Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Warmia 07:12, 08 sie 2015

Super. Będzie kolejna rzecz do przodu.
chojna 10:06, 08 sie 2015

Witaj Aniu,

czytałam u Karola, że chcesz wybetonować placyk pod basen.
Mam ten sam problem z trampoliną. Najpierw stała na trawniku, ale koszenie pod nią było bardzo utrodnione, trzeba było przestawiać, przez co ryła trawnik.
Przeniosłam ją w miejsce gdzie mam zaplanowane wrzosowisko, żeby pod nią nie kosić.
Jak wspomniałam o kostce mojej koleżance, która projektowała mi ogród zaproponowała mi sztuczną trawę. I powiem Ci, że jest to strzał w 10, bo pod sztuczną trawę położę szmatę albo kartony i nie będzie się odróżniać od trawnika. Pomyśl o tym. Szybciej, taniej i ładniej. Oczywiście moim zdaniem.
Pozdrawiam
paulina_ns 10:11, 08 sie 2015

Cudna rozyczka ona jest na pniu? A co do garazu super
AnnaCh 23:57, 08 sie 2015

iwka napisał(a)
no proszę jakie fajne wiadomości, no i jeszcze nie chwaliłam projektu Twojego przedogródka, świetny

A dziękuję bardzo, projekt trochę zainspirowany rabatą hortensjową Jolki
AnnaCh 23:58, 08 sie 2015

Warmia napisał(a)
Super. Będzie kolejna rzecz do przodu.

No tak Już nie mogę się doczekać. Chciałabym już, szybko wszytko, taka w gorącej wodzie jestem kąpana. No i w końcu samochody nie będą stały przed płotem
AnnaCh 23:59, 08 sie 2015

chojna napisał(a)
Witaj Aniu,

czytałam u Karola, że chcesz wybetonować placyk pod basen.
Mam ten sam problem z trampoliną. Najpierw stała na trawniku, ale koszenie pod nią było bardzo utrodnione, trzeba było przestawiać, przez co ryła trawnik.
Przeniosłam ją w miejsce gdzie mam zaplanowane wrzosowisko, żeby pod nią nie kosić.
Jak wspomniałam o kostce mojej koleżance, która projektowała mi ogród zaproponowała mi sztuczną trawę. I powiem Ci, że jest to strzał w 10, bo pod sztuczną trawę położę szmatę albo kartony i nie będzie się odróżniać od trawnika. Pomyśl o tym. Szybciej, taniej i ładniej. Oczywiście moim zdaniem.
Pozdrawiam

Witaj Olu
Propozycję przedstawiłam M, bo to on jest naszym basenowym Ma rozważyć
Pozdrawiam Cię i zapraszam częściej.
AnnaCh 00:00, 09 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Cudna rozyczka ona jest na pniu? A co do garazu super

Paulina, ona jest pnąca, nie na pniu. Wspina się po siatce między nami a sąsiadami
Warmia 00:02, 09 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

No tak Już nie mogę się doczekać. Chciałabym już, szybko wszytko, taka w gorącej wodzie jestem kąpana. No i w końcu samochody nie będą stały przed płotem

Oj tak, garaż to super sprawa. Szczególnie zimą, bo nie trzeba odśnieżać i latem, gdy na dworze skwar, to w samochodzie sie tak nie nagrzewa.
Zapomniałabym znowu, plan rabaty pierwsza klasa. Teraz tylko zrealizować. A jakie drzewo tam zaplanowałaś, bo może czegoś nie doczytałam?
AnnaCh 00:06, 09 sie 2015

Miała być katalpa szczepiona, widziałam ładne wysokie w szkółce po 80 zł. Chciałam tam taką jakąś ładną kulkę, bo ja ogólnie boję się dużych drzew przy domu, a tu jeszcze rosłoby od zachodu. A w Polsce większość wiatrów od zachodu.
A no i tam idą gdzieś kanalizacja, woda itd, więc wolałabym unikać dużych drzew.
Warmia 00:11, 09 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Miała być katalpa szczepiona, widziałam ładne wysokie w szkółce po 80 zł. Chciałam tam taką jakąś ładną kulkę, bo ja ogólnie boję się dużych drzew przy domu, a tu jeszcze rosłoby od zachodu. A w Polsce większość wiatrów od zachodu.

Mam ten sam dylemat. Potrzebuję drzewo, które nie urośnie mi do nieba, ale z drugiej strony da fajne zacienienie, bo u mnie patelnia. Też zachód i do tego otwarty teren, bo za płotem pole. Myślałam o jakimś klonie, ale sama już nie wiem. Poczekam co wymyślisz