Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 12:43, 18 maj 2017

Toszka napisał(a)

Wiem doskonale (zawodowo) kto i jak tworzy opisy i składy na ulotkach wszelakich. Inwencja twórcza i wodze fantazji nie znają granic

Miłorzębów nie wypisali, bo liściaste, i kto by się doszkalał, że (krótko mówiąc) iglaste
To jest tak jak z tymi sprzedawcami w sklepach ogrodniczych... w ratowaniu trawników, dopiero co ktoś pisał jak poprosił w sklepie oprysk na chwasty w trawniku. Dostał... Roundup... (i co gorsza w pospiechu użył!!!;/)

Oczy i uszy trzeba mieć szeroko otwarte..dobrze, że jeszcze nie zastosowałam. Czyli miłorząb mogę tym środkiem potraktować ??

Jak widzę reklamę Roundupu to mnie bierze. Ludzie nieświadomi skutków stosują ;(
frezja 12:44, 18 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ewcia ja dostałam od Agi wosną jej już dużą i ogoliłam ją od razu po posadzeniu do zera prawie do szczepienia. Teraz już się ładnie zieleni, a za chwilkę będzie kolorowa kuleczka. Hakuro można ciąć kilka razy w sezonie , wtedy jest ładna kolorowa

Czyli mogę, jak chcę piękne kulki uzyskać
Mathildis 23:44, 19 maj 2017

Toszka napisał(a)

Wiem doskonale (zawodowo) kto i jak tworzy opisy i składy na ulotkach wszelakich. Inwencja twórcza i wodze fantazji nie znają granic

Miłorzębów nie wypisali, bo liściaste, i kto by się doszkalał, że (krótko mówiąc) iglaste
To jest tak jak z tymi sprzedawcami w sklepach ogrodniczych... w ratowaniu trawników, dopiero co ktoś pisał jak poprosił w sklepie oprysk na chwasty w trawniku. Dostał... Roundup... (i co gorsza w pospiechu użył!!!;/)

Naprawdę?..... Ale serio?

O cisach chętnie poczytałam bo właśnie kilka mam zamiar posadzić... zastanawiam się nad rozstawem - co 20cm?

Aniu, hakuro choć żywot ma krótki bardzo zdobi, a jest w takiej cenie, że co jakiś czas można pozwolić sobie na nową. Będzie pięknie wyglądać na tle szmaragdów.

ren133 12:41, 22 maj 2017

Cieszę się Aniu, że cisom ma sie na życie

Moje duże kupowane wiosną na stożki żółkną mi jakoś
Toszka 14:04, 22 maj 2017

ren133 napisał(a)
Cieszę się Aniu, że cisom ma sie na życie

Moje duże kupowane wiosną na stożki żółkną mi jakoś

Bo cisy tak mają - do lipca, zrzucają stare igły.

Iwka, lepiej by było firankę na jakimś stelażu, by parówy nie było... wiem, że to smiesznie brzmi, ale uwierz, parówka się robi i pod firanką.
ren133 14:11, 22 maj 2017

Toszka napisał(a)

Bo cisy tak mają - do lipca, zrzucają stare igły.

Iwka, lepiej by było firankę na jakimś stelażu, by parówy nie było... wiem, że to smiesznie brzmi, ale uwierz, parówka się robi i pod firanką.

Jakaś nadzieja się tli ... bo zauważyłam, że jednak szykują sie przyrosty ale jak opadną te przyżółknięte igły to przecież będę miała "łysego stożka" ...
Kawa 14:20, 22 maj 2017

ren133 napisał(a)

Jakaś nadzieja się tli ... bo zauważyłam, że jednak szykują sie przyrosty ale jak opadną te przyżółknięte igły to przecież będę miała "łysego stożka" ...
Reniu moj tez łysy wyschnięty ale puszcza nowe

Ania a ty co po innych wątkach latasz a gdzie foty ja się pytam
AnnaCh 14:39, 22 maj 2017

Kurcze czasu mi brakuje
W pt po pracy byłam na imprezce, super było, w sobotę wróciłam Cały dzień w ogrodzie, niedziela zleciała i tyle. Zdjęć nie ma
Chyba, że werbenę z tel do rozpoznania, czy to oby werbena
AnnaCh 14:51, 22 maj 2017

No jedyne co mam
Werbena? Chyba tak, zachwaszczone mam bardzo, bo na nią czekam
No i szałwia szykuje się do kwitnienia
Makusia 15:28, 22 maj 2017

Wbij tabliczkę "Makusiowa"