Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 15:35, 25 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Trochę mnie przestraszyłaś tą kocimiętką kubańską. Posadziłam niedawno sadzonkę na różance, ale nie miałam pojęcia, że tak się rozłazi(nigdzie takiej informacji nie widziałam). Sadzonka z bliska wygląda zupełnie jak u Ciebie.
Na razie wygląda tak (daj znać jak zobaczysz, to usunę zdjęcie)

Nie usuwaj, będę porównywać jak moja podrośnie.
No Twoja pięknie trzyma się kupy, może jednak ja mam jakąś udającą tylko kubańską
Milka 16:04, 25 kwi 2022

mirkaka napisał(a)

Nie są zbyt posłuszne i dołem wyłażą z niewoli

Ha ha, moje bukietowe ujarzmiam i mam tez ucieczki
Gosialuk 20:12, 25 kwi 2022

Moja wygląda tak samo. Mam jedną sztukę w donicy na balkonie i teraz wygląda tak. Na drugim zdjęciu widać, że malutki pęd już się oddala od matki. W gruncie rozchodzi mi się tak o połowę mniej niż u ciebie na zdjęciu. Jak będę na działce to sfotografuję.
Wstawiam zdjęcia porównawcze. Jakby co to usunę.

Agania 20:16, 25 kwi 2022

Mira to Kubanka
Wiesz ja ją lubię, nawet bardzo, chociaż nie jest kępkowa jak pozostałe kocimiętki te najbardziej przez nas i kotki ulubione
Nigdy mi się nie pokłada…Mam ją trzecią wiosnę
Aktualnie spodobał mi się pierwiosnek lekarski, rośnie u córci na działce…muszę na mały szaberek podjechać, ostatnia chwila
basia3012 22:08, 25 kwi 2022

Mirko, piękną masz wiosnę. I kępy ciemierników zachwycają i łany pierwiosnków też.
Brunerę też lubię i w tym roku ją rozdzieliłam na małe kępki.
Mirko, jak zapowiadają się Twoje rododendrony? Bardzo czekam na nie.
Moje, te nowe, jakieś tam pąki mają więc może chociaż kolor pokażą. A moje "stare" Rasputiny ( 2-3letnie ) mają pąki więc liczę na kwiaty u nich.
mirkaka 16:29, 26 kwi 2022

Gosialuk napisał(a)
Moja wygląda tak samo. Mam jedną sztukę w donicy na balkonie i teraz wygląda tak. Na drugim zdjęciu widać, że malutki pęd już się oddala od matki. W gruncie rozchodzi mi się tak o połowę mniej niż u ciebie na zdjęciu. Jak będę na działce to sfotografuję.

Zostaw Gosiu dla porównania , ale mi się wydaje że Twoja ma listki na czubeczku bardziej zaokrąglone. No widzisz, moja rozłazi się bardzo, a listki młode są zaczerwienione
mirkaka 16:31, 26 kwi 2022

Agania napisał(a)
Mira to Kubanka
Wiesz ja ją lubię, nawet bardzo, chociaż nie jest kępkowa jak pozostałe kocimiętki te najbardziej przez nas i kotki ulubione
Nigdy mi się nie pokłada…Mam ją trzecią wiosnę
Aktualnie spodobał mi się pierwiosnek lekarski, rośnie u córci na działce…muszę na mały szaberek podjechać, ostatnia chwila

Może też ją polubię, mimo że będzie łazić po rabacie. Właśnie dla tych sztywnych pędów ją kupiłam
mirkaka 16:35, 26 kwi 2022

basia3012 napisał(a)
Mirko, piękną masz wiosnę. I kępy ciemierników zachwycają i łany pierwiosnków też.
Brunerę też lubię i w tym roku ją rozdzieliłam na małe kępki.
Mirko, jak zapowiadają się Twoje rododendrony? Bardzo czekam na nie.
Moje, te nowe, jakieś tam pąki mają więc może chociaż kolor pokażą. A moje "stare" Rasputiny ( 2-3letnie ) mają pąki więc liczę na kwiaty u nich.

Dziękuję Basiu za miłe słowa, rodki są zapączkowane, azalie też, więc kwiecia będzie

tak wygląda ten najwcześniejszy

a tak pozostałe

i azalie

mirkaka 16:40, 26 kwi 2022

Czytam że u Was ciągle pada i brak słońca, to u nas ciągle słońce świeci tylko brak deszczu, wczoraj niby cały dzień coś z nieba leciało, ale to tyle że nic, tak tylko pokropiło. Ciągle muszę podlewać.
A słoneczko świeci, tylko jest zimny wiatr, więc trzeba się schować na zacisznym tarasie i można leżakować
mirkaka 16:42, 26 kwi 2022

A jeszcze co do kubanki, to powiem Wam, że muszę ją chronić metalową siatką, tak jest obgryzana przez koty, zjadają jej całe młode pędy