Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

ren133 10:09, 04 paź 2017

Widzę, że na zimowe romantyczne wieczorki się przygotowałaś
Fajnie wygląda takie pukladane drewno ... nawet myślę gdzie by je wyeksponować u siebie w ogrodzie
AgataP 14:52, 04 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
Agatko z Pszenicznej moje cisy
Nie urosły praktycznie wcale, walczyły o życie, ale myślę, że teraz to już śmigną
A poza tym były sporo przycięte.

Ale nic im nie brakuje, są ładne i zieloniutkie. Będę miała o czym myśleć zimą bo cisów nie mam, a chciałabym to zmienić
AnnaCh 23:06, 04 paź 2017

Jolu, brawo my

Asiu, no powiedzmy, że się pali
Za to w kominku jest czym

Anbu, on jest bardzo przywiązany do mamusi, nie opuszcza mnie
Fajnie się całe forum sprawiło, bo cisom zdecydowanie pomogło

Makadamia, egzemplarze mamy podobne
Mój ma dopiero 3 i pół roku, to więcej mi zdepcze niż pomoże, ale czas tak szybko leci, że doceniam te chwile spędzone z nim.
Sama robię o wiele więcej, ale z Jasiem jest śmieszniej

AniMa, mój Jasio też mi wozi tą taczką chwasty do worka To chyba nie jest dziwne, gorzej, że po drodze mu się coś wysypie, do worka nie trafi, itd...
Liczę na zagęszczenie się miśków

Aniu, werbena jest w większości wielokrotna Ładnie porosła, a to siewki

Sylwia, właśnie o to mi chodziło, żeby była ładna ściana. Blaszak już będzie trochę ukryty

Justyna, mi 3 metry starczy, bo jeszcze ze 3, albo 4 mam do przywiezienia od taty. Ściął u siebie ogromną morwę, bo przechyliła się na garaże, a on nie ma gdzie palić, to leży takie porąbane dla mnie. Trzeba tylko przywieźć, poukładać i niech się sezonuje. Starczy mi to na długo, bo my palimy rzadko, choć lubię. Może teraz częściej? Wszystko dalej zalega na podjeździe, bo wczoraj lało, a dziś M źle się czuł, bierze go chyba jakieś choróbsko.

Reniu, romantyczne wieczorki mówisz? Może
Nie ukrywam, że chodziło mi o zakrycie tej jednaj ściany blaszaka, myślę, że wyszło dobrze i podoba mi się

Agatko,
ja mam jeszcze ze 40 sztuk posadzone w warzywniaku, które sobie rosną i czekają na posadzenie w dalszej części żywopłotu. Jakbyś kupowała te zapolickie, to sądzę, że zimą trzeba je trochę osłonić. Moje te w warzywniaku, gdzie jest chyba spokojniej zdecydowanie lepiej przetrwały tę zimę.
Margarete 23:43, 04 paź 2017

No to zima nie straszna dla was
Ja w tym roku nie kupowałam drewna - miałam dość dużo pozostałości z ubiegłych sezonów - mam nadzieję że mi wystarczy i zapowiadanej zimy stulecia nie będzie.
Piękne zdjęcie z lasu mąż ma oko - pochwal go
AniMa 10:38, 05 paź 2017

Aniu moja starsza co wozi taczki z chwastami ma 14 lat Do sprzątania i innych prac zagonić jej nie mogę a jak poproszę o wywiezienie taczki chwastów, to robi to bez wykrętów...i to jest dziwne- dla mnie
kasja83 13:36, 05 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
Agatko z Pszenicznej moje cisy
Nie urosły praktycznie wcale, walczyły o życie, ale myślę, że teraz to już śmigną
A poza tym były sporo przycięte.

Wygląda baardzo obiecująco-śmignie Ci nawet nie wiesz kiedy.
Iwk4 21:32, 05 paź 2017

Ładnie Ci się Aniu cisy wzięły.
A pomocnika widziałąm. To chyba najfajniejsze chwile. Potem im większe, tym bardziej samotnie, bez mamy lubią czas spędzać. Mój cały wieczór gada z dziewczynami przez telefon, ha, ha Gimnazjalista
anabuko1 21:09, 08 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
drewutnia super robote robi i śliczna będzie taka drewniana ściana zamiast blachy

Dokładnie tak.I ja znam te widoki.Przywożą.Sterta drzewa .
Nie przeraża mnie ten widok, bo wiem,że to chwilowy.
Trzeba znieść.Dobrze,że mam męża i syna.Ale potem człowiek spokojny.
A zima u nas bywa długa .A przecież nie tylko zima.
Np, dzisiaj u mnie też w kominku się apli.Delikatnie ogień mruga, lubię takie widoki.
roma2 20:53, 09 paź 2017

Cisy żyją całkiem, całkiem . Kominka zazdraszczam. Mój będzie dopiero budowany w przyszłym roku. Pomocnik zawsze się przyda , szczególnie taki! Aniu jak Twoje graby? Mojego jednego jedynego coś dopadło. Muszę poczytać co mu listki sfatygowało i w przyszłym roku powalczyć o niego, bo od lipca bidny.
Makusia 09:19, 10 paź 2017

Zauważam, ze te cisy wyglądają już jak mini żywopłot! I wręcz żywo-zielone są! Wyjątkowo zielone rzekłabym Super, że po tych wszystkich miesiącach z duszą na ramieniu i motyczkowaniem, wszystko jest dokładnie tak, jak być powinno