Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:21, 17 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Przyszłam od Mirelki zobaczyć rabatę różaną przy tarasie. Piękna. Ja też mam róże przy tarasie. Teraz dosadziłam pachnące

Iwonko, dziękuję.
Byłam też u Ciebie i podziwiałam metamorfozę ogrodu dosadziłaś pachnące? w jakim kolorze? I jakie?
mirkaka 06:22, 17 kwi 2016

Flower1 napisał(a)
Ale pięknie!juz widze te piwonie u Ciebie ,pewnie kwiat na kwiecie

Tak kwitną pięknie, to stare krzaczki.
mirkaka 06:29, 17 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie już takie duże hiacynty? U mnie dopiero wychodzą z ziemi.
Zobaczyłam też, że dopiero teraz wyszły listki większości krokusów, które nie kwitły mi w tym roku. Dziwne. Dlaczego nie zakwitły? Wiesz może?

Ewa, być może posadziłaś za głęboko, być może są w cieniu, moje są na rabacie nasłonecznionej.
Jeśli chodzi o krokusy, to może też są za głęboko, a może cebulki się namnożyły i teraz są malutkie. Ja sobie jesienią przesadziłam bardzo dużo cebulek które rosły w takiej dużej kupie i dawno mi nie kwitły, były malutkie, w tym roku też mi nie zakwitły, poczekam jeszcze rok, może urosną .
Jedną kępkę miałam z takimi pofalowanymi listkami i bez kwiatów, i okazało się jak je wykopałam że cebule były zgniłe
paniprzyroda 06:35, 17 kwi 2016

Podziwiałam mistrzowskie cięcie bukszpanów, a mebelki cudne z roslinnymi detalami. Wiosna poduchami zielonymi się zaczyna Pozdrawiam.
mirkaka 06:36, 17 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Ale masz piwonie, u mnie czerwone kły. teraz ma być zimny tydzień, mam nadzieje, że obędzie się bez przymrozków. macham

Kasiu, nie wszystkie piwonie takie wielkie, mam też takie które są dużo mniejsze.
Mrozów i zimnego tygodnia też się boję.
mirkaka 06:44, 17 kwi 2016

katel napisał(a)
Przybiegłam z rewizytą a tu u Ciebie cuda normalnie . Piękny masz ogród, rododendrony, hortensje i te cudowne róże a do nich jeszcze powojniki . Jeśli pozwolisz to będę u Ciebie częstym gościem.
Ostatnio i mnie dopadła choroba różana i powoli mam ich coraz więcej

Cieszę się że będziesz moim częstym gościem Mój ogród już jest dość stary, a właściwie lepiej brzmi dojrzały Rh, azalie, Hortensje ogrodowe, mają po kilkanaście lat. Niektóre róże również. Choroba różana toczyła mnie wiele lat, co roku coś kupowałam , albo wyrzucałam, W tym roku nie kupiłam już ani jednej róży. Mam ich ponad 50, i wydaje mi się że na moje siły to wystarczy, jeśli mają być zadbane, a ja zadowolona i nie przeciążona pracą.
mirkaka 06:50, 17 kwi 2016

frezja napisał(a)

Mirko, czy znasz nazwę tej roślinki..chyba to jest to, czego nazwy szukam

Ewa to smagliczka, kwitnie na żółto.

mirkaka 06:53, 17 kwi 2016

jolanka napisał(a)
To prawda, baaardzo milo się ogląda.

Dziękuję, miło mi

Wczoraj wreszcie trochę u nas popadało, trawa od razu się zazieleniła
agnieszka_m 07:36, 17 kwi 2016

Ładnie już wszystko ruszyło
moja piwonia chyba nie zakwitnie starałam się możliwie najpłycej ją wsadzzić listki wypuściła a pączków jeszcze niema

Nie mogę się doczekać jak zaczną u Ciebie swój pokaz azalie i Rh
mirkaka 09:58, 17 kwi 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Ładnie już wszystko ruszyło
moja piwonia chyba nie zakwitnie starałam się możliwie najpłycej ją wsadzzić listki wypuściła a pączków jeszcze niema

Nie mogę się doczekać jak zaczną u Ciebie swój pokaz azalie i Rh

Agnieszko, najwyżej 1-1,5 cm przysypuj ziemią, ja przyznam że jeszcze mniej przysypuję. A może jest bardzo młoda i potrzebuje czasu?