Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

jolanka 21:03, 22 lut 2017

Aniu w ub roku też kupilam kilka host takich zafoliowanych. Po posadzeniu najpierw puściły listki, potem zginęły, a potem znowu puściły takie marniutkie "cóś" . Niby to rośnie ale w porównaniu z tymi kupionymi później w szkółce to nie ma żadnego porównania. Na targach ZTŻ zadobyłysmy adresy producenta, w tym roku na pewno skorzystam z niego .
Te kupione w szkółce dzieliłam na kilka do sadzenia Cenowo lepiej na tym wyszłam
Jamroczek 22:14, 22 lut 2017

W zeszłym roku kupiłam w A. calle i urosły. Teraz kupiłam tojad i już rośnie w doniczkach. Nie martw sie Aniu i ciesz sie roślinkami. Hosty można u nas kupić na targach wiosennych na Bykach. W tym roku są 30.04
Asia
AniMa 08:03, 23 lut 2017

Aniu nie jesteś jedyna...kupiłam wczoraj niezły zestaw...niby wszystko kwiaty białe...Ciekawe jakie wylezą Też patrzyłam,aby były już zielone listki widać....
Teraz czytam u Ciebie.... i trzymam kciuki za wszystkie niecierpliwe co kupowały w A. Za to nie kupię na all. bo w zeszłym roku bardzo się naciąłem
Marga 10:20, 23 lut 2017

Aniu, widziałam, że kupiłaś hosty w A i nawet wczoraj przejeżdżałam obok, ale na szczęście nie miałam czasu wstąpić
Ja najlepsze hosty kupowałam od tego producenta już dwa razy: http://www.hostabea.pl/index.php/oferta-byliny-w-pojemnikach.html . Oni są z Piaseczna, ale może któraś z dziewczyn Ci kupi lub poczekaj na jakieś targi ogrodnicze, oni zawsze są.
Pamiętam, że obiecałam Ci hosty, ale coś nic mi nie przyrosły w tym roku (może potrzebują najpierw czasu na ukorzenienie?). Ania-Anabuko poradziła mi je nawieźć. Royal Standard rośnie tylko jak głupia jeśli chcesz Czytam,że Twoja rabata pod hosty jeszcze nie gotowa, więc może reszta moich odmian jeszcze podrośnie do tego czasu. Chętnie się podzielę
A tak w ogóle, to bardzo się martwię jak moje najładniejsze odmiany przetrwały zimę, bo coś mi strasznie zryło rabaty hostowe
Miłego dnia życzę, u nas pada deszcz
kasja83 19:28, 23 lut 2017

AnnaCh napisał(a)
Hmmm... No dobra, dużo nie straciłam, kupiłam tylko tyle Już rosną, więc chyba coś z nich będzie, zawsze jakieś hosty, nawet jak pomylone gatunki
Prawda to jest taka, że u mnie nie wiem gdzie bym mogła kupić ładne sadzonki host, nic mi nie przychodzi do głowy, tym bardziej jak zobaczyłam te kłącza, to brałam
Przecież się rozrosną, a drogie nie były

Aniu a Marta Finka nie ma czasem w swojej ofercie?Ja znów będę zaopatrzać się u niej.Z host to całe dwie kupuję
natka098 14:55, 26 lut 2017

Ania jak tam łazienka, skończona już?

Ja kupiła w A łubin i turzyce, będzie co będzie majątku nie wydałam, a allegro to też loteria.
AnnaCh 22:52, 26 lut 2017

Aniu, kupowanie na all, to też w sumie ryzyko

Asiu, dobrze to ujęłaś, po tym zimowym poście, każdy kawałek zielonego cieszy Myślę, że coś tam urośnie

Mirella, w 2015 kupiłam kłącza liatry z B i rośnie jak szalona, już w pierwszym roku super kwitła, a w poprzednim to już szalała Nie wiem jak będzie teraz, bo dwie z nich przesadziłam w pełni kwitnienia

Romciu, i jak wyrwałaś się? Znalazłaś wiosnę?

Zoja, mam podobne spostrzeżenia Czasem wypasione roślinki w szkółkach nie chcą rosnąć, a biedy a marketów uratowane piękne są Nie wiem od czego to zależy, może ja coś źle robię, ale chyba nie zawsze taki zakup to zły pomysł Ja tam się cieszę, będę miała pewnie trzy nowe hosty, wsadziłam już je do doniczek

Jolu,
te moje mają już kły puszczone, mam nadzieję, że wyrosną
Jakbym dorwała jakąś wypasioną sadzonkę, to pewnie też bym kupiła i podzieliła

Asiu, właśnie mi się przypomniało, że Ty od nas
Gdzie masz wątek?

Aniu, widziałam Twój zestaw zakupów
Ja znowu ze dwa razy na all coś kupowałam i piękne przyszło

Monika, widziałam Twoje zryte rabaty i trawnik, niestety u mnie w niektórych miejscach podobnie
Zanim moja rabata na hosty rękoma mojego M się zrobi, to akurat Twoje hosty przyrosną i mi coś uszczkniesz Czyli pewnie w przyszłym roku
Dzięki za namiar do Piaseczna

Kasiu, nie patrzyłam. Szczerze to te hosty kupione tak "na zapas" trochę, bo i tak pewnie będą w doniczkach

Natka, łazienka się robi Już bliżej niż dalej, ale jeszcze muszę mojego stolarza wezwać, żeby mi machnął tą szafę i szafkę pod umywalkę Robi mi tata, więc jest powoli, bo jak przyjeżdżają do Jasia, to przykleja po dwie, trzy płytki, ale za to mam dokładnie i bezkosztowo
AnnaCh 22:55, 26 lut 2017

Z wieści ogrodniczych, stipa zaczyna wychodzić, trzy cynie też się pokazały i jedna papryka z kaloryfera wyłazi
Hosty wsadzone do doniczek na dzień będę wynosić na dwór, na noc chować do wiatrołapu, bo tam mam najchłodniej, zakręciłam kaloryfer, działa tylko podłoga
MirellaB 22:55, 26 lut 2017

Czyli się potwierdza, że liatra z B dobrze rośnie
Margerytka40 23:11, 26 lut 2017

Aniu,ja zamówiłam właśnie na a.całą masę hortek(13 odmian chyba)i teraz zaklinam i gryzę pazury żeby mi byle co nie przyszło. Jak widać też dałam się ponieść,a tam najwyżej odeślę