Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kindzia 21:17, 27 lut 2016

Nie widzę ani jednego mojego przebiśniega...w zeszły roku były...a tam nornice dostępu nie mają, nie zeżarły.
mirkaka 10:54, 28 lut 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Wianki, przebiśniegi i inne oznaki wiosny. Czekamy na ocieplenie. U nas dziś rano minus 7 niestety. Ale piękne słoneczko jest.

U nas wczoraj też było słoneczko, więc wyszliśmy z M do ogrodu pierwszy raz popracować Pościnaliśmy trochę gałęzi, jednak szybko zrobiło się zimno.
Dzisiaj też wyjdę na chwileczkę, może trochę pozamiatam
U nas w nocy też przymrozki ale mniejsze, tak ok -3
olga80 11:00, 28 lut 2016

Ja też wczoraj zaczęłam sezon ogrodniczy Zaraz lepsze samopoczucie jak słonko zaświeci
mirkaka 11:06, 28 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Nie widzę ani jednego mojego przebiśniega...w zeszły roku były...a tam nornice dostępu nie mają, nie zeżarły.

Może coś innego je zeżarło, jakieś robale? Jeśli to nornice to radzę zafundować sobie kota, takiego łownego. Ja miałam takiego ,wszystkie nornice i myszy wyłapał mi w ogrodzie a potem z okolicznych działek i nieużytków. Co dziennie przynosił co najmniej dwie. Mam jeszcze dwa ale te nie łapią myszy i nornic, za trudne to dla nich
mirkaka 11:07, 28 lut 2016

olga80 napisał(a)
Ja też wczoraj zaczęłam sezon ogrodniczy Zaraz lepsze samopoczucie jak słonko zaświeci

Oj tak tak A co robiłaś?
Kindzia 15:20, 28 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Może coś innego je zeżarło, jakieś robale? Jeśli to nornice to radzę zafundować sobie kota, takiego łownego. Ja miałam takiego ,wszystkie nornice i myszy wyłapał mi w ogrodzie a potem z okolicznych działek i nieużytków. Co dziennie przynosił co najmniej dwie. Mam jeszcze dwa ale te nie łapią myszy i nornic, za trudne to dla nich

Może i robale...Figo koty goni. Sąsiedzi mają trzy rasowce...ściga je niemiłosiernie. Figo i koty...to się nie uda, ogród mi rozniosą.
Może pamiętasz jak do nas kotka z małymi się przybłąkała...ale był bal...zas..ły mi całą ziemię wzdłuż róż....o polowaniach na gołębie sąsiada nie wspomnę. Jak przyjeżdżaliśmy pełno było piór, z resztami gołębi I ryby sąsiadowi z oczka łowiły...a jedzenie miały zostawiane, sąsiadka też je dokarmiała, poiła mlekiem...nic nie pomagało. Musieliśmy je porozdawać.

Leżały sobie wprawdzie myszy i nornice rządkiem, jako zapasy dla małych...ale róże i tak miałam podżarte
mirkaka 09:07, 29 lut 2016

och to jest najgorsze w ogrodnictwie, ta ciągła walka ze szkodnikami. Trzymam kciuki Kasiu. Ja będe już wkrótce walczyć z opuchlakami Oby nas te paskudy nie zeżarły w tym sezonie czego Tobie i sobie życzę
No tak jak jest pies to trudno pogodzić z nim kota.
Kindzia 09:32, 29 lut 2016

Za nie wszystkie żurawki się krewetki u mnie wzięły. Ale nie będę za żurawkami płakać, ciągła robota z nimi. Muszę coś w zamian poszukać.
Margo 11:32, 29 lut 2016

Mirko, zajrzałam do Ciebie w poszukiwaniu informacji o różach, po tym jak napisałaś u Rench, że nie czekasz tak długo z rozgarynaniem kopców róż, żeby nie uszkodzić młodych przyrostów.
Zaczełam czytać wątek od poczatku, "chwile" mi to zajmie Ale już widzę, że sporo tu cennej wiedzy
Pozwolisz, że się rozgoszczę i będą zaglądać
mirkaka 11:40, 29 lut 2016

Margo napisał(a)
Mirko, zajrzałam do Ciebie w poszukiwaniu informacji o różach, po tym jak napisałaś u Rench, że nie czekasz tak długo z rozgarynaniem kopców róż, żeby nie uszkodzić młodych przyrostów.
Zaczełam czytać wątek od poczatku, "chwile" mi to zajmie Ale już widzę, że sporo tu cennej wiedzy
Pozwolisz, że się rozgoszczę i będą zaglądać

Ależ proszę i zapraszam, to dla mnie przyjemność Widzę że jesteś z moich rejonów, szkoda tylko że jeszcze nie masz własnego wątku. Sama chętnie bym pospacerowała po Twoim ogrodzie