Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 21:13, 23 lip 2015

Mirella - starość dopada nie tylko ludzi... zwierzęta też. I jakoś nie mogę się pozbierać z jego brakiem. On był jak członek rodziny, pełnoprawny.

Iggia - zapakowana w doniczki praktycznie bez ziemi, ale w kuwecie z wodą stoi... jak nie padłą przez tydzień to i może nie padnie przez kolejny. Myślałam, że wyślę w tym tygodniu ale .... nie było kiedy po tyłku się drapnać ,a co dopiero zrobić paczki.

Ula - bredzę tak sobie czasami ... najgorzej, że tak bredzę u wszystkich znajomych w ogrodzie.. i robię rewolucje. Bo jak widzę oczami to w realu to łatwo się doradza, ale na papierze i z fotek to ja jestem pupa wołowa No i pupa jestem u siebie, bo mi wszystkiego żal

Ryska - widzę nowy awatar.. wiem, wiem.. nowy dla mnie, a dla Ciebie może być już od dawna stary.. dwie hortki na pniu dostałam w prezencie od przyjaciół zza płota Fajnie mieć fajnych sąsiadów i wcale nie z powodu prezentu

Ewa - ja kokosia pełna gębą jestem u siebie U innych mi łatwiej wyciepywać kolory i nadmiary

Ewa... ja mam wszystkie kolory tęczy

elzbieta_g 21:24, 23 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

... ja mam wszystkie kolory tęczy

ja też ale to mi się podoba a u ciebie takie zestawienia to już mega...mega mi się podoba
Mala_Mi 21:29, 23 lip 2015

Iwona - jak się siedzi na swoim rozrachunku to pracuje się jak jest robota. I nie ma limitowanego czasu pracy. Tyko pracownikom się wydaje, że szef śpi i żyje z ich pracy A w robocie taka bryndza, że cieszę się jak mogę gonić terminy non stop niż siedzieć bez roboty. Co mi znów grozi. Żyjemy w epoce bylejakości.. dobra robota nie ma ceny..bo jest za droga A ja nie umiem byle jak Nie dość że byle jak to i kosztem ludzi. Dożyłam beznadziejnych czasów ..byle jak, z wyzyskiem i bez satysfakcji z tego co się robi. Bo albo tanio albo dobrze.. N forum widać chociaż jakość .. jakość rośnie

Malkul - odętka potrafi się siać, ale głównie się rozrasta rozłogami. Jednak dają się ograniczać.. nadwyżki idą do ludzi.. Białą już ograniczona do minimum.. chętni czekają do przyszłego roku
Mala_Mi 21:35, 23 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
'EVEREST' - u mnie też szału nie ma. Dziwne, że jest taki ażurowy.
'Phantom' - ładna ale jakoś tak bez echa u mnie.

Grandiflora. 'Kyushu' i 'Tardiva'.

Ta 'Leila' (żółta jeżówka) ma się jednak u Ciebie dobrze, tak? Taki kolor wielce pożądany u mnie.

Link z Ortusem i tymi szpecielami się nie otwiera. Jeżeli one zjadły większość listów, to takie młode drzewko (grab do półdupka) padnie? Nie będzie miał czym asymilować?

Jeszcze pytanie: o odętkę. Miałam różową i mi się strasznie rozkładała na boki. Czy ona tak ma? Viva mówi, że (chyba) biała jest w porządku. Ale muszę sprawdzić u Ciebie na twojej glinie, jak jest. Proszę o wykład.

Everest jest ażurowy i u mnie... ale i tak mam sentyment podwójny do tej hortki.. będzie nawet i taki ażurowy. nie wyciepię..nigdy.

Z linkiem kicha.. poszukaj na necie. Najlepiej wiosną jak pękają pąki, ale ciut przed promanelem, a potem ortusem, magusem i coś tam jeszcze było. Ortus u mnie najlepiej działa. Grab raczej nie padnie, zrzuci po prostu liście wcześnie. Zostaw mu nawet takie liche liście, niech ma czym oddychać. Chociaż u mnie kilka drzew padło

Odętka biała jest bardziej sztywna.. tak jest u mnie. Różowa ma większe tendencje do pokładania. Dlatego poszła pomiędzy inne byliny. Białą stoi sztywno do końca.

Mala_Mi 21:36, 23 lip 2015

Abiko - odpowiedz powyżej..

Gabriela - już lecę I melduję, że kolejna dalia ciemna zaczyna kwitnąć..
Viola 21:42, 23 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Wieloletnie.. to odetka. Inaczej panieński welon.

Zapragnęłam : Oczywiście odętek, a nie pańskiego welonu, raz już człowiek ten błąd popełnił
Madzenka 22:22, 23 lip 2015

Patrząc na moje rabaty postanowiłam ograniczać byliny... Mało ich mam a będzie jeszcze mniej....
07:23, 24 lip 2015
Madzenka napisał(a)
Patrząc na moje rabaty postanowiłam ograniczać byliny... Mało ich mam a będzie jeszcze mniej....

a co dasz w miejsce bylin? no i jakie byliny ograniczysz?

Nadchodzi nowa era zmian ...która?...niemozliwe policzyć

U MałejMi raj bylinowy bo rabaty bylinowe są super na lato ...foloksy są u mnie 3 sezon, jezówki tez...i nie myśle ich ograniczać...maja wypełnić rabaty

Urszulla 08:29, 24 lip 2015

Aniu, bredzenie nawet we śnie ma sens jak dajesz porównania np. z roku 2008 to okazuje się że poszłaś daleko do przodu, wyrwać zawsze można, wyrzuć też, tylko po co jak jest ładnie kwitnie i masz siły żeby nad tym panować
malkul 08:33, 24 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

[b]Malkul
- odętka potrafi się siać, ale głównie się rozrasta rozłogami. Jednak dają się ograniczać.. nadwyżki idą do ludzi.. Białą już ograniczona do minimum.. chętni czekają do przyszłego roku

więc tak:
ostatnia paczkuszka od Ciebie zbiera się ciężko, mimo ze podlewam dwa razy do dnia ale na 100% akanty zyją dwa nawet wypuściły malusie nowe listki.

a na odętkę białą jak ci zostanie to na taka kopertową pzesyłke sie piszę (kopertową bo koszt mały a to bym dla znjomej brała za swoje)