Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 12:31, 05 sie 2015

andziurex napisał(a)
Ja byłam w Kudowie w lipcu. Ludzi w samym mieście sporo, ale to głównie pensjonariusze sanatoriów, a po górach nie chodzi zbyt wiele osób. Góry Stołowe są faktycznie niesamowite zarówno po naszej jak i po czeskiej stronie. Niestety byliśmy tylko tydzień, a to za mało żeby zobaczyć wszystko, więc obeszliśmy tylko to co najważniejsze. Musimy jeszcze wrócić do jaskini niedźwiedzia i na Morawy do przepaści Macochy, bo są strasznie długie terminy rezerwacji na wejścia i nie było szans się dostać tak z marszu.
Droga też całkiem przyjemna, w większości S8, która jest mało uczęszczana i w niedzielę rano była zupełnie pusta, bardzo przyjemnie się jechało.

Witaj Aniu
Ja byłam tym razem w Masywie Śnieżnika, nie w Górach Stołowych.
Jechaliśmy S8 w obie strony w tygodniu i też nie ma za dużego ruchu Tylko na autostradzie dookoła Wrocławia trochę gęściej, ale i tak te 140 km/h można śmigać
AnnaCh 12:47, 05 sie 2015

Wojsławickie zakupy: Hortensja Anabell i imperata Red Baron
Niestety skwar taki, że nie można nic robić, ani sadzić. Miałam w czasie urlopu podziałać też coś w przedogródku, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Jak w tym roku nie zagospodarujemy tego miejsca, to się chyba zapłaczę
Warmia 12:53, 05 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Wojsławickie zakupy: Hortensja Anabell i imperata Red Baron
Niestety skwar taki, że nie można nic robić, ani sadzić. Miałam w czasie urlopu podziałać też coś w przedogródku, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Jak w tym roku nie zagospodarujemy tego miejsca, to się chyba zapłaczę

Czyli też coś przywiozłaś z wyjazdu? Ja nakupiłam i jeszcze trochę dostanę. Teraz kombinuję jak się spakować, żeby wszystko się zmieściło
Karol99 12:54, 05 sie 2015

Świetne zakupy. Ja też się przymierzam do kupna hortensji Anabelle.
AnnaCh 12:58, 05 sie 2015

Warmia napisał(a)
Czyli też coś przywiozłaś z wyjazdu? Ja nakupiłam i jeszcze trochę dostanę. Teraz kombinuję jak się spakować, żeby wszystko się zmieściło

Przywiozłam Mam jeszcze małą sadzonkę hosty, ale taką samą chyba jak już mam w doniczkach.
Ja miałam problem, nie jak się spakować, tylko czy w ogóle, bo mój M ma ostatnio obsesję na punkcie swojego samochodu i nie chciał, jak to on powiedział sobie moimi "krzakami" tapicerki pobrudzić
AnnaCh 13:00, 05 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Świetne zakupy. Ja też się przymierzam do kupna hortensji Anabelle.

Karolu, dziękuję bardzo
Z chęcią kupiłabym dwie, bo duża bardzo za 18 zł, ale była ostatnia No nic, rozmnożę na wiosnę
iwka 13:00, 05 sie 2015

Warmia napisał(a)

Ha ha moja bratowa prawie całą Polskę przejechała z wiaderkiem z wodą między nogami. Od gospodarzy dostała jakieś sadzonki i je przytargała
AnnaCh 13:03, 05 sie 2015

iwka napisał(a)
Ha ha moja bratowa prawie całą Polskę przejechała z wiaderkiem z wodą między nogami. Od gospodarzy dostała jakieś sadzonki i je przytargała

No ja jechałam z hostą w szklance z wodą Ale wiadro, to już przesada, M nie wpuściłby mnie do samochodu
Warmia 14:56, 05 sie 2015

iwka napisał(a)

Z wiadrem z wodą to nie będę wracać, ale jakieś doniczki między nogami pewnie pojadą Tych roślin byłoby pewnie więcej tylko samochód mały.
ewelaa74 15:46, 05 sie 2015

Hejka,
chyba nie sadzisz w takie upały?
Zmienia nam się klimat, co? I to jak bardzo...