Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

agata19762 21:20, 10 maj 2015

angielska rabatka po demolce, całkowitym przesadzaniu i usunięciu płotka nabrała wyrazu pięknie to wygląda !!!
a jak wszystko zacznie kwitnąć będzie raj dla oczu

chwilkę mnie nie było z doskoku tylko sprawdzałam co się dzieje ...

Kubuś dostał w buzię huśtawką w przedszkolu ...nie można spokojnie żyć
śliwa jak diabli pod okiem, całe górne dziąsło nad zębami przecięte, krwiaki jak fiks, górna warga nabrzmiała, byłam sprawdzać czy szczęka i zęby w porządku ... na szczęście nie wybite, na drugi dzień jak zobaczyłam jak zapuchł po nocy to płakać mi się chciało...problem z mówieniem i jedzeniem ...dzielny jest ten mój synuś !!!
bo mówi mama nie martw się mnie już nie boli, a mnie dusiło z żalu...
najbardziej bałam się o jego serduszko, bo powinien unikać stresu a przestraszył się na maxa !!! i tak to jest w życiu
jak na takiego maluszka to powinna go już odpuścić ta zła passa...
wystarczy szpitali ...
Mathildis 23:00, 10 maj 2015

Za piwonie pięknie dziękuję - lubię oglądać u Ciebie czego nie mam u siebie .... tylko pachnące bzy chciałabym mieć w swoim wazonie

Aniu może pamiętasz nazwę tych orlików, bardzo podobały mi się u Ciebie już w zeszłym roku i może bym sobie takie kupiła, gdybyś nazwę pamiętała...
Mala_Mi napisał(a)

(...)
Te słabo ale lepiej.. niestety co roku niszczyły mi je o tej porze przędziorki.. tym razem upilnowane..
Mathildis 23:01, 10 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kasya napisał(a)

też nigdy takiej nie widziałam i ciekawa jestem..

Konwalia majowa Polish Beauty Kupiłam w zeszłym roku ... dla liści

też mam tę piękność w paski
mira 23:08, 10 maj 2015

No to sobie posiedziałam u Ciebie i podziwiam, podziwiam jak sobie to urządziłaś że teraz możesz się cieszyć i możesz trochę odpuścić jak trzeba się czym innym zająć, delektuj się zatem jak możesz majem.

pozdrawiam
Rench 23:11, 10 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ja zaraz wracam do pracy .. wczoraj dzień był ogrodowy. Ogórki już mają owoce i siedzą w doniczkach, a szklarnia zawalona Dziś kręgosłup ledwo żyje .. i najśmieszniejsze, że mam wrażenie że nic nie zrobiłam.. pytam się eMusia co ja robiłam, że ledwo żyje, a efektów nie widać.. zacytować odpowiedzi się nie da.. ale sprowadza się wszytko do przerzucania z flanki na flankę

Maj to pachnący miesiąc.. lilaki pachną bosko

A w tej alejce mogę siedzieć godzinami, tak pachnie Niestety .. mogę tylko przebiec na szybko Ależ się rozpadało.. i dobrze, niech pada

U mnie też odkryłam stado wyjadających szałwie slimaków,nie jestes odosobniona w walce Ale jest pachnąco u Ciebie,tyle bzów

Śniłaś mi się ,jadłam u Ciebie ciasto z rabarbarem i bezą
Resztę snu opowiem Ci kiedyś,musiałam chwilę pomyśleć czy to mi się śniło ,czy na prawdę.
Mala_Mi 23:22, 10 maj 2015

Mira.. nie mam czasu na delektowanie Dziś stwierdziłam, że przeleciały tulipany, a ja nawet nie widziałam jak kwitną I kupa innych rzeczy też.. szybki obchód z aparatem co drugi dzień... dobre i to. Sobota była dla ogrodu.. w końcu.. chyba ogród oglądam jak Wy.. na forum. jak wrzucam zdjęcia.. ale nie narzekam..

Matylda - to orlik Double Purple White, pod taką nazwą kupiłam..

Agata - ciesz się, że żyje.. bo taka huśtawka mogła go zabić.. synusiowi kiedyś też dziecko wskoczyło pod huśtawkę.. do tej pory to wspomina.. i na osiedlu dopiero po tym zrobili płotki by nikt nie wszedł pod huśtawkę przez przypadek. Szkoda, że nie ma takich zabezpieczeń w przedszkolu. Dzieci biegają i nie widzą że na huśtawce ktoś siedzi.. zatrzymać huśtawki w miejscu nie da się

Reszcie macham i idę spać.. skoro świt trzeba znów wstać. . a ja tego bardzo nie lubię..

I jakieś dzisiejsze..
Samuraj

I Nostalgia.. piękna nawet z liści
Mala_Mi 23:25, 10 maj 2015

Rench napisał(a)

U mnie też odkryłam stado wyjadających szałwie slimaków,nie jestes odosobniona w walce Ale jest pachnąco u Ciebie,tyle bzów

Śniłaś mi się ,jadłam u Ciebie ciasto z rabarbarem i bezą
Resztę snu opowiem Ci kiedyś,musiałam chwilę pomyśleć czy to mi się śniło ,czy na prawdę.

Rabarbar mam.. od Agaty Ale na ciasto to nie licz.. nie ma takiej opcji.

Ślimorów nie poszłam zbierać, ale na rano mam mieć projekto.. idę spać, rano lepiej się myśli i szybciej pracuje. Ale wolniej się wstaje

Slimory maja raj.. po deszczu musi być szaleństwo..
Kuklik 23:29, 10 maj 2015

Współczuję ślimaków...
Ja dwa dni też chodziłam po 23. po ogrodzie i nasłuchiwałam czy nie słychać turkucia, bo on niby jak świerszcz, a coś dziwnego działo mi się z trawnikiem. Myślałam, że jakieś cholerstwo go zjada, bo dziwne grudki ziemi i zżółkł jakoś. Na szczęście po zbadaniu sprawy okazało się że to wzmożona aktywność dżdżownic te kopczyki, a wysychał z niepodlania Dwie ulewy i zielony
Odetchnęłam
Mala_Mi 23:33, 10 maj 2015

Gabriela napisał(a)
Ania, jak tam rabata pod oknem? Już coś wsadzone z zaplanowanych rzeczy? Bardzo jej jestem ciekawa.
Rabata "wsiowa" vel angielska piękna, trawnik wzorowy, ja dopiero wczoraj nasze pierwszy raz nawiozłam. Dzisiaj słusznie na nie leje deszcz.
A tak w ogóle w tym roku nie nadążam ogrodowo.

Spoko.. nasz trawnik dostał nawóz pierwszy raz w tym tygodniu.... miało padać i nie padało, deszcz poszedł bokiem.. trawnik wypaliło i rabaty. Kazałam eM posypać ciut i po rabatach.. bo nigdy niczego nie daje moim roślinkom.. I dał.. i po cholerę.. Szczególnie jak biegam za ślimakami to widać popalone liście
W warzywniku nawet rzodkiewki nie ma posianej....
Wokół działki zielsko po kolana..
W szklarni nawet nie przekopane, nie umyte..

Trudno... nie narzekam.. ale miałoby się ochotę na chwilę przysiąść ..
W tym roku nawet jednej kawy nie wypiłam w ogrodzie. Kiedyś chociaż dzień tak zaczynałam.

Dobranoc wszytkim...

Mala_Mi 23:38, 10 maj 2015

Kuklik napisał(a)
Współczuję ślimaków...
Ja dwa dni też chodziłam po 23. po ogrodzie i nasłuchiwałam czy nie słychać turkucia, bo on niby jak świerszcz, a coś dziwnego działo mi się z trawnikiem. Myślałam, że jakieś cholerstwo go zjada, bo dziwne grudki ziemi i zżółkł jakoś. Na szczęście po zbadaniu sprawy okazało się że to wzmożona aktywność dżdżownic te kopczyki, a wysychał z niepodlania Dwie ulewy i zielony
Odetchnęłam

To dobrze, że dżdżownice.. wczoraj upierdutałam dwa chrząszcze majowe na działce.. czekać tylko na pędraki... jakby koziułek było mało.. trawnik w placki i zasychający ....
Ale mnie już nic nie zdziwi.. ogrodnik cały czas jest na wojnie... i kiedy ja podleje te nicienie??? Leża w lodówce.. i marnują się..

Dla Ciebie hosty.. bo kukliki tyle razy wstawiałam, że już nie pasuje .