Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

05:52, 10 paź 2015
anka_ napisał(a)

Aniu zmartwię cię ale na to żaden oprysk nie działa, a przynajmniej u nas przez 20 lat żaden temu świństwu nie dał rady. Jak dla mnie jedyna metoda i to jak najszybciej wykopać to cholerstwo dopóki niewiele miejsca zajmuje i dokładnie wybrać każdy korzonek z ziemi.

znam to dobrze ....nie wiem czy całkowicie się to da wyplenić ...ale trzeba wyrywać sukcesywnie i wyrzucać. To dla ciebie może być wyzwanie

do placków ze 2 topinamburki trzeba było dać ...zginie w tłumie ...a byś przynajmniej miała poczucie, że jesz zdrowsza wersję
Madzenka 07:31, 10 paź 2015

Chyba nie żałowałabym zaniedbanego ogrodka mając za sobą "plackowanie" z Muminkiem
Pokazujesz takie magiczne chwile z jego dzieciństwa. Ja juz sie wzruszam oglądajac te fotki
AsiaK_Z 07:41, 10 paź 2015

Mmmmmm, ale smaka mam na takie placuszki. O rany! Nie pozostaje nic innego jak tylko zakasać rękawy do prac kuchennych
Topinambur... Taka ładna roślina, nie wiedziałam, że ona taka chętna do rozmnażania Zobaczymy, bo być może ja będę walczyć z bambusem. Nie wiem czy udało mi się wszystko wykopać. Z drugiej jednak strony, ale byłoby nudne ogrodniczkowanie, gdyby wszystko się nas słuchało
Miłego łikendowania
Mala_Mi 07:41, 10 paź 2015

Placków wyszło aż za dużo..wszystkim starczy

Rano poszłam sprawdzić moje dalie..... i cóż mam miejsca na wsadzenie cebul....

Dzień zapowiada się piękny ...ale jeszcze zimno....

Mala_Mi 07:46, 10 paź 2015

A teraz są inne obowiązki... już jestem odciągana od komputera.
sylwia_slomc... 08:44, 10 paź 2015

Babciu wracaj do obowiązków, a nie na forum
agnieszka_m 08:55, 10 paź 2015

anka_ napisał(a)

Aniu zmartwię cię ale na to żaden oprysk nie działa, a przynajmniej u nas przez 20 lat żaden temu świństwu nie dał rady. Jak dla mnie jedyna metoda i to jak najszybciej wykopać to cholerstwo dopóki niewiele miejsca zajmuje i dokładnie wybrać każdy korzonek z ziemi.

oo jak dobrze trafiłam też to zielsko przyniosłam przez przypadek od sąsiadki z rozchodnikiem wyrwałam wczoraj ale korzenie są okropne nie wiem czy nie będzie odrastać jak tak to trzeba będzie się wiosną za opatrzeć w randap w żelu i póki młode niszczyć
agnieszka_m 09:04, 10 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
A teraz są inne obowiązki... już jestem odciągana od komputera.

Wie co robi moje córcie też mamo tylko byś pisała z tymi Paniami i kwiatki oglądała Śliczny Wnusio gotowy do pracy
Pozdrowionka
Nikita 09:44, 10 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Małgosiu - ogród u mnie zaniedbany...

Ha, ha dobre...ogród zaniedbany!!! Aniu, twój ogród zawsze śliczny, u ciebie to nawet chwasty pięknie się komponują i wyglądają czadowo.
Pamiętam jak pokazywałaś nam miejsce gdzie palisz całą niepotrzebną zieleninę. Myślałam, że tam będzie kawałek wypalonego ogniska, jakieś zwęglone chwasty a tam co? PIĘKNA UKWIECONA ŁĄKA!
Pozdrawiam cieplutko, bo u nas dzisiaj nad ranem też przymrozek
Katkak 18:32, 10 paź 2015

Ania zerknij do mnie w wolnej chwili. Przedogródek już trochę zrobiony. Wszystko jeszcze małe i szału nie ma, zresztą sama zobaczysz .