Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

Dorotka 18:14, 08 lut 2016

Bardzo proszę o pomoc w rozpoznanu tych miskantów. Kupiłąm je w sierpniu tamtego roku, niestety w szkółce NIKT nie potrafił mi podać nazwy tego miskanta poza tym że napisane było iż jest to miskant.
Teraz mam problem ponieważ nie wiem czy nie posadziłam ich zbyt blisko bo jesli to jakieś monstra to wolałabym je przenieść na wiosnę póki się jeszcze da.

Sebek 18:21, 08 lut 2016

A masz zdjęcie z bliska? Chodzi mi o zbliżenie źdźbła. Bo tak to mogę tylko zgadywać, że jest to Kleine Fontaine albo Silberfeder albo Silberspinne albo... Ale widać po nich, że nie będą się rozłazić. Co najwyżej będą wysokie
Dorotka 18:23, 08 lut 2016

Sebek napisał(a)
A masz zdjęcie z bliska? Chodzi mi o zbliżenie źdźbła. Bo tak to mogę tylko zgadywać, że jest to Kleine Fontaine albo Silberfeder albo Silberspinne albo... Ale widać po nich, że nie będą się rozłazić. Co najwyżej będą wysokie

Sebek to jedyna fotka z lata. Teraz one są na rabacie uschnięte, nie obcinałąm jeszcze ale tylko takich brązowych mogę zbliżenie zrobić.
Sebek 18:28, 08 lut 2016

Takiego zdjęcia to nie chcę One nie powinny osiągnąć w tym roku docelowego rozmiaru, więc najwyżej przesadzisz je wiosną 2017
Dorotka 18:31, 08 lut 2016

Sebek napisał(a)
Takiego zdjęcia to nie chcę One nie powinny osiągnąć w tym roku docelowego rozmiaru, więc najwyżej przesadzisz je wiosną 2017

OK, dziękuję bardzo. W takim razie będę cierpliwa choć chciałam w tym roku na tej rabacie trochę pozmieniac. No nic... poczekam.
renatamama3 08:00, 09 lut 2016

Witam ,u Ciebie ,awantarek super ,też pomykam na miejskim rowerku ,też polecam Ice dance ,szybko się rozrasta ,tworząc ładne kępki ,fajnie kwitnie wiosną .Jak tam sobotnie skubanie róż ?pozdrawiam
Sonka 08:02, 09 lut 2016

Ja mam Silberspinne i to raczej nie będzie, kłosy nie zwieszają się. Zdjęcie , jak obejrzysz wieczorem usunę.
Dorotka 09:32, 09 lut 2016

Sonka napisał(a)
Ja mam Silberspinne i to raczej nie będzie, kłosy nie zwieszają się. Zdjęcie , jak obejrzysz wieczorem usunę.

Bardzo dziękuję za inforamcję. Zdjęcia nie usuwaj bo piękne a poza tym ja często wracam do takich fotek u mnie szukając czegoś.
Dorotka 09:41, 09 lut 2016

renatamama3 napisał(a)
Witam ,u Ciebie ,awantarek super ,też pomykam na miejskim rowerku ,też polecam Ice dance ,szybko się rozrasta ,tworząc ładne kępki ,fajnie kwitnie wiosną .Jak tam sobotnie skubanie róż ?pozdrawiam

witaj,
Róże wyskubane. Fotki wrzucę wieczorem. Zupełnie inaczej rabata wygląda bez tych uschniętych liści na niej. Nawet szybko mi poszło.
Ice Dance chwilowo poczeka bo okazało się że muszę trochę w rabatach pozmieniać. A ogródek nie jest zbyt duży.
Dorotka 16:22, 09 lut 2016

WERBENA - POMOCY POTRZEBNA OD ZARAZ!

Dziewczyny, dostałam dzisiaj od Marzenki takie oto nasionka werbeny. Potrzebuję pomocy co dalej.
Czy wysiewać, jak i gdzie??
Nie mam pojęcia jak to sie robi dlatego potrzebne szkolenie od podstaw.