mirkaka
16:54, 26 wrz 2025
Ewa musi porównać na zdjęciach co ma u siebie, może się uda. Ciężko mospilanem pryskać jak to siedzi pod korą i w drewnie, może trzeba poszukać i wiosną założyć pułapki feromonowe, jak u nas na trociniarkę.
Szczypiorek mam siedmiolatkę, rewelacyjny, ciągle go mamy, a jemy codziennie na śniadanie.
Ja truskawki sadzę ze swoich sadzonek, bardzo się mnożą.
Mam też San Andreas, teraz jeszcze kwitną ale owoców właściwie nie ma, a jak sdą to po jednej szt i bardzo małe i niesmaczne.
Pietruszkę to mam cały rok, ale mi przypomniałaś że nie wysiałam nowej, ech, pewnie już za późno
Ja mam blisko stadninę koni w Otominie, tam jeździmy z M i ładujemy do worków koński.
Potem składam jak Ty na pryzmie w kompostowniku. Teraz właśnie już wiosenny prawie cały rozłożyłam w warzywniku i przekopałam. Musimy pojechać po nowy, żeby był na wiosnę.
Ja mam już prawie 30 letnie maliny Polana, są późne, ale za to nie mają robali, fajne duże

Jeżynę bezkolcową też mam, ale jakoś mi jej smak nie pasuje

A mnie cebulka słabo rośnie, w tym roku cały sezon chroniłam ją i marchew pod siatką, nie chorowała, ale poszła w cybuch

Warzywnik w skrzyniach na pewno jest estetyczny, długo myślałam żeby taki mieć, w końcu zrezygnowałam, chyba mi wygodniej pielić jak siedzę na ziemi niż się schylać. poza tym w skrzyniach szybciej przesycha, i trzeba częściej podlewać, a u nas susza jest częściej niż deszcze