie cofnac poszukac odp

pozdrawiam!!
anabuko1 18:29, 14 kwi 2015

WAW!!
To dużo już tulipanów ci kwitnie.U mnie dużo ale w pąkach.
Brunerka ładna.
Ja mam jedną
yolka 19:03, 14 kwi 2015

Przy moim kapciu konwalniki wyglądałyby mniejsze, no cóż o stópce kopciuszka pomarzyć mogę
kasiek 19:45, 14 kwi 2015

U mnie te same tulipany kwitna, uwielbiam je bo wcześnie się pojawiają i kwitna dość długo
A brunera piękna, o wiele ładniejsza niż niezapominajki
Pamajo 20:34, 14 kwi 2015

Aniu, dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Brunera zatem nie lubi przesadzania. Moją dopiero posadzę i przesadzać jej nie będę na pewno.

Później będę jeszcze miała pytanie(a) o byliny ale żeby je zadać muszę poszperać w notatkach, w których jest już niezły bajzel (a miały ułatwiać mi ogrodniczkowanie).

Jeszcze raz dzięki.
Magda70 22:31, 14 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Wszystkim miłym gościom mówię dobranoc.. i nie ukrywam, że marzę tylko o jednym...

Szalona....o pierwszej w nocy też bym o jednym marzyła

Muminka oczywiście wycałowalam

Co do ogrodu...to wiesz jak jest u nas na północy jakoś wsio opóźnione...
Mala_Mi 00:14, 15 kwi 2015

Yolka - o Kopciuszku to może nie marzę, ale .. do nogi Kopciuszka to mi daleko Więc koronę popraw i do roboty

Magda- gdyby nie konieczność forum i foto to nie wiedziałabym co tam słychać

Pamajo - brunerę przesadzałam i było OK. ale przesadzone zwłoki ze słoneczka i gliny.. jakoś strajkują..

Karola - musisz kupić działkę obok

Reszcie macham i dziś wymiękam.. wczoraj wytrzymałam do 3-ciej.. dziś nie ma szans... +50 swoje robi..
Margarete 01:06, 15 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Wszytko jest piękne co kwitnie i mówi jest wiosna
Zaczynają sasanki...

Kurde - dokupiłam sasanek białych i czerwonych bo tych nie miałam, miałam tylko te fioletowe ale tys mnie zaskoczy a z ta rózowa sasanką... sliczna, nie dość że pastelowa i delikatna przez swój puszek to jeszcze i ten kolor...miodzio

Do nadrobienia mam.....bagatela 25 stron ale chociaz obrazkowym pismem przelece żeby być na bieząco..
A póki co usciski zostawiam !
Margarete 01:12, 15 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za gratki, kfiatki, wizytę i takie tam

U Madżen przeczytałam, że czarna trawa słabo rośnie.... w innych miejscach mi tak sobie radzi, ale na froncie szaleje.. sadzona jesienią 2013 .. sadzonki malutkie..

I rozlazłą się już jak runianka. Już brałam sadzonki z niej.

A może to dzięki temu tak rośnie, że Misiek ciągle na niej leżał? A ja głupia mu płota postawiłam

Podgrzewał te konwalniki własnym ciałem...mozna by rzec....i stąd efekt a moja suka u mnie sie tam nie pokłada, gdzie ja mam swoje, nie grzeje bo i futra nie ma i dlatego u mnie jak u Mandżen słabiutko przyrastają.....choć kwitna co roku więc chyba im u mnie dobrze...ale rozrastac sie nie chca i juz.
Mala_Mi 12:27, 15 kwi 2015

Milka napisał(a)
Twoje chyba na dość mocnym słoneczku rosną i chyba inne odmiany
Te tulipany, które pokazałaś, to bardzo dobra odmiana, tez je mam, lubię je za całość
czyli mak zimuje, pamiętasz, jak w styczniu chciał mi kwitnąć

Pamiętam.
Ja swoje w listopadzie przesadzałam i bałam się, że je ukatrupiłam, ale żyją

Ja to chyba się wogle przerzucę tylko na te tulipanki wczesne, bo te chociaż nie grymaszą, a tamte się sadzi i zamiast więcej to jest ich mniej.. W zeszłym roku większość zlikwidowałam na koszt bylin.. mniej roboty