Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:47, 19 lut 2019

No jeszcze trochę
AnnaCh 00:37, 23 lut 2019

Jestem Jutro napiszę coś więcej i wrzucę kilka fotek, bo dzisiaj się aklimatyzuję Wczoraj byłam jeszcze na pięknej Teneryfie, dobrze, że dziś choć u mnie słońce świeciło
AnnaCh 20:15, 23 lut 2019

Dobra więc kilka zdjęć. Cały tydzień spędziłam na Teneryfie w miejscowości Playa de Las Americas

Leniwa i spokojna Fuerteventura to to nie jest Mimo czegoś zupełnie innego też bardzo mi się podobało. Kurort bardzo rozrywkowy, plaże z przywiezionym piaskiem z Sahary.

Kolejna bardzo ważna rzecz dla wszystkich, którzy wybierają się zimą na Teneryfę, wybierajcie południe wyspy, przez wulkan na środku wyspy idące chmury znad Atlantyku prawie zawsze idą na północ i tam pada a na południu nie.
Piszą, że w Playa de LAs Americas przez 360 dni w roku świeci słońce i po tym tygodniu tam spędzonym myślę, że to prawda Na zdjęciu chmury znad północy i tam gdzieś padało, a u nas zobaczcie na cienie, słońce świeciło znad oceanu. Takie coś zawisło na 10 minut, nie spadła ani kropla deszczu i po tych 10 minutach było już pięknie znowu
AnnaCh 20:27, 23 lut 2019

Wypożyczyliśmy też samochód, by trochę pozwiedzać Ogólnie polecam, choć oprócz autostrad drogi przyprawiają o ból żołądka, choć nie mam choroby lokomocyjnej nawet mi się niedobrze czasem robiło
Pojechaliśmy pod wulkan Teide, bardzo szybka zmiana wysokości, bo praktycznie z 0 m n.p.m. wjechaliśmy na 2200 m n.p.m.. Nagła zmiana ciśnień robi dziwne wrażenie w głowie, dobrze, że nie wpadliśmy na pomysł, żeby wyjeżdzać na Teide kolejką Może następnym razem.

W drodze na Teide przez wąwóz, tu już było dość wysoko, a termometr pokazywał 7 stopni

Coraz wyżej To co widzicie za zakrętem w dole, to nie ocean, a... chmury

Roques de Garcia, formacja skał z lawy pod Teide, tu kręcono Gwiezdne Wojny

I najwyższa góra Hiszpanii i najwyższa góra na Atlantyku - Pico del Teide 3718 m n.p.m.
AnnaCh 20:33, 23 lut 2019

Dalej pojechaliśmy do miescowości Masca I tu zaczął się prawdziwy hardcore Mieszka tam z 40 osób, dawniej można było się tam dostać tylko od strony oceanu przez wąwóz (niestety obecnie zamknięty), 10 lat temu położono asfalt. Droga jest wąska jak kiszka, ciężko się minąć, a dodatkowo wjeżdżają tu autobusy. Zakrętów chyba z tysiąc, na których wszystkie czujniki w samochodzie pikają, generalnie tu już mój żołądek był w przełyku

Zdjęcie zrobiłam gdy stanęliśmy z boku, na takiej jakby mijance, bo w ostatniej chwili zauważyliśmy, że z dołu jedzie autobus

Widoki niezapomniane, warto było, zdjęcia tego nie oddają...

Prześliczne schodki do jednego z domów w Masce, obstawione doniczkami z kwiatami, ogrodomaniaków i tam nie brakuje

Powrót, to już jakaś masakra, cały czas na "jedynce", bo za autobusem, który często nie mógł wyrobić na zakręcie i staczał się do tyłu...
AnnaCh 20:35, 23 lut 2019

Na koniec jeszcze Los Gigantes - ogromne na 800 metrów klify wchodzące wprost w ocean

I noc w Playa de Las Americas
AnnaCh 20:37, 23 lut 2019

A u mnie w ogrodzie nic ciekawego. Przeszłam się dziś, kolejny kret ryje mi trawnik, wychodzą jakieś cebulowe, chyba tulipany. Kupiłam dziś ziemię do wysiewów i chyba pomidorki posieję
Margerytka40 21:50, 23 lut 2019

Fajny urlop Aniu. Bardzo ciekawe miejsce. Wrażenia z wycieczek po okolicy pewnie niezapomniane. I jakie widoczki
Nowa12 22:09, 23 lut 2019

Ale zrobiłaś ochotę na wakacje . Fajny jest taki urlop zimą, gorzej wracać .
Ale w sumie już wiosna za pasem.
AsiaK_Z 08:41, 24 lut 2019

Aż cieplej się robi na sercu oglądając takie zdjęcia Do wiosny coraz bliżej