Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Roocika 08:09, 27 kwi 2022

Mirko, chyba wszyscy czekamy na twoje rodki . Mogłoby być ciepłej i popadać...
Monika83 08:20, 27 kwi 2022

mirkaka napisał(a)
no to jeszcze rh Azurika, już zaczyna pokazywać kolorki

No to powoli zaczyna się wielki spektakl kwitnących rodków
mirkaka 14:03, 27 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Uh uh już rodki

U nas pada. No, padało, już po południu jest ok. Ale mokra ziemia bardzo.

Zazdroszczę porządnego deszczu, ale cieszę się słońcem Nie wiadomo co lepsze

Basieksp napisał(a)
Ale będzie się działo tyle pąków

Jeszcze trochę trzeba poczekać bo zimno

Mgduska napisał(a)
O, też mam Azurikę, w skrzynce na balkonie. Ale on mi dość mocno wyłysiał przez zimę. Troszkę u Ciebie widzę, że też gałązki niecałe są pokryte liśćmi - to jest normalne? To mój jedyny rh, liczyłam na piękną, zimozieloną ozdobę balkonu, a on taki średnio ozdobny jest Ale też w pączkach

Wszystkie Rh łysieją, liście mają tylko na końcach, jak chcesz mieć bardziej kompaktową to po kwitnieniu tnij w np kulkę, czy półkole

April napisał(a)
Super masz zapączkowane rododendrony. Trzymamy kciuki za brak mrozu. U mnie Blue Tit też wygląda jak twoja Azurika.
Kubankę też mam, a chyba raczej miałam. Nie wiem czy nie zanikła. Miała za mało słońca.

Bo sporo jest odmian a z wyglądu takie same
Może jeszcze wyjdzie, u mnie babtysja wyginęła po zimie, moją chyba nornice zjadły

basia3012 napisał(a)
Mirko, tyle kwiatów na tych Twoich rh! Jeju, ale będzie spektakl. Będę podziwiała, codziennie.

No to się cieszę Basiu i zapraszam

Mirka napisał(a)
Mirko wstawiłam u siebie foto Kocimiętki Kubańskiej

dziękuję Mireczko, byłam

Dorota321 napisał(a)
Pooglądałam piękne kępy ciemierników, ale ja czekam na ten Twój kolorowy zawrót głowy. Jeszcze chwilka, jeszcze moment i będzie.
U mnie mokro i deszczowo

Jeszcze trochę, u Ciebie za to już kolorowo

GorAna napisał(a)
Ale dorodne rododendrony!
Będzie się działo
Będę zaglądać, by podziwiać

U każdego coś innego mamy do podziwiania U Ciebie teraz tulipki

Gosialuk napisał(a)

Kocimiętki kubańskie w gruncie też mają takie zaczerwienione listki, a ta na balkonie może bardziej w cieniu stoi.

Chyba tak, tylko ta moja taka wędrowniczka

Roocika napisał(a)
Mirko, chyba wszyscy czekamy na twoje rodki . Mogłoby być ciepłej i popadać...

No z tym deszczem to mamy tak samo tu na północy
Zapraszam Asiu

Monika83 napisał(a)
No to powoli zaczyna się wielki spektakl kwitnących rodków

To jeszcze słabiutkie początki, chyba że się znacznie ociepli To buchnie
Ewa777 12:51, 28 kwi 2022

Mi też brakuje deszczu. I podlewam. Może niezbyt często, ale mam nadzieję, że to wystarczy.
Twoje rododendrony wyglądają rewelacyjnie - takie zdrowe, gęste i z mnogością pąków. Oj, niedługo będzie piękny pokaz
Szkoda lilii. Ciągle jakieś grzyby atakują rośliny A jeszcze ta poskrzypka - też jej nie lubię.
mirkaka 17:16, 28 kwi 2022

Ewa777 napisał(a)
Mi też brakuje deszczu. I podlewam. Może niezbyt często, ale mam nadzieję, że to wystarczy.
Twoje rododendrony wyglądają rewelacyjnie - takie zdrowe, gęste i z mnogością pąków. Oj, niedługo będzie piękny pokaz
Szkoda lilii. Ciągle jakieś grzyby atakują rośliny A jeszcze ta poskrzypka - też jej nie lubię.

Poskrzypkę trzeba śledzić
No jest tych przeciwności dla ogrodnika sporo, też nie lubię walki z chorobami, wystarczy że ze swoimi chorobami walczymy, a tu jeszcze ogrodowe
ewsyg 21:16, 28 kwi 2022

Witaj Mirusiu.
Fajnie, że mamy już wiosnę i zaczynają kwitnąć kwiaty. Zaskoczona jestem Twoim rodkiem, ale zapewne to wczesna odmiana. Moje maja dużo pąków. Piszesz, że u Ciebie nie ma deszczu, u nas na szczęscie sporo popadało. Czekamy teraz na następne kwiatuszki.
Pozdrawiam.
mirkaka 05:40, 29 kwi 2022

ewsyg napisał(a)
Witaj Mirusiu.
Fajnie, że mamy już wiosnę i zaczynają kwitnąć kwiaty. Zaskoczona jestem Twoim rodkiem, ale zapewne to wczesna odmiana. Moje maja dużo pąków. Piszesz, że u Ciebie nie ma deszczu, u nas na szczęscie sporo popadało. Czekamy teraz na następne kwiatuszki.
Pozdrawiam.

Ewa, zawsze zwracasz się do mnie w taki sposób jak moja mama, co sprawia że wracają uczucia z dzieciństwa
Pewnie już pytałam ale zapomniałam, Ewo Ty pochodzisz z południo-wschodniej Polski?
Z tamtych stron pochodziła moja mama.
Ten rodek jest wczesny Fajnie że Twoje mają sporo pąków. Będzie co podziwiać
U nas dużo słońca, deszczu brak, ale nareszcie trochę się ociepla i nawet wczoraj już usiadłam na tarasie z herbatką
Pozdrawiam i idę zobaczyć co u Ciebie
basia3012 23:23, 02 maj 2022

Mirko, cofnęłam się do poprzednich sezonów kwitnienia rh. Nacieszyłam oczy. Na tegoroczny spektakl jednak czekamy nadal.
SlonecznyOgrod 12:14, 03 maj 2022

Kępy ciemierników masz przecudne Czekam teraz na Twoje piękne rodki, będzie szał, wiem, że po zakwitnięciu azali i różaneczników Twój ogród robi się mega kolorowy i bogaty

U mnie też za wiele nie popadało, jak zwykle, więc już muszę po trochu podlewać.
Alija 13:57, 03 maj 2022

Też ustawiam się w kolejce do oglądania Twoich różaneczników, jest na co czekać, są niesamowite.