Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

admete 06:54, 09 lip 2015

Aniu chyba wiem jak ten mój biały busz się nazywa, choć na zdjęciach ciut inaczej wygląda, ale chyba zdjęcia kwiatów są robione w sporym zbliżeniu

http://www.futuregardens.pl/dyptam-jesionolistny-albiflorus-krzew-mojzesza-dictamnus-albus-d-fraxinella.html

chyba że Ty masz tego dyptama , a ja mam jeszcze cuś innego

buziak
zawitka 09:04, 09 lip 2015

Tak Aniu tnij gałązkę ale patrz żeby była nieco stwardniała czyli końcówka żeby była ciemniejsza namocz w wodzie I w ukorzeniaczu .Wsadz w takie miejsce jasne ale bez słońca I nie zapominaj o podlewaniu Ja też mam ogrodowe rosną pod płotem i w cieni i na słońcu kwitną .Nic z nimi nie robię tylko podlewam jak jest sucho Nie chowam na zimę tak robię ze wszystkimi hortkami Jedną zeszłoroczną wczoraj przesadziłam małą to miała piękne korzenie Powodzenia

Ania --jak chcesz to Ci wyślę taka ogrodową ale póżniej niech przekwitną Tylko przypomnij Wyślij mi na pw że chcesz to ja nie zapomnę
Katkak 09:33, 09 lip 2015

Ania wyczytałam u Zawitki, że chcesz niebieską hortkę ogrodową. Chętnie Ci podaruję, bo rośnie mi taka właśnie z odkładu. Oprócz cudnego koloru kwiatów, ma przepiękny kolor liści - jasnozielony. Dość nietypowy jak dla hortki ogrodowej. Sama zobacz. Kurczę nie mogę wkleić zdjęcia. Zaraz Ci powiem na której stronie jest u mnie w wątku. Jak tylko Ci się podoba - jest Twoja . Za tyle doba, które od Ciebie dostałam, to w zębach Ci ją przyniosę . Od lutego rośnie z odkładu, więc sądzę, że spokojnie mogę ją już odkopać .
Katkak 09:41, 09 lip 2015

Ania oto ona - odmiana Renathe, ja mówię na nią Renata . Też niczym nie muszę jej podlewać, taki po prostu ma kolor .
Milka 12:50, 09 lip 2015

Masz pociechę z Muminka, bardzo do Maksia Zetki podobny ryby wielkie, jak byłam były malutkie cieszę się, że ciut odetchniesz, bo chyba obie ciągle zyjemy, jak na wariackich papierach, tylko na mnie zaraz to sie odbija, a tyś rześka, jak nastka
admete 15:45, 09 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Nic nie ukopałam do wysłania, ale za gorąco na wysyłki..

Aniu cudowna!!!!
a czy lista na tą piekność jest już zamknięta?

w ogóle Aniu jak byś coś miała zmniejszać ciachać i nie miała co zrobić to ja z chęcią wszystko przygarnę i przyjade po odbiór żeby nie trzeba było wysyłać hahahahahaha

Marlenaa 17:13, 09 lip 2015

Dzieciaki w ogrodzie to sama radość Mój ostatnio powiedział: mamo jakie piękne kaktusy w twoim ogródku wyrosły.
Oczywiście chodziło o osty
anka_ 17:21, 09 lip 2015

u mnie kaktusy też rosną.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mala_Mi 18:47, 09 lip 2015

lojalna_ napisał(a)

Zdecydowanie o tą pieknosc chodzi Aniu ; szkoda ze nie ma siewek ..

Sama jestem zszokowana, że ich nie ma.. zawsze było moc.. jedynie co mi przychodzi na myśl to brak zimy..

Bogdzia napisał(a)

Pamiętam jak mój wszystkiego dotykał i uwielbiał przechodzic przy iglakach powolutku by go kłuły i to dotykanie z asekuracja bo nie wiadomo czego sie spodziewac. Te zdjęcia przypomnialy mi naszego sprzed lat. To wielka radosc miec takiego fajnego chłopczyka, okazuje sie ze nie tylko dla Was bo i dla nas. Z najwiekszą przyjemnoscia go oglądam. Buziaki.

Mały spryciula.. obrywa płatki kwiatom, a jak patrzę to udaje że wącha

viva napisał(a)

Ależ wspaniałe dzieciństwo ma Twój wnusio, wyrośnie na wrażliwego chłopca.
Na każdym zdjęciu widać jaki jest szczęśliwy
Miara wysokościowa pozostanie zawsze aktualna

Dwie babcie ogrodniczki z zamiłowania... nie ma chłopak lekko.... od małego wciągany do prac ogrodowych

I wiejskie klimaty by nie było tylko o wnusiach

I pergola znalazła ekstra zastosowanie.. huśtawka się trzyma mocno
Mala_Mi 19:21, 09 lip 2015

roma2 napisał(a)
Aniu nie będę się powtarzać. Wysyłam za piękne widoki i za Muminka szczęśliwego w ogrodzie. Roślinki w doniczkach dają nie tylko radę, ale rosną! W tym tygodniu pójdą w ogród. W ten nieznośny upał przygotowałam im miejscówki. Po czym padłam gorącym trupem Pozdrawiam niezmiennie.

Sadź nic nie ryzykujesz.. to tylko siewki Burze podlewają.. a słoneczko im nie groźne.

anka_ napisał(a)
Aniu a jaką szerokość powinny mieć minimum? Bo moje oczko małe i nie bardzo ogarniam jak pogodzić wymiary, półki i głębokość.
Czy wełna określonej grubości? U mnie miała być sama geowłóknina.

Nie pamiętam jak grubość wełny poszła, większość mieliśmy po budowie domu A półka metrowa jest dobra.

Urszulla napisał(a)
nieźle

Nie wiem co nieźle, ale jak nieźle to może być

popcorn napisał(a)
Wow ile koi!!

Koi tylko 4 lub 5... reszta to inne ryby. Ale koi są ogromne..

olaw napisał(a)
Muminek jest fantastyczny na każdym zdjęciu...
Rybek nie mało

Rybek za dużo.. mam nową pułapkę na nie, ale czasu brak... mus odłowić , bo filtra nie nadążam czyścic... oczko co drugi dzień chodzi bez filtrów Same się tak namnożyły... gorsze od przysłowiowych królików

I obrazki.. zaczynają się jeżówki, niestety w tym roku są beznadziejne Test przeszły Merinque.. tych jest więcej i w doskonałej kondycji.
Upss . słabo widać ilość..

Tu może lepiej widać..