Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Gruszka_na_w... 19:51, 28 paź 2016

Piękny prezent zrobiłaś! Bardzo ładne okazy. Jeśli przy płocie nie będzie robót ziemnych kopareczką, tylko samo murowanie, to wsadziłabym je docelowo. Graby nie są wybredne. Wzrusz tylko glebę na odpowiednią głębokość i szerokość i zrób tak jak radzi Ewa.Jesień to najlepsza pora na sadzenie drzew.
Niech rosną!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Katkak 20:05, 28 paź 2016

Co tu się wyrabia??? Kiedy takie piękne drzewa porosły??? Tak to jest spuścić Anię na chwilę z oka .
jolanka 20:17, 28 paź 2016

Ale pikne

Do tego pracusie z Was że ho ho Potwierdzam, że pasują jak ulał
zoja 00:27, 29 paź 2016

ale!
AnnaCh 00:46, 29 paź 2016

Kamilko, wcale nie muszę Cię oświecać, oczywiście to graby

Aniu, Anima, dziękuję bardzo

Kasiu, dziękuję. Dom po zmianie kolorów bardzo mi się podoba

Ewa, dzięki Piękny awatar Chyba zdecyduję się je posadzić już docelowo, mam prawie cały worek kompostu, będzie ze 20 kg Kupię jeszcze ziemi w workach. Przeczytałam, że graby lubią ziemię raczej zasadową, to czy dać im dolomit, bo mam? I mączkę bazaltową też jeszcze mam

Natka,
też mi się wydaje, że sie wuper wpasowały

Makusia, graby tam miały być Renia mnie natchnęła, żeby je teraz kupić, nie czekać na wiosnę Dzięki za nr do szkółki

Roma,
ja też chcę więcej drzew i to liściastych Ambrowca chyba chcę A jak pojechałam obejrzeć graby i zarezerwować z teściem, to on się mnie pyta: te graby to liściaste, czy iglaste? Jak mu powiedziałam, że liściaste, to kręcił nosem, że liście lecą Na szczęście mój M podziela moją miłość do liściastych

Małgosiu, jeden jest w donicy, podziurawionej co prawda, a dwa w takich materiałowych donicach, one ta w szkółce rosły zadołowane. Chyba jednak je posadzę

Ewo
, frezjo, dziękuję bardzo

Agatko,
popołudnie i wieczór bardzo udane Graby kupiłam dzisiaj
AnnaCh 00:53, 29 paź 2016

Sylwia, cieszę się bardzo, że się podoba Dziś mżyło, cisy i graby napite

Agatko, no też mi się podobają

Sylwik, cieszę się, że do mnie zajrzałaś Jak dla mnie to one wyglądają, jakby tam od dawna rosły

Jola, no mi się wydaje, że prawie 3 metry mają

Haniu, to chyba wsadzę Robót ziemnych już nie będzie, bo fundament został już wylany kilka lat temu

Kasiu, no porosły Jak wyglądam przez okno w wykuszu, to mam wrażenie jakby tam zawsze były Jak dla mnie mają idealną miejscówkę

Jolanko
, co za zmiana awatara Choć wolałam poprzedni Pracusie się na koniec sezonu ujawniły

Zoja,
07:56, 29 paź 2016
widze że sadzenie jesienne masz bardzo skuteczne wiosna te nowe widoki beda cie cieszyc szczególnie
Karol99 08:16, 29 paź 2016

Bardzo ładne te graby.
olga80 09:07, 29 paź 2016

Anka graby cudne i idealnie tam pasują Mąż się pewnie ucieszył z prezentu
jankosia 10:09, 29 paź 2016

AnnaCh napisał(a)

Kasiu, no porosły Jak wyglądam przez okno w wykuszu, to mam wrażenie jakby tam zawsze były Jak dla mnie mają idealną miejscówkę

Jak już tak piszesz to to musiał być znakomity wybór A jak jeszcze te czekające remontu to tylko wierzch bo fundamenty już czekają to już rzeczywiście nie było się nad czym zastanawiać

Mój małż po takich akcjach to zawsze mówi że tym razem sobie daruje ale jeszcze raz jak w ciągu doby czy dwóch wyrośnie mu znowu na działce ponad dwumetrowe drzewo to zgłasza sprawę na policję. Bo nie może być tak żeby mu kto w nocy się zakradał i drzewa sadził. Bo ja oczywiście mina niewinna i nie wiem skąd się to wzięło, nie rosło wcześniej?

Ania, a te drzewka to z tej szkółki co mi dałaś namiar czy innej? Bo jak nie znam to poproszę namiary