Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mirka 12:09, 20 sie 2015

Aniu czy jak mi bardzo podeschły jeżówki no jeszcze żyją to odrodzą sie wiosną a teraz jeszcze wysieją?Może je przyciąć co? Doradź co robić .
Mala_Mi 12:12, 20 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Nic nie przeszkadza. Chodziło mi o powtórzenie Zebrinusa. Te róże angielskie ponoć trzeba jednak zdecydowanie ciąć.

Astry są bajeczne.

Udana rabatka.

Zebrinus wysoki i na rabacie w innym miejscu zasłaniał by mi okno.. okno zachodnie więc światła w domu i tak mało. Za to seslerie są idealne pod okno

Moje zawilc nie uschły.. ale opuchlaki się do nich też dobrały.

Przecięty opuchlak na pół..potrafi maszerować na dwóch przednich kończynach jeszcze długo... co za żywotne dranie.. w nocy z latarką biegam jak głupia..

Mala_Mi 12:17, 20 sie 2015

Mirka napisał(a)
Aniu czy jak mi bardzo podeschły jeżówki no jeszcze żyją to odrodzą sie wiosną a teraz jeszcze wysieją?Może je przyciąć co? Doradź co robić .

Jeżówki odmianowe najczęściej zasychają brzydko i nadają się do wycięcia.. Najlepiej wycinać przekwitłe kwiaty od razu.. Nie szpecą i nie meczą rośliny.

Jeżówki zwykłe należy zostawić na zimę, same się przemrożą i same się wysieją. I wyglądają ładnie zimą, takie suche koszyki. Szczygiełki uwielbiają nasiona i przylatują je jeść.

Te się wysieją

Milka 12:20, 20 sie 2015

Odmianowe jeżówki próbowałaś rozmnażać? nie da się???
Kasya 12:21, 20 sie 2015

jakos malo mi kwitnie w tej chwili w ogrodzie, roze mlode to maja pojedyncze kwiatki
ostrozli i orliki przekwitly...kolr robia teraz głownie liscie w roznych kolorach
Aniu u ciebie wieli wybor wszystkiego, co polecalabys do posadzenia na rabatkach ?
w kolorach wszystkich poza zoltym na miejsca raczej sloneczne
oprocz jezowek bo te mam
popcorn 13:39, 20 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jeżówki odmianowe najczęściej zasychają brzydko i nadają się do wycięcia.. Najlepiej wycinać przekwitłe kwiaty od razu.. Nie szpecą i nie meczą rośliny.

Jeżówki zwykłe należy zostawić na zimę, same się przemrożą i same się wysieją. I wyglądają ładnie zimą, takie suche koszyki. Szczygiełki uwielbiają nasiona i przylatują je jeść.

to samo mówiła pani z bylinowego raju, jak ostatnio ją zapytałam
popcorn 13:41, 20 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Za mała rabata na powtórzenia
Zebrinus w ilości 3 kępy obok siebie stanowi plecki dla róży Graham Thomas. Róża trawy pożre... ale nie wiem czy Grahamka nie będę przycinać na dość nisko.

Ania, a próbowałaś? Jak on by się zachowywał? Ja praktycznie nie tnę, on niby pnący jest?? u mnie wszystko już zeżarł dookoła, a gracka zza niego nie widać, wiosną go przesadzę...
popcorn 13:45, 20 sie 2015

Aniu, czasem w ciuchlandach są super pianki, az zal ze nie potrzebuje
podziwiam z tą deską! próbowałam na nartach, ale mialam siniakow - na kazdym zakręcie wywrotka
abiko 13:56, 20 sie 2015

Ania na desce.. no Ty jednak odważna kobieta jesteś jesteś w KRK w sobotę?
boguslawa_ma... 14:50, 20 sie 2015

Aniu bardzo dziękuję za zaproszenie,przykro mi ale nie mogę skorzystać ,jedziemy autokarem z biura podróży
Gdybym jechała swoim autem to nie ma sprawy bardzo bym chciała zobaczyć Twój ogród no i poznac ciebie.Jedziemy nad Solinę do ,,Polańczyka'',a potem wycieczki.Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie, może innym razem
Pozdrawiam