Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 12:58, 30 wrz 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka czy masz chryzantemy które ci się podobają u mnie? Mogę wysłać, ale wiosna. Teraz kwitną to szkoda je wykopywać.
Może wyslę jakieś niskie Astry.
Chyba mam taką samą jak Vita dała. Ona jest ciężka w uprawie. Mam ją 2 lata i nie może się zadomowić.
Chryzantema to Clara Curtis, jest przepiękna.

Elu, dziękuję za propozycję, jeśli miałabyś chęć na wysyłkę wiosną to ucieszyłabym się z kawałeczka tej chryzantemy Clara Curtis To ona tak jest taka ciężka w uprawie?
TAR 13:08, 30 wrz 2025

mirkaka napisał(a)

Elu, dziękuję za propozycję, jeśli miałabyś chęć na wysyłkę wiosną to ucieszyłabym się z kawałeczka tej chryzantemy Clara Curtis To ona tak jest taka ciężka w uprawie?

Chyba mam te chryzanteme, sprawdze w arkuszu. U mnie ona rosnie super dobrze w towarzystwie judaszowca Ruby Falls. Bardzo ładnie wspolnie wygladaja.

Sprawdzilam, mam. Chcesz to Ci dam
ewsyg 14:13, 30 wrz 2025

mirkaka napisał(a)

No to bardzo się cieszę, Twój pomarańczowy irys też już się rozrósł, może będą już dwa pędy kwiatowe, w tym sezonie był jeden ale bardzo długo kwitł

Wydaje mi się, że niestety nie. Ten co kwitł będzie tworzył następne sadzonki.
Mam tak długo te irysy, ale wciąż się uczę jak z nimi postępować. Jak chcesz mieć większą kępę, to musisz je co jakiś czas dzielić, żeby się namnażały.
ewsyg 14:14, 30 wrz 2025

mirkaka napisał(a)

Dzięku Elu, a u mnie Bonica drugie kwitnienie pięknie powtórzyła, spójrz

A u mnie bardzo chorowała i ją pożegnałam