Ela - rok temu nie było zimy to i róże przetrwały. Teraz zimno jak diabli.....ale za 2 dni już ocieplenie klimatu

I śniegu za bardzo nie widać na horyzoncie.
Mira - coś w skorupkach musi być kiedy od dawna są używane

Kominka nie mam, wiec i popiołu też brak..
Margarete - kominka nie mam wiec i popiołu nie mam, czasami coś spalę na ognisku, popiół daję na rabaty lub na kompost. Rozrzucam na warzywniku i przekopuję z ziemią. Na pewno nie można popiołu sypać pod rośliny kwasolubne, bo popiół zmienia odczyn gleby na zasadowy. I oczywiście popiół tylko z drewna stosujemy a nie z węgla.
Mira - babci zachciało się magistra jakby inżyniera było mało... ale ten typ tak czasami ma, że ma dziwne pomysły na życie.. Wnuki powodują, że człowiek musi się odmłodzić, aby nadążyć.... wnuki rosną i trzeba coraz bardziej się odmładzać.. aby nie stracić kontaktu. Zresztą w środku to ja mentalnie zatrzymałam się dawno temu

Może dzięki temu jeszcze jakoś funkcjonuję w tym świecie. Na parapecie to storczyki.. same pędy, jak zakwitną to muszę wyprowadzić się z domu, bo na oknie się nie zmieszczą. Za mały parapet. Inne badyle już wyrzucam, bo zaczyna nam brakować miejsca w domu.
Konstancja - rozumiem ciebie..też nie mogłam.. a Muminek zobaczył jak się jeździ na nartach i teraz nic tylko chce "szu szu"...dziadek pogonił kupić narty.. jutro jedziemy

Focie będą
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.