Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Pamajo 21:51, 07 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ha,m ha, byłam u Ciebie .. na telefoniku przy obiadku.. wiem 2 wiadra chwastów wydarłaś ..
Robię fotki i nawet ich nie wrzucam bo nie mam kiedy Z drugiej strony kto ma teraz czas na oglądanie ??
Serduszkowo..

Ja oglądam!!!!!!!!!!!!!!
Z braku czasu w nocy ale oglądam i niezmiennie się zachwycam Zachwycam się pięknością, ilością i różnorodnością Twojego ogrodu. To u Ciebie poznałam nazwy moich kwiatków.

A teraz chciałam się z Tobą podzielić dobrą wiadomością.

Moje pierwsze samodzielnie sadzone Leośki mają pączki i lawenda też ma cipunieńkie pączuszki

Nigdy nie myślałam, że tak będę się z tego cieszyć
Ile będę musiała czekać żeby powąchać moją lawendę?
olaw 22:05, 07 maj 2015

Jednoczę się w walce ze ślimakami ... mam to samo zeżarły mi rzodkiewkę choć jeszcze dobrze nie wyszła a ja w odwecie je dokarmiłam granulkami
barbara_kraj... 01:04, 08 maj 2015

Przerażenie mnie ogarnia na wieść o tej śliskiej pladze! Współczuję...

U mnie skorupiaki systematycznie zżerają floksy wiechowate. Dziś w kilka minut koło setki zebrałam. W jałowcach się kryją, w bergenii. A host tak pożartych jak w zeszłym roku nie chciałabym mieć.
Mala_Mi 02:37, 08 maj 2015

Z braku czasu nie zaglądałam do ślizgaczy.. dostały dziś trochę karmy w najgorszych miejscach.. a jutro dokupię jedzonka.. niech maja..

Tu dość solidnie posypałam wcześniej.. niestety za ogrodzeniem mam łąkę czasami koszoną...... i niestety stamtąd idzie cała szarża.. i tu nie jest źle.. część agastache tylko mi dopadły..

I zbliżenia wsiowego ogródka .. bardzo go lubię

Mala_Mi 02:45, 08 maj 2015

Jola - lawenda już niedługo... tylko ślizgaczy pilnuj..bo lawendę też wpinkalają.. acha, moja lawenda przycięta drastycznie (wzorem Irenki) odbiła.. z wyjątkiem tej co była zawsze cięta wzorowo.. Miło mi, że zaglądasz do mnie... jak widać taki wesoły misz-masz ma też swoich zwolenników ..

Pytanie do fachowców lawendowych.. jak kilka krzaczków zapomniałam przyciąć i już ładnie rośnie (ale poczochrana) .. jak teraz przytnę to co ??????

Ola - moja rzodkiewka też poszła na karmę, z liści pilnowałam , to mi pożarły korzenie.. i mam rzodkiewki z tunelami i wżerami.

Basiu - nocny marek... jutro do Cie zajrzę.. a raczej dziś Jednak rano uderzy mnie kantem poduszka.. i padnę na godzinę... łapiąc poranne spóźnienie..

Dobranoc.. nie pamiętam co wrzucałam..

Milka 06:51, 08 maj 2015

Ania, teraz ja zostaw, nie tnij, zetniesz w sierpniu nisko, niech zakwitnie i rosnie, bedzie tylko ciut golas dolem, po cieciu sierpniowym sie wyrowna
bacowa 06:51, 08 maj 2015

Ania, werbena która się wysiała w ogrodzie ma szanse zakwitnąć ?
Milka 06:57, 08 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Wiem, że też walczysz.... a mamy chyba podobny areał.. ale sie nie dajemy

Dziś na rabatę wrzuciłam resztki sadzonek astrów.. bo codziennie jest ich mniej.. zapominam podlewać W gruncie szybciej dadzą sobie radę.

CW kwitnie w pełni, ale z normalnych Mieszko już prawie, prawie.. Zazdrościłam ci glicynii że kwitną.. patrzę dziś, a moje też prawie prawie..

Dokladnie tak, wczoraj, jak slepiec w ciemnosci zbieralam, zarly czosnki; astry ma do posiania, tylko nie wiem gdzie, bo miejsca brak twoj kolor glicynii ciemniejszy, ładne moja jest olbrzymia, ale i wiekowa juz, kolejne 2 ida po wiazie, wysoko, ale nadal nie kwitly, moze kiedys doczekam, bo to biala i rozowa, bylby cudny widok
Milka 06:58, 08 maj 2015

bacowa napisał(a)
Ania, werbena która się wysiała w ogrodzie ma szanse zakwitnąć ?

Ania spi, to ja odpowiem, zakwitnie
Madzenka 07:04, 08 maj 2015

Ania rok temu miałam larwy komarnicy w trawniku, zamierał mi żółkły, mysłam ze z powodu gleby. PRzy cięciu kancików wyciągałam na kazdym brzegu kilka na metr.... M walcował ostro trawnik walcem z kolcami i pomogło. Więc moze spróbuj na tych połaciach trawnika, ktory jest najbrzydszy geste nakłuwanie trawnika. Czytałam ze z takimi larwami naturalna obróbka ziemi, czyli hakowanie, nakłuwani kolcami, przeoranie rabat jest najskuteczniejsz.e ja mam tylko 70 m2 trawnika więc takie nakłuwanie kolcami było łatwe do przeprowadzenia ale ewidentnie pomogło. Nie dosć ze napowietrzyło trawnik to jeszcze uzyznilo zdechłymi larwami

Buziaki

Ps dopiero jutro sprawdze co ślimaki zdziałały w moim ogrodzie i zapodam im granulki... Chyba będzie po liliach... No coz praca chwilowo priorytetem przez 14 godzin na dobę...