Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Bogdzia 20:37, 06 kwi 2016

Piękne mebelki , lubię metal , nawet sama dzis chciałam kupic ale miałam juz samochód załadowany ziemia i nie było gdzie włożyc ale były tylko fotele , stolików nie mieli.
Rumianka 21:42, 06 kwi 2016

Mebelki są przecudnej urody, jak zresztą wszystko u Ciebie...Dodały takiej lekkości temu kostkowemu placykowi...bardzo podobają mi się...
mirkaka 06:08, 07 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Przeniose sie do Ciebie od Iwonadm. Napisałas tam:

na jakich stanowiskach masz te róże? Zwłaszcza o Rhapsody wypytuje gdzie popadnie bo to u mnie świezynka i długo myslałam gdzie ją wsadzić. Napiszesz mi jak sie u Ciebie sprawuje?
Moja Edenka o dziwo całkiem nieźle - jestem pozytywnie zaskoczona, bo np. na Pilgrimie widze straty. Obie sa bardzo młode, obie osłaniałam.

Eden i Rhapsody rosną prawie obok siebie, Na stanowisku zachodnim osłonięte od zachody tujami. Rhapsody jest bardziej w głębi może dlatego mniej narażona na wiatry. Słońce mają od rana do popołudnia. Rhapsody mam dwa sezony, kupowane jako resztki, bardzo słabe sadzonki, kupiłam 3 i razem je wsadziłam. W zeszłym roku wypuściła kilka mocniejszych pędów, ale kwiatów nie miała za dużo. Myślę że dopiero w tym roku pokaże więcej. Jest zdrowa.
Edenka kupowana też jako słaba sadzonka, dlatego w zeszłym roku dokupiłam drugą. Może za rok dwa będzie co podziwiać.
Pilgrim też mam ale ona ma u mnie pecha bo już dwa razy ją przesadzałam, jest jakaś dziwna bo wszyscy zachwycają się zapachem a moja nie pachnie w ogóle

mirkaka 06:09, 07 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne mebelki , lubię metal , nawet sama dzis chciałam kupic ale miałam juz samochód załadowany ziemia i nie było gdzie włożyc ale były tylko fotele , stolików nie mieli.

Ja też lubię metal, zobaczymy jak się się będą sprawować po kilku latach
mirkaka 06:10, 07 kwi 2016

Rumianka napisał(a)
Mebelki są przecudnej urody, jak zresztą wszystko u Ciebie...Dodały takiej lekkości temu kostkowemu placykowi...bardzo podobają mi się...

Miło mi że się podobają, wczoraj kupiłam bordowe bratki do tych oczek na placyku
Rumianka 11:27, 07 kwi 2016

Tworzysz wyjątkowy klimacik w swoim raju...
ZielonaAnia75 07:49, 08 kwi 2016

Witaj Mirko, jestem u Ciebie pierwszy raz i wiem, że będę częściej zaglądać. Przejrzałam i podczytałam co nieco... piękny masz ogród i urocze nowe mebelki, idealnie pasują do tego miejsca w którym stoją.
Zauważyłam na zdjęciach, że masz budleję i to taką dorodną. Powiedz na jakiej wysokości ją teraz na wiosnę ścinasz i czym nawozisz, że potem w lecie jest taka wysoka? pozdrawiam
mirkaka 09:01, 08 kwi 2016

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Mirko, jestem u Ciebie pierwszy raz i wiem, że będę częściej zaglądać. Przejrzałam i podczytałam co nieco... piękny masz ogród i urocze nowe mebelki, idealnie pasują do tego miejsca w którym stoją.
Zauważyłam na zdjęciach, że masz budleję i to taką dorodną. Powiedz na jakiej wysokości ją teraz na wiosnę ścinasz i czym nawozisz, że potem w lecie jest taka wysoka? pozdrawiam

Aniu, budleję mam już starą, wiele lat jest u mnie, tnę na wysokości ok 1 m. Ale często niektóre gałązki niżej bo przemarzają. Jednego roku cięłam do zera i odbiła
W zasadzie to traktuję ją po macoszemu i specjalnie jej nie nawożę. Po prostu dostaje czasami to co reszta krzewów. W tym roku azofoska.

A w ogóle to witam Cię sredecznie
ZielonaAnia75 09:43, 08 kwi 2016

dziękuję za informację.
karolina_nowak 22:00, 08 kwi 2016

Mirko, popryskałam drzewka owocowe i porzeczki miedzianem. Czy mogę jeszcze opryskać róże i w jakim procencie. Pozdraiam