Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Szarobialy 09:17, 18 cze 2017

Brawo Ty. Ciski uratowane.
Pozdrawiam.
Krys 09:24, 18 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ania wysyp korę tam gdzie nasz bukszpany od razu rabata będzie prezentowała się jeszcze ładniej

A pod kore kartony,najlepsze te ktore sa w marketach pod butelkami
Aniu ogrod coraz bogatszy i piekniejszy,ciski urosna migiem
Toszka 09:51, 18 cze 2017

Przy ciskach dokładnie wypiel cała trawę - ona żarłoczna i kradnie składniki odżywcze. Nie powinna też wrosnąć w korzenie, bo wypielenie będzie niemożliwe. Wyściółkuj korą, bo ta zmniejszy parowanie i nagrzewanie się ziemi/systemu korzeniowego.
Cieszę się, że cisy dały radę
anbu 10:05, 18 cze 2017

Oooo super że cisiki/misie żyją
kaz742011 11:29, 18 cze 2017

Warzywnik wymiata. Super że cisy uratowałaś.
patrycja 15:58, 18 cze 2017

Aniu
Czy firletka mocno się rozsiewa?
Będzie z nią problem?
Wczoraj kupiłam właśnie firletkę a u Ciebie czytam że się rozsiewa i teraz zgłupiałam
Krys 16:03, 18 cze 2017

patrycja napisał(a)
Aniu
Czy firletka mocno się rozsiewa?
Będzie z nią problem?
Wczoraj kupiłam właśnie firletkę a u Ciebie czytam że się rozsiewa i teraz zgłupiałam

Patrycja odpowiem za Anię rozsiewa sie,ale nie jest ekspansywna,moza ja usuwaca jest śliczna
AnnaCh 20:33, 18 cze 2017

Mirella, wysypię, tylko ciągle coś tam robię, ostatnio stipę dosadzałam i ciągle nie wiem czy to już efekt finalny, dlatego czekam

Jana, bardzo miłe to co piszesz, ale powiem zupełnie szczerze, że chyba i mój ogród i ja dojrzewamy Ja powoli doceniam to co mi tu od początku wkładano do głowy, a przed czym się wzbraniałam. Widzę ile błędów popełniłam i teraz na szczęście nie jest do końca za późno na ich naprawianie.
Buksów nie nawoziłam niczym, wiem, że rośliny przesadzane, czy posadzone w pierwszym roku się nie nawozi, bo one nie mogą iść w masę zieloną, tylko odbudować korzenie, można jedynie czymś ukorzeniającym.

Jola, no dwa jeszcze ledwo zipią, ale daje im szanse, nie sypią się, tylko brązowe są. Ale dwa na pięćdziesiąt, to nie najgorzej

Krysiu, liczę na to, że urosną, najbliższy sezon pewnie jeszcze się będą korzenić

Toszka, a Ty wiesz jak ja się cieszę Dużo pracy mnie one kosztowały, więc tym bardziej byłoby mi szkoda.
Przy cisach nie ma ani jednego chwasta Wypielone, to co widać to za płotem, a na drugim zdjęciu jest ostatni, skrajny w żywopłocie i też widać trawę już za szpalerem Wyściółkowane też będzie, tylko jeszcze chcę najpierw wysypać kompostem i przemotyczkować jeszcze raz

Aniu, też się bardzo cieszę

Kasiu, nie wyobrażam sobie nie mieć warzywnika Na początku miałam taki jak widać na zarysie, tylko tradycyjny, ale nie dawałam razy z takimi "hektarami" i zostały zrobione skrzynie

Patrycja, ja nie mam z nią za dużo doświadczenia, ale już Ci Krysia pomogła, a ona wiedzę ma Wszak moja firletka, to przychówek Krysi firletki
Margarete 21:33, 18 cze 2017

Robali nie lubię ale wycieczka fajna. Popieram takie spędzanie czasu bo sama tak lubię

Firletka fajna, a warzywniak u ciebie mi imponuje wciąż bo sama nie mam.

Widzę że masz już pierwszą jeżówkę nie do uwierzenia....
Gruszka_na_w... 23:14, 18 cze 2017

Pierwszą jeżówkę już też znalazłam, ale na kwitnienie The Fairy jeszcze się naczekam. To miłe uczucie, kiedy zaczyna nam się ogród składać w całość, coraz więcej elementów jest "na swoim miejscu", nieprawdaż?
Pozdrawiam Aniu
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies