Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anbu 13:34, 29 paź 2016

U nas też wieje jak nie wiem co :-!
Ale muszę dziś klona przesadzić i po qpę do gospodarza jechać....no bo kiedy jak nie dziś?
A lepiej te swoje drzewa posadź (jak masz już dla nich miejsce) niż dołuj - będą sobie już rosły
Anda 15:20, 29 paź 2016

Aniu, mączkę bazaltową możesz przemieszać z glebą i też dać do dołka. Z dolomitem trzeba ostrożnie, jesli nie znasz pH gleby. Jesli masz glebę raczej kwasną to daj, jesli nie, to nie dawaj. Ja mam u sobie pH 7 i nie daje dolomitu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rumianka 18:04, 29 paź 2016

Anuś, ale rozpędziłaś się z robotami...Najpierw tuje, cisy, teraz graby...Same fajne rośliny...Ale zrobiło się uroczo już podczas przymiarki tych przystojnych grabów...Jak je teraz posadzisz, to z wiosną ruszą do galopu...
asiak 20:45, 29 paź 2016

Aniu, i co? wsadziłaś drzewa?
AnnaCh 20:52, 29 paź 2016

Kurcze ledwo żyję, ale wsadzone Udało mi się między kolejnymi ulewami powsadzać je, ciężko było, bo duże są, bryła ziemi wielka, mokra, ciężka, masakra

Za dnia stały dwa prawie trzymetrowe grabiszcza Zaczęłam walkę z trzecim, największym i najcięższym i niestety stało się to czego się obawiałam. Rozlany fundament Ale, że ja się łatwo nie poddaję, to wzięłam młot i rozwaliłam toto Na szczęście w nieszczęściu to było tylko tak wylane na jakieś 10 cm, a pod spodem znowu ziemia. Skończyłam po ciemku i zdążyłam przed kolejną ulewą
W domu rozbierałam się w drzwiach, bo cała byłam mokra i w błocie. Pralka i prysznic był szybko konieczny Ale za to teraz jak wyglądam przez okno, to stoją dumnie

Mała relacja zdjęciowa
AnnaCh 20:59, 29 paź 2016

Ania pergolowa, mają inne Makusia u nich umbry i dęba kupowała

Łucjo, dziękuję bardzo

Ania i co? Przesadziłaś dęba?

Ewo
, właśnie nie dałam, dałam tylko mączki i kompostu tyle ile miałam. No i M mi po ziemię workowaną pojechał

Elisko, no chyba już kończę sezon, jeszcze tylko prace porządkowe Rośliny w doniczkach muszę zadołować i takie tam, liście poodkurzać, ale to jak sucho będzie

Asia, patrz niżej Wsadziłam
jankosia 21:02, 29 paź 2016

Brawo ty! Kobiety to jednak waleczne bestie
asiak 21:11, 29 paź 2016

Nieźle musiałaś się namachać, ale grunt, że efekt zadowalający
Nett 21:19, 29 paź 2016

A te lampy tak ładnie je oświetlają. Super efekt.
Strasznie żałuję, że nie mam u siebie grabów. Będę wpadać do Ciebie i podziwiać
AnnaCh 21:31, 29 paź 2016

Monika, no chyba tak Podejrzewam, że faceci jakby zobaczyli te dzisiejsze ulewy i wichury, to by w życiu z domu nie wyszli Ja jak tylko bardzo lało, to się chowałam pod dach

Asia, no namachałam się, to prawda, jeszcze ten beton mnie dobił, ale grunt, że zrobione

Anetko, miasto nam pierdyknęło latarnie ledowe, dość gęsto są i kiedyś taksówkarz się śmiał, że jak w Las Vegas u nas
Wpadaj często