AnnaCh
21:06, 16 wrz 2019

W sobotę rano było jeszcze tak:
Ułożyłam prawie całą obwódkę z kostek od strony garażu, zrobiłam ją trochę wyżej, bo chciałabym w przyszłości pod garażem też zerwać darń i wysypać kamień, to tak żeby się trochę zmieściło
Wysypaliśmy 120 kg kompostu, 25 kg mączki bazaltowej i kilka worków kory. M przeglebogryzował i w niedzielę rano było już tak:
Brzóz w niedzielę nie posadziłam, bo pojechałyśmy z Makusią do Skierniewic
Super było, bardzo mi się podobało, Makuś dzięki jeszcze raz za fajowe towarzystwo Twoje i Twojego M, miłe pogaduchy i wybranie dereni 
Dzisiaj wygrabiłam jeszcze wiadro kamieni i udało mi się posadzić brzozy. Każdy dołek zaprawiony obornikiem i kompostem, zrobione niecki na wodę, mam nadzieję, że będą rosły
Nie są posadzone w równych odległościach, bo wyglądało to sztucznie i źle z różnych stron. Latałam z nimi tak, żeby patrząc z tarasu nie nachodziła jedna na drugą i najważniejsze było, żeby siedząc w basenie korony zrobiły zasłonę 
Mało widać na fotach, bo już ciemno było jak kończyłam, a jeszcze z dereniami latałam
Mam 5 sztuk, 4 w doniczkach i jeden w warzywniaku. Muszę ustalić co tam jeszcze chcę, bo od tego też zależy sadzenie dereni.
A i jeszcze jedno. Czy doorenbosy się rozsiewają? Bo w jednej doniczce była mała siewka, z liści podobna do dużego drzewa.

Ułożyłam prawie całą obwódkę z kostek od strony garażu, zrobiłam ją trochę wyżej, bo chciałabym w przyszłości pod garażem też zerwać darń i wysypać kamień, to tak żeby się trochę zmieściło

Wysypaliśmy 120 kg kompostu, 25 kg mączki bazaltowej i kilka worków kory. M przeglebogryzował i w niedzielę rano było już tak:

Brzóz w niedzielę nie posadziłam, bo pojechałyśmy z Makusią do Skierniewic

Dzisiaj wygrabiłam jeszcze wiadro kamieni i udało mi się posadzić brzozy. Każdy dołek zaprawiony obornikiem i kompostem, zrobione niecki na wodę, mam nadzieję, że będą rosły

Mało widać na fotach, bo już ciemno było jak kończyłam, a jeszcze z dereniami latałam

A i jeszcze jedno. Czy doorenbosy się rozsiewają? Bo w jednej doniczce była mała siewka, z liści podobna do dużego drzewa.