Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 20:12, 10 mar 2017

Trochę mnie nie było, a tu tyle gości
Zbiorowo dziękuję za odwiedziny i ciekawą dyskusję. Chyba nie będę sypała popiołem, bo po prostu mam go maleńko, palę wieczorami w kozie troszkę, bo póki Jasio mały boimy się, żeby nie wpadł na gorący piecyk.
Na poprawę pogody bardzo liczę i mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie słoneczny
Na razie dziś nie padało, trochę obeschło.
Powiedzcie mi czy to wszystko suche z jeżówek to można już wyciąć? Paskudnie wygląda, a wydaje mi się, że w kilku miejscach widziałam, że zaczynają rosnąć te jeżówki siane zwykłe. Nie wiem jak tam odmianowe, jutro za dnia popatrzę

A tymczasem kiedy straciłam już zupełnie nadzieję na krokusy, to zauważyłam, że coś wychodzi Chyba to krokusy? Ewidentnie jest kilka, więc to chyba nic innego. Jak mi jeszcze się szafirki pokażą, to padnę Tulipany i czosnki szybciej niż krokusy i szafirki
W stipie koło lawendy zeszłoroczne tulipanki już całkiem spore. Ciekawe czy będą kwitły?
Warmia 20:29, 10 mar 2017

Ja jeżówki już ciachnęłam, bo mnie denerwowały. Niestety na razie żadna jeszcze nie ruszyła. A tulipany mam takie same jak Twoje. Ciekawe ile z nich zakwitnie.
AnnaCh 20:36, 10 mar 2017

Jutro chyba ciachnę te zwykłe, bo też mnie denerwują
Tulipany te mniejsze ciemniejsze z tyłu to Queeny, widać, że się namnożyły, ciekawe jak z kwitnieniem? W tym roku chyba je wykopię i obsuszę
MirellaB 22:40, 10 mar 2017

Jeżówki ścięłam jesienią po przekwitnięciu. Raczej bym nie mogła patrzeć na brzydkie badyle całą zimę. Zresztą wszystkie byliny ścięłam jesienią oprócz rozchodników.
jolanka 22:42, 10 mar 2017

Ja jeszcze nic nie ruszalam przy bylinach, chociaż przetaczniki ruszyly to chyba można już pousuwać suchelce Jeżówki rzeczywiście wyglądaja okropnie ale mialy jeszcze być przymrozki
Marga 22:48, 10 mar 2017

Ja też już jeżówki ścięłam, podobnie jak resztę bylin
jolanka 22:51, 10 mar 2017

No nie wpędzajcie mnie w poczucie winy Spac nie będę mogla
AnnaCh 23:13, 10 mar 2017

Mirelka, Ty to wiem, że sprinter jesteś ze wszystkimi pracami
Przypomniałaś mi o rozchodnikach, że muszę jutro ciachnąć

Jolciu, jakie poczucie winy? Śpij spokojnie, u mnie też prawie nic nie zrobione
Jeżówki te zwykłe wydaje mi się, że ruszają

Monika, to jutro ciacham
zoja 23:48, 10 mar 2017

Aniu jezowki koniecznie czyscic juz trzeba - inaczej moze wdac sie grzyb, ja planuje jutro akcje jak sie uda.
Kiedys czytalam ze wiosna nim zrobi sie cieplutko trzeba jezowki uprzatnac inaczej moga wygnic.
Macham!
Kasya 01:08, 11 mar 2017

czytam i sie zastanawiam co juz sprzątac, bo mam w planach jutro zabrac sie za sprzatanie
czy lisci i pozostalosci z rabat jeszcze nie zbierac ?