Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Bogdzia 08:17, 11 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)

Bogdzia - nie tylko u Ciebie gorsze wyposażenie.. u babcio-mam muminkowych też gorsze Inwestujemy w talent młodego ... czym skorupka za młodu nasiąknie..

Czy cos sie może równac z takim Muminkiem ? żadne kwiatki , krzaczki , pieski , kotki, nic. Muminki górą.
08:49, 11 gru 2015
W tzw międzyczasie ......daj aktualiaktualizacje parocji
Gocha 10:40, 11 gru 2015

Powiem już chyba do znudzenia ale MUMINEK przecudny słodziak a tego jego sprzętu to mu pozazdrościłam i to w dodatku takiej znanej firmy i wszystko skompletowane.- cudo. Fajnie że lubi się bawić takimi urządzeniami może kiedyś będzie rodzince przygotowywał smaczne jedzonko. Buziaki Aniu ja z tych co nie robią prawie żadnych dekoracji- w domu tylko choinka zawsze świeża z plantacji cięta, a na zewnątrz mam cały czas lampki pod dachem i na święta są zapalane. Tak w ogóle to najchętniej bym gdzieś w święta wyjechała ale nie do ciepłoty a właśnie tam gdzie jest piękny śnieg i trochę mrozu- ja jestem raczej zimnolubna.Jaszcze raz
GorAna 10:57, 11 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ja się zatrzymałam w rozwoju na latach osiemdziesiątych I obawiam się recesji do lat starszych .. też lubię ciepełko

Aniu, idąc tym tropem.....kobietom jest zawsze zimniej niż mężczyznom, bo mają po prostu..... podarte futerko
Pozdrawiam serdecznie
Nie piszę często, bo nie starcza mi czasu, ale podglądam i jestem na bieżąco
yolka 16:48, 11 gru 2015

futerko
Katkak 18:30, 11 gru 2015

Ania wiesz, że ogród Kasiuli jest w styczniowym numerze Mam ogród?
Madzenka 07:27, 12 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)

Czytałam u Marzenki.. i sprostowanie..bo to forum ogrodnicze.. chodzi o Hypeastrum. Amarylisy kwitną latem. Chcecie mieć ją na święta kwitnące
Je ze swoim się nie doktoryzuję. Kwitnie kiedy chce (zimą).
Chcąc mieć na święta to trzeba by cebule wykopywać jak już wejdzie w okres spoczynku i posadzić o odpowiedniej porze .. tak by wycyrklować termin kwitnienia. Tak jak z tulipanami może być to trudne, bo zależy od temperatury, nasłonecznienia w jakiej się będzie trzymać i takich tam.

Mój stoi aktualnie w zimnie aby zbyt szybko nie zakwitł, ma jeszcze dwa tygodnie i musi wegetować aby pokazał kwiat w Wigilie, ciekawe czy wycyrkluję odpowiednio?
Mala_Mi 20:39, 12 gru 2015

Zaglądam na 2 minuty.... forum w konfrontacji z życiem tym razem przegrywa..

Madżen - o świętach nawet nie myślę.. brak czasu nawet na myślenie

Kasiu - nie wiedziałam, bo na forum mnie nie ma, a gazet ze skąpstwa już nie kupuję. Fajnie, że tam jest.. fajny ogród i fajna ogrodniczka. Bo ja aby docenić ogród muszę również ogrodnika czy ogrodniczkę doceniać

Jola - futer nie noszę, jakoś nie mogę.

GorAna - ja jestem nie na bieżąco bo jestem niezreorganizowana .. brak czasu na inne rzeczy. Na szczęście teraz sezon martwy.. tylko ozdóbki.. a to mnie na chwilę obecną nie interesuje tak bardzo.. W święta będę siedzieć i zaglądać tu i tam..

Gocha - ja jestem ciepłolubna, ale święta zawsze spędzałam na śniegu I może do tej tradycji powrócimy

Justyna - eeetam .. nie ma czego pozakazywać, w tym roku liście zostały się tylko w środku. Nie mam czasu na foty i na ogród.. Zresztą ogród zapuszczony i pora okropna, wcale mnie tam nie ciągnie. Wczoraj pół godziny liście zbierałam na jednej różance.. zimno, mokro i końca nie widać.. Myślałam, że chociaż spod róż wybrać.. Zebrałam 2 worki a raczej wory.. i poddałam się na pierwszych 5 krzakach. Jak zachorują znów to je wypierniczę.. posadzę piwonie lub hortensje.. Róże są przereklamowane.

Bogdzia - Muminek jest u mnie, ale chory Nie ma mowy o zabawie..
yolka 21:01, 12 gru 2015

Z Anią z Kamiennego nie myślałyśmy o futrze do noszenia, Wprawdze mam z lumpeksu (oczywiscie futro do noszenia), ale go nie noszę - żeby wyrzucić trzeba mieć wenę na sprzątanie, a nie mam.

Ale namotałam, że sama się nie rozumiem, ale ostatnio ćwiczysz ostro to może rozbierzesz o co mi chodziło
roma2 21:19, 12 gru 2015

Nie nadążam. Nie mam czasu. Nie ma i nie będzie ozdóbek, wianków itp. Nie mam zdolności do takich prac. Różnimy się tylko tym, że ja lubię gotować i piec. Zdrówka Muminkowi i Mumineczkowi. I Całej reszcie Rodziny. Aniu, nie wiem, kiedy będę zaglądać na forum. Gdybym się nie odezwała, to już teraz wszystkiego co najlepsze dla Was Wszystkich, bo, co trochę irracjonalnie brzmi, troszkę Was znam, i uwielbiam Wasze podejście do życia. I jacy jesteście bez nadymania i udawania. To cholerka coraz rzadsze. Całysy na już i na zapas.