Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 16:56, 04 gru 2015

Anda Ewo,Ewik druga Ewo faktycznie takie widoki rzadko można spotkać,fajnie że chociaż niebo jesienno- zimowe czasami zakolorowane a nie ciągle ołów z chmur.
Jolu z fiołkami to różnie bywa, wiele razy je przelewałam ,albo przenawoziłam i mi padały, ale zawsze wtedy próbowałam odrywać listki i ukorzeniać na nowe roślinki
Kasiu gdybym to ja wiedziała jak ona się nazywa, Kupowana dawno temu jako piwonia różowa Wtedy jeszcze nie obchodziły mnie nazwy poszczególnych roślin. Teraz to wszystkie karteczki z nazwami trzymam w specjalnym woreczku, a róże to mam zapisane dodatkowo w zeszycie
Elizo miło, że zaglądasz
Ewo sąsiadko oby Ci ładnie się ukorzeniły
mirkaka 17:00, 04 gru 2015

Muszę się Wam przyznać, że ostatnio zakręciłam się na skrętniki, za chwilę jadę do Ewy777 po listki i małe sadzonki Bardzo się cieszę, będę miała zabawę z rozmnażaniem i hodowlą tych ślicznych kwiatuszków
Ewa777 17:21, 04 gru 2015

mirkaka napisał(a)
Muszę się Wam przyznać, że ostatnio zakręciłam się na skrętniki, za chwilę jadę do Ewy777 po listki i małe sadzonki Bardzo się cieszę, będę miała zabawę z rozmnażaniem i hodowlą tych ślicznych kwiatuszków

Przyjeżdżaj, przyjeżdżaj Już czekam
mirkaka 21:26, 04 gru 2015

Ewo, wielkie dzięki za listki skrętników, dopiero co się nimi zainteresowałam a już znalazła się wspaniała osoba która mnie nimi hojnie obdarowała , dziękuję jeszcze raz, jutro wstawię zdjęcia z mojej rozmnażalni
Ewa777 21:46, 04 gru 2015

mirkaka napisał(a)
Ewo, wielkie dzięki za listki skrętników, dopiero co się nimi zainteresowałam a już znalazła się wspaniała osoba która mnie nimi hojnie obdarowała , dziękuję jeszcze raz, jutro wstawię zdjęcia z mojej rozmnażalni

Czekam na zdjęcia Niech Ci zdrowo rosną Cieszę się, że Cię poznałam
Bardzo dziękuję za fiołki
mirkaka 11:37, 05 gru 2015

Oto fotki, najpierw miniatura fiołka, część listków oberwałam i włożyłam do wody

I skrętniki, część listków pocięłam wzdłuż nerwu, część w poprzek, a końcówkę każdego listka włożyłam jeszcze do wody, zobaczymy gdzie będą najlepsze efekty ukorzeniania?

iwonadm 11:57, 05 gru 2015

Widzę, że masz małe laboratorium życzę sukcesów
Karol99 12:28, 05 gru 2015

Pięknie wygląda ta mała "plantacja"
Ewa777 13:21, 05 gru 2015

Mirko, wszystko wygląda bardzo profesjonalnie na pewno się uda. Musisz się tylko uzbroić w cierpliwość, bo u mnie pierwsze maluszki wyrosły po 2-3 miesiącach. Na wiosnę będziesz już miała swoje roślinki
Rench 11:06, 09 gru 2015

Wspaniałe masz te wszystkie okazy,też z niecierpliwością będę czekała na wiosnę u Ciebie
Krzewuszki i pigwowca też kiedyś miałam,ale mam za mały ogródek i kiedy się rozpanoszyły musiałam wykarczować.