Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Flower1 20:46, 13 gru 2015

Piwonia drzewiasta cudowna ,myrzy mi sie .Fiołki tez piekne juz dawno ich nie widziałam .Biało-rozowy bardzo mi sie podoba ,chyba nie sa za bardzo wymagajace a wygladaja pieknie.
mirkaka 09:24, 14 gru 2015

Kochani, dziękuję że zaglądacie, jakoś się wyłączyłam na chwilę z ogrodowiska,nie mam napędu żeby codziennie zaglądać, w ogrodach nic się nie dzieje, szukam wszędzie nowych środków i sposobów na walkę z opuchlakami, próbuję opracować sobie plan walki z nimi na wiosnę,zastanawiam się czy kupić nicienie, i potem stosować wrotycz czy ten rok potraktować raczej chemią? Mam duży ogród i zakup nicieni to pewno spore koszty, a na dodatek potem trzeba całość przez co najmniej dwa tygodnie porządnie podlewać.
Z wrotyczem robiłam doświadczenia i wiem że nie działa na nie zabójczo, może w ogrodzie działa odstraszająco, ale w słoiku liście polane gnojówką z wrotycza wcinały bez obrzydzenia. Nie wiem zatem na jakiej zasadzie ma działać wrotycz?
Anda 09:34, 14 gru 2015

mirkaka napisał(a)
Kochani, dziękuję że zaglądacie, jakoś się wyłączyłam na chwilę z ogrodowiska,nie mam napędu żeby codziennie zaglądać, w ogrodach nic się nie dzieje, szukam wszędzie nowych środków i sposobów na walkę z opuchlakami, próbuję opracować sobie plan walki z nimi na wiosnę,zastanawiam się czy kupić nicienie, i potem stosować wrotycz czy ten rok potraktować raczej chemią? Mam duży ogród i zakup nicieni to pewno spore koszty, a na dodatek potem trzeba całość przez co najmniej dwa tygodnie porządnie podlewać.
Z wrotyczem robiłam doświadczenia i wiem że nie działa na nie zabójczo, może w ogrodzie działa odstraszająco, ale w słoiku liście polane gnojówką z wrotycza wcinały bez obrzydzenia. Nie wiem zatem na jakiej zasadzie ma działać wrotycz?

Wiesz, nie chce Cie dolowac, ale z tego co wyczytalam, to tylko nicienie tak naprawde pomagaja. No i ptaki w ogrodzie, zwlaszcza kosy, lubia wydlubywac z ziemi larwy opuchlakow.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 20:47, 16 gru 2015

mirkaka napisał(a)

Zapachniało wiosną Już się nie mogę doczekać moich marcowych parapetów

Pozdrawiam
agnieszka_m 10:08, 23 gru 2015

Rumianka 22:21, 23 gru 2015

Najserdeczniejsze życzenia zdrowia, spokojnych i magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy Rumianka
sylwia_slomc... 22:47, 23 gru 2015

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzymy ogromu łask płynących od Bożej Dzieciny wprost do Serc Waszych i rodzin. Oraz Wigilii w rodzinnym gronie przepełnionej miłością.

Karol99 11:01, 24 gru 2015

Zdrowych, wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szcześliwego Nowego Roku.
Flower1 13:19, 24 gru 2015

Zdrowych ,Wesołych prawdziwie rodzinnych Świąt ! Szczęśliwego Nowego Roku 2016!

bozga 19:33, 24 gru 2015

Zdrowych i Spokojnych Świąt