Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 19:57, 27 wrz 2017

Dziewczyny ogrodowo się nic nie działo, bo lało ciągle, to temat pazurów wyszedł
To hybrydy, robię co dwa tygodnie nowe, na razie jeszcze są sówki, w sobotę będą nowe Nie narzekam na nie, płytka jak na razie ok.

W poniedziałek latałam trochę z kosiarką, bo we wtorek bio odpady u mnie zabierali. Udało mi się skosić 2/3, reszta czeka na lepsze czasy, wczoraj troszkę chwastów wyrwałam, a dziś niespodzianka... tata zerwał mi resztę darni przy nowej "łezce" i posadził rośliny. Jest Pissardi, trzy berberysy, trzy choiny jeddeloh i klon palmomwy. Czym to wypełnić? Myślałam o bordowych rozchodnikach, ale może dać jeszcze jakieś trawki? Mam seslerię Heufer.. coś tam Zdjęcia mało wyraźne, bo ciemno już było jak kończyliśmy.
AnnaCh 20:00, 27 wrz 2017

Drewutnia nabiera wyglądu Jeszcze jak przyjdzie mi pan zrobić kominy, to pokryje mi ją blachą, tą samą co na domu
A i powiedzcie czy to jest brunnera Jack Frost? Bo taką ma metkę
frezja 20:02, 27 wrz 2017

Robota wre u mnie tez poszerzanie i dalsze plany z tym związane.
Najpierw człek się broni a potem...ubieranie, ubieranie...
natka098 20:03, 27 wrz 2017

Drewutnia stylowo wygląda. Rabata super że bez trawy, chciałabym takie niespodzianki.
iwka 20:11, 27 wrz 2017

heufleriana duza rośnie, nie wiem czy ci nie pozasłania, a żurawki zostają na swoim miejscu? może je przenieść ...

mam niby tą brunerę JF ale inne ma liście, w takie srebrne plamy.
AnnaCh 20:21, 27 wrz 2017

Ewa, no właśnie, najpierw siejemy trawniki, a potem zrywamy
Zaraz lecę do Ciebie zobaczyć Twoje plany

Natka, też mi się podoba drewutnia
Niespodzianka dzisiejsza byłą bardzo porządana

Iwka, no właśnie ta brunera jak patrzyłam w necie, to powinna być taka srebrna bardziej, a ta zielona. Może się wybarwi? Na doniczce też ma taką nalepkę.
Żurawki raczej zostaną, niech sobie rosną, moga być nawet lekko przysłonięte, to będzie taka odrębna łezka, ma być wysypana kamieniem. Ile wysokości ma te heufleriana?
mira 20:34, 27 wrz 2017

Aniu to na pewno nie jest brunnera Jack Frost bo ją mam - jest taka jak w necie pokazują i ta którą masz się nie wybarwi.
Ale nie ma się co przejmować bo jeśli to jest wogóle brunera to te zielone są super - pięknie rosną na cienistych rabatach i nie chorują tak jak te powydziwiane no i są śliczne bo do wszystkiego będą pasować.

pozdrawiam

anna_t 20:39, 27 wrz 2017

ja bym dała na ta chwilę to co masz. popatrzysz sobie i najwyżej zmienisz. ja to juz podchodze do tematu bylinek i trawek baaardzo luźno
heufi coś tam u mnie

może jeszcze urosnie ale narazie ile ona może mieć .. z 30cm, tak pi razy oko
AnnaCh 20:45, 27 wrz 2017

Mireczko, dziękują Ci bardzo za odpowiedź
Tej brunery jeszcze nie mam, zrobiłam fotkę w sklepie, chcą za nią 10 zł, chyba pojadę i kupię Będzie czekać na lepsze czasy u mnie z innymi cieniolubnymi zadołowanymi

Ania, to z takim bordowym. niższym rozchodnikiem chyba by dobrze wyglądała?
anna_t 20:47, 27 wrz 2017

no pewnie
ta sesleria ma dwa oblicza, od góry zielona od dołu hmm............. jak lawenda (o roslinke mi chodzi nie kolor)