Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Margarete 16:57, 10 lut 2016

A moje żurawki spoko, dobrze wyglądaja...tzn. te rozsadzane na jesien są liche, no ale to wiadomo, maluchy jeszcze...pozostałe trzymaja sie nad wyraz dobrze, widocznie moja licha gleba im słuzy
Narwańca u ciebie widziałam - moje przebiśniegi jeszcze pohowane pod kora, za to peonie drzewiaste maja takie paki jakby tuż, tuż chciały startować...to dopiero narwańce
Margarete 17:06, 10 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Hoopa
Na forum mamy sezon ogórkowy wiec umilamy sobie czas pogaduchami. Wprawdzie tysiące postow wywołało planowanie drzew wielopniowych w tysiącu molini u Navigatorki ale.... Niestety juz podjęła decyzje i znów znajdujemy inne tematy. Naigatorka dzielnie skopała 60 M 2 ogrodka z braku laku. Polinka rozpoczela rewolucje i metamorfoze warzywnika. Ola Leon planuje trójkąt przy gospodarczym budynku, Ewa Agentka waha sie czy posadzic wisnie czy i jak zabrac sie za rabate od ulicy. Juzia wybiera krzesła, ja lampy, Magda70 duma czy przemalować czerwone schody. Poł Polski wybiera sie wesołym autobusem na zwiedzanie ogrodów Ślaska ale czekamy aż Siakowa założy oświetlenie ogrodu. Karolina dała sygnał do wysiewów i zanim znow wyfrunie do Azji to juz jej stipa wzeszła. Aczkolwiek forum pierwszy ra zobaczy wietnamskie warzywa w tym sezonie, to az starch sie bać czy cos przytarga ze Sri Lanki. Pół zachodniej Polski ostrzy sobie zeby na ciemierników na Gardeni i ciekawe o ktorej pierwszy osobnicy będa pod wejsciem Sebek zalicza egzamin ze wskaźników Steinhausa (nawet google tego nie ogarnia) a niektorzy dowiedzieli sie co to dziara. Z braku laku lepszych ode mnie komentatorów życia na forum (ciekaw czy Konstancja podczytuje cichaczem) to ja Madzenka zrobiłam dla Ciebie skrot.

Wybaczcie wszyscy ktorych nie wymienialam, mozna uzupełnić skrót dla Ani

Aha pierwszy przebiśnieg wystawił głowe u Magnoli, u mojej tesciowej rannik a u Kasik juz od tygodnia kwitnie pierwszy krokus.

No i juz wszystko jasne........ale skrót fajny....Marzenko nie musze nadrabiać - super ! A tak swoja droga ja tez tęsknię za świetnymi wpisami Izy-Konstancji....
Ewa777 17:09, 10 lut 2016

Aniu,możesz wskoczyć do mnie i zobaczyć co się dzieje z rododendronem?
Milka 17:13, 10 lut 2016

Obejrzałam wspominki katalpy, dzielna jest
Zurawki i u mnie nie najładniejsze, ale zbiorą się mam nadzieję, wycinam stare liście, młode idą, tylko przez to i mniejsze będą. Jakoś 2 pierwsze lata są fajne, potem coraz mniej.
roma2 17:14, 10 lut 2016

Aniu, roślinki od Ciebie zielenieją. Nie wszystkie rozpoznaję "na oko", ale mam zapisane co gdzie wsadziłam, to sprawdzę prawdziwą wiosną. Nie wiem tylko, jak trawki i ostrogowce. No, ale to też trzeba czekać do wiosny. Oby nie nadeszła Buka! Czytam gdzieś, że Muminkować będziesz. Więc spokojnego, acz wesołego Muminkowania!!!
Mala_Mi 18:15, 10 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Aniu dlatego nie kupuje nowych piwoni bo czekaja az zakwitna te ktore mam... A tak musiałabym znow przesadzać. A obiecałam sobie ze juz nie bede im nic robic, nic a nic.

Czekaj, czekaj.. zobaczysz Itoh i będziesz je ruszać Mam nową szkółkę i wygląda na solidną.. a wybór mają tam taki, że szczęka opada.. chyba z torbami pójdę
Mala_Mi 18:27, 10 lut 2016

Anda napisał(a)
Bardzo lubie piwonie. Czy drzewiaste i Itoh pachna? Lubie takie z mocnym zapachem, ale nie wszystkie taki maja.

Pachą i to pięknie
Polecana jako naj, naj.. i z zapachu i z kwiatów to Garden Treasure ...

Garden Treasure

będzie moja Patrz jakie wielkie kwiaty I bardzo zgrabne krzewy mają
Bogdzia 19:05, 10 lut 2016

Zdradz to nowe żródło zakupów. Ja od dawna tez chciałam kupic piwonie ale umówiłam sie z Jankosia i nie wytrzymałam i dzis zamówiłam w sklepie o którym nie znam zadnej opini, jedna drzewiasta i dwie bylinowe, jedna droga bo 120zł, jeszcze mi sie inne podobaja ale juz nie moge kupic bo i tak nie mam miejsca nawet dla tych.
Justyna 19:16, 10 lut 2016

Uuulalala, ale pięknisie nowe się szykują
Tylko czemu te ITOH takie drogie:/ Piękna ta Garden Treasure. Mnie się najbardziej podoba Cora Louise, choć Julia Rose też ładna.
Serdecznie Aniu
sylwia_slomc... 19:38, 10 lut 2016

Ciekawe co mi wyrośnie z tych piwonii kupionych na jesieni
Czekam też na Wasze